Hazai kutatóhelyek és űripar Cikkek: 301 - 320

Publikációs lehetőség az Űrtan Évkönyv 2013 kötetben

Publikációs lehetőség az Űrtan Évkönyv 2013 kötetbenMég egy hónap maradt a cikkleadási határidőig. Az űrkutatással kapcsolatos hazai vonatkozású eredményekről vár színvonalas ismeretterjesztő írásokat a jövőre megjelenő 2013-as Űrtan Évkönyvbe a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT).

Az év exportőre díj űripari cégnek

Az év exportőre díj űripari cégnekAz idén második alkalommal díjazta a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) a legjobbnak ítélt exportőr cégeket. Az egyik kategóriában a miskolci Admatis Kft. nyert.

Pille kiállítás a Zipernowsky Házban

Pille kiállítás a Zipernowsky Házban2013. szeptember 23-án három eseményt ünnepelt a Zipernowsky Tudományok és Művészetek Háza, Budapest XI. kerületében.

Sugárkárosodási vizsgálatok az MTA Atomkiban

Sugárkárosodási vizsgálatok az MTA AtomkibanAz MTA Atomki most folyó, űrkutatási célú projektjének fizikai hátterét és legfontosabb eredményeit ismertetjük.

Magyarok az indiai Mars-programban

Magyarok az indiai Mars-programbanA ma indult indiai Mars-szonda földi követőállomásain magyar készítésű berendezések is szolgálják az ázsiai ország első bolygóközi küldetésének sikerét.

PROGRAMAJÁNLÓ: A világűr emberközelben – kiállítás Székesfehérváron

PROGRAMAJÁNLÓ: A világűr emberközelben – kiállítás SzékesfehérváronA MANT új űrkutatási vándorkiállítása október 18. és november 3. között lesz látható Székesfehérváron, váltott helyszíneken!

Tizenkét év – harminc bevetés az űrben

Tizenkét év – harminc bevetés az űrbenVisszatekintés az MTA Energiatudományi Kutatóközpont passzív szilárdtest detektorokkal végzett űrdozimetriai tevékenységére. Az első, általános rész.

Még egy lépés az ESA-csatlakozásunk felé

Még egy lépés az ESA-csatlakozásunk feléEgy tegnapi miniszterelnöki határozat értelmében lehetőség nyílik rá, hogy amíg Magyarország nem lép be teljes jogú tagként az Európai Űrügynökségbe (ESA), addig meghosszabbíthassuk a jelenleg még érvényben levő előcsatlakozási megállapodásunkat.

Űrtan Évkönyv 2013: publikációs lehetőség magyar kutatóknak

Űrtan Évkönyv 2013: publikációs lehetőség magyar kutatóknakAz űrkutatással kapcsolatos bármely tudományágban elért, hazai vonatkozású eredményekről vár színvonalas ismeretterjesztő írásokat a jövőre megjelenő 2013-as Űrtan Évkönyvbe a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT).

Nemzetközi űrdozimetriai értekezlet volt Budapesten

Nemzetközi űrdozimetriai értekezlet volt Budapesten2013. szeptember 3-5. között – 15 év elteltével – ismét Budapest adott otthont a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén folyó sugárdózis-kutatásokkal foglalkozó munkaértekezletnek. Az ötven résztvevő között volt az első svéd űrhajós, Christer Fuglesang is.

ESA-csatlakozási tárgyalásaink első fordulója

ESA-csatlakozási tárgyalásaink első fordulójaA december 6-án Budapesten tartott megbeszélések előtt Solymár Károly Balázs, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára nyilatkozott az Origónak.

Tizenkét év – harminc bevetés az űrben (2. rész)

Tizenkét év – harminc bevetés az űrben (2. rész)Visszatekintés az MTA Energiatudományi Kutatóközpont (EK) passzív szilárdtest detektorokkal végzett űrdozimetriai tevékenységére. A második rész a 2010–2013 közötti dózisvizsgálatokról szól.

Webes űrszeminárium

Webes űrszemináriumInterneten követhető szemináriumsorozatot indít a Magyar Asztronautikai Társaság. Az első előadást Haidegger Tamás tartja Robotos és emberes űrmissziók - a közeli jövő lehetőségei címmel, december 11-én.

Űrkutatási célú fejlesztés az MTA Atomkiban

Űrkutatási célú fejlesztés az MTA AtomkibanCikkünk a Magyar Tudományos Akadémia debreceni Atommagkutató Intézetében (MTA Atomki) folyó űrkutatási vonatkozású fejlesztéseket mutatja be.

Űrkutatás Napja

Űrkutatás NapjaKépes beszámoló a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) tegnapi székesfehérvári rendezvényéről.

Két éve repül a VesselSat-1

Két éve repül a VesselSat-1Indiából startolt, Luxemburgban építették, rajta fontos magyar berendezéssel – két év után is hibátlanul működik a VesselSat-1.

Nemzetközi űripari tanácskozás lesz Budapesten

Nemzetközi űripari tanácskozás lesz BudapestenA magyar űripar növekedése a technológiai innováció egyik kulcsterülete. Ez a témája a Magyar Űripari Klaszter 2013. október 9-i nemzetközi tanácskozásának.

PROGRAMAJÁNLÓ: Űrkutatás Napja 2013

PROGRAMAJÁNLÓ: Űrkutatás Napja 2013A Magyar Asztronautikai Társaság ismeretterjesztő rendezvényt szervez Székesfehérváron, október 18-án (pénteken) 10 és 17 óra között.

Tíz éve szolgál a Pille az ISS/Zvezdán

Tíz éve szolgál a Pille az ISS/Zvezdán2003. augusztus 29-én indult a Progressz M-48 teherszállító űrhajó fedélzetén a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) az MTA KFKI Atomenergia Kutatóintézetben a BL-Electronics Kft. közreműködésével fejlesztett Pille-MKSz dózismérő rendszer.

PÁLYÁZAT! Nők a Tudományban Kiválósági Díj

PÁLYÁZAT! Nők a Tudományban Kiválósági DíjA Nők a Tudományban Egyesület és a Magyar Asztronautikai Társaság Nők a Tudományban Kiválósági Díjat hirdet meg az űrkutatás területén dolgozó fiatal kutatók számára.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34
Összesen 668 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2020