A nemzetbiztonságért Cikkek: 141 - 160

SBIRS GEO-4

SBIRS GEO-4Tovább bővül az amerikai rakétaindítás-figyelő geostacionárius műholdak rendszere.

Volt-nincs Zuma?

Volt-nincs Zuma?A szupertitkos amerikai műholdról, amelyet az idei év első startjával bocsátottak fel, azt sem lehet tudni, hogy mi volt – és azt sem igazán, hogy mi lett a sorsa...

Mi az a Zuma?

Mi az a Zuma?Szinte csak az biztos, hogy egy műhold, és hogy Falcon-9 rakétával indult Floridából.

Egy orosz start – most sikerrel

Egy orosz start – most sikerrelA Szojuz-2.1b rakéta ezúttal Pleszeckből állított pályára egy rádiós lehallgatásra szánt katonai kémműholdat.

NROL-52: megint egy titkos műhold

NROL-52: megint egy titkos műholdLegutóbb szeptember végén indítottak műholdat az amerikai NRO megbízásából, most pályára állt a következő.

Újra úton az X-37B

Újra úton az X-37BAz amerikai katonai miniűrrepülőt ezúttal egy Falcon-9 rakéta állította pályára Floridából, mielőtt még megérkezett volna Irma, a hurrikán...

A Vega tizedik startja

A Vega tizedik startjaA szilárd hajtóanyagú európai rakéta két izraeli gyártású műholdat állított alacsony Föld körüli pályára Kourouból.

X-37B: legközelebb Falcon-9-cel

X-37B: legközelebb Falcon-9-celAz Amerikai Légierő némi meglepetésre bejelentette, hogy a mini-űrrepülő ezúttal a SpaceX rakétájával indul ötödik útjára, talán már augusztusban.

718 nap után visszatért

718 nap után visszatértAz Amerikai Légierő X-37B automata mini-űrrepülőgépe 2015. május 20-án kezdődött titkos küldetése után a floridai Kennedy Űrközpont betonján landolt.

WGS-9

WGS-9Amerikai katonai távközlési műhold indult Floridából, Delta-4 rakétával.

A harmadik idei start Kínából

A harmadik idei start KínábólMozgalmasan kezdődött a 2018-as év, januárban már harmadszor indítottak műholdat az ázsiai országból – ezúttal Csiucsüanból.

NROL-47

NROL-47Titkos amerikai kémműhold indult Kaliforniából, egy Delta-4 hordozórakétával – ebben a változatában az utolsóval.

Újabb három Jaokan-30

Újabb három Jaokan-30Feltehetően a rádiós lehallgatásra szolgáló kínai kémműholdak konstellációja bővült ismét. Idén már harmadik alkalommal startolt három ilyen műhold.

Marokkói műhold indult

Marokkói műhold indultA Franciaországban épült 1100 kg-os földmegfigyelő űreszközt európai Vega rakétával indították Kourouból.

NROL-42

NROL-42Semmitmondó névvel, titkos (de azért sejthető) küldetéssel amerikai kémműhold állt pályára Kaliforniából egy Atlas-5 hordozórakétával.

Különös start Floridából

Különös start FloridábólEgy ritkán használt rakéta, a Minotaur-4 először startolt Cape Canaveralről, a ritkán használt 46-os indítóállásból.

Titokzatos orosz start Pleszeckből

Titokzatos orosz start PleszeckbőlPénteken este egy Volga végfokozattal felszerelt Szojuz-2.1v rakéta emelt a magasba egy feltehetően geodéziai mérések céljára szolgáló katonai műholdat.

Kozmosz-2518

Kozmosz-2518Az orosz katonai műholdak szokványos számozása egy újonnan felbocsátott fegyverzet-ellenőrző műholdat takar.

Az első kémműhold Falcon-9-cel

Az első kémműhold Falcon-9-celA SpaceX hordozórakétája 33. indítása alkalmával pályára állította az első titkos amerikai műholdját.

IGS Radar-5: kémműhold Japánból

IGS Radar-5: kémműhold JapánbólA japán kémműholdas flotta a legújabb tagja egy H-2A rakétával indult Tanegashima szigetéről.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Összesen 405 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Űrkörkép 2021/2022