Hazai kutatóhelyek és űripar Cikkek: 461 - 480

Lengyel-magyar diákkonferencia

Lengyel-magyar diákkonferenciaAz űrkutatási témájú konferenciát szeptember elején rendezik a Budapesti Műszaki Egyetemen.

Űr-tesztközpont épül Magyarországon

Űr-tesztközpont épül MagyarországonEgy idén induló 2,2 milliárdos beruházás nyomán hazánk vezető szerepre tehet szert a térségben az űripar területén.

Obsztanovka összemérések a KFKI RMKI-ban

Obsztanovka összemérések a KFKI RMKI-banNemrég a Nemzetközi Űrállomásra kerülő plazma mérőrendszerrel kapcsolatos munkamegbeszélés volt hat ország kísérletezőinek részvételével Budapesten.

Működik a Kompasz-2

Működik a Kompasz-2A magyar SAS2 műszert szállító orosz tudományos műholdat hosszú hónapok munkájával novemberben sikerült életre kelteni.

MŰSORAJÁNLÓ: Membrán

MŰSORAJÁNLÓ: MembránA Magyar Televízió 2. csatornáján hétfőn este fiatal hazai űrkutatókkal készített interjúkból összállított műsort sugároz.

Újabb magyar sugárzásmérő berendezés készül a világűrbe

Újabb magyar sugárzásmérő berendezés készül a világűrbeA SURE programban elért óriási sikernek köszönhetően az MTA KFKI AEKI-ben fejlesztés alatt álló űrdozimetriai célú műszer pár éven belül már az ISS Columbus nevű moduljában végezhet méréseket.

Exobolygókra és változócsillagokra vadászva

Exobolygókra és változócsillagokra vadászvaDecember végén indulhat a francia vezetéssel készülő űrcsillagászati mesterséges hold, a COROT.

Űrnapi program

Űrnapi programVégegessé vált a november 9-i Űrnap előadásainak listája. A központi téma idén az űrkutatás alkalmazása a környezetvédelemben.

A STEREO űrszondapárosról

A STEREO űrszondapárosrólA frissen felbocsátott napkutató űrszondákat részletesebben is bemutatjuk, külön kiemelve a tudományos program hazai vonatkozásait.

PROGRAMAJÁNLÓ: Űrnap 2006

PROGRAMAJÁNLÓ: Űrnap 2006Az idei Űrnap november 9-én lesz. A budapesti rendezvény helyszíne ezúttal a Jövő Háza.

Készül a GOCE

Készül a GOCEAz ESA decemberben felbocsátandó GOCE mesterséges holdja a Föld gravitációs terének pontos feltérképezését célozza. Az adatokkal magyar kutatók is dolgoznak majd.

Az EU űrkutatási pályázatai

Az EU űrkutatási pályázataiA Magyar Űrkutatási Iroda 2007. április 12-én FP7 Világűr Információs Nap címen rendez konferenciát, melyen az EU űrkutatási pályázatait mutatják be.

Új helyen az Űrkutatási Iroda

Új helyen az Űrkutatási IrodaTegnap elköltözött eddig használt irodáiból a Magyar Űrkutatási Iroda.

A STEREO első eredményei

A STEREO első eredményeiA NASA tavaly október 25-én felbocsátott STEREO űrszondapárosának mind a 16 műszere az első két hét ellenőrző mérései szerint hibátlanul működik.

Elindult a COROT

Elindult a COROTA Bajkonurból startolt francia csillagászati mesterséges hold tudományos programjában magyar kutatók is részt vesznek.

Idén is lesz Ifjúsági Fórum

Idén is lesz Ifjúsági FórumA hatodik alkalommal, december 1-jén megrendezendő eseményen fiatal hazai űrkutatók beszélnek munkájukról.

A PECS-keret véges! - űrnapi összefoglaló

A PECS-keret véges! - űrnapi összefoglaló2006. november 9-én, a MŰI és a MANT közös rendezvényének történetében első alkalommal, a Jövő Házában került sor a legnagyobb hazai űrkutatási eseményre, az idei Űrnapra. A rendezvényt Kovács Kálmán környezetvédelmi államtitkár nyitotta meg.

Kiemelkedő magyar eredmény a SURE pályázatban

Kiemelkedő magyar eredmény a SURE pályázatbanAz EU 25 jelenlegi tagállama, valamint Románia és Bulgária kutatóhelyei, űripari cégei nyújthattak be pályázatot az ESA-hoz abból a célból, hogy kísérletük feljusson a Nemzetközi Űrállomásra.

Elindult a STEREO

Elindult a STEREOAz amerikai napkutató űrszondapáros Delta-2 rakétával startolt Floridából.

A sugárdózis mérése az űrállomáson

A sugárdózis mérése az űrállomásonA Nemzetközi Űrállomás (ISS) személyzetének kozmikus sugárterhelésével foglakozó kutatók ez évi mukaértekezletét szeptember 6. és 8. között tartották Oxfordban.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32
Összesen 626 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019