A nemzetbiztonságért Cikkek: 181 - 200

Egy orosz műhold és egy próbatest

Egy orosz műhold és egy próbatestPleszeckből indult az ellenséges tengeralattjárók figyelésére szánt Kanopusz-SZT és egy fémgömb, a földi katonai radarok kalibrálására.

Orosz fegyverzet-ellenőrző műhold indult

Orosz fegyverzet-ellenőrző műhold indultA Kozmosz-2510 a ballisztikus rakéták földi indítását az űrből figyelő orosz rendszer új műholdgenerációjának első tagja.

Ideges az Intelsat

Ideges az IntelsatA távközlésiműhold-üzemeltető cég két geostacionárius űreszköze között, veszélyes közelségben hónapokig „parkolt” egy rejtélyes orosz katonai műhold.

Három Sztrela

Három SztrelaEgy Rokot hordozórakétával Pleszeckből indult három orosz katonai kommunikációs műhold – ezúttal nem teljes titokban.

Indiai katonai távközlési hold indult

Indiai katonai távközlési hold indultA GSAT-6 geostacionárius pályára kerül, GSLV Mk.2 típusú hordozórakétával emelkedett a magasba csütörtökön.

WGS-7: tízből a hetedik

WGS-7: tízből a hetedikPályára állt az amerikai Wideband Global SATCOM katonai távközlési műholdrendszer hetedik tagja.

Az utolsó Kobalt kémműhold?

Az utolsó Kobalt kémműhold?Orosz katonai űreszköz indításával tért vissza a Szojuz hordozórakéta az ápilisi Progressz-kudarc után.

Versenyfutás a katonai megrendelésekért

Versenyfutás a katonai megrendelésekértAz USA Légiereje (US Air Force) meghívásos tendert hirdetett a United Lauch Alliance (ULA) és a SpaceX részre a következő generációs GPS–3 műholdak pályára állítására.

Gyorsan telepíthető műholdvevő állomás

Gyorsan telepíthető műholdvevő állomásNagyfelbontású űrfelvételek valós idejű, gyors letöltésére szolgál a hordozható terminál.

Ariane-5, idén először

Ariane-5, idén előszörAz európai nehézrakéta két európai távközlési műholdat állított pályára Kourouból.

Radaros kémműhold Kínából

Radaros kémműhold KínábólA Jaokan-29 Tajjüanból egy Hosszú Menetelés-4C rakétával indult és alacsony poláris pályára állt.

Startbaleset Hawaii fölött

Startbaleset Hawaii fölöttNem sikerült a Super Strypi hordozórakéta bemutatkozó indítása, 13 kis műhold veszett oda.

Amerikai kémműhold és 13 apróság

Amerikai kémműhold és 13 apróságEgy Atlas-5 rakéta indította az NROL-55 műholdat (vagy kettőt?). Mellette 13 amerikai CubeSat is helyet kapott az orrkúp alatt.

MUOS-4

MUOS-4Egy Atlas-5 rakétával Floridából elindult az amerikai katonai mobil távközlési műholdrendszer negyedik tagja.

Raktárba tett katonai műhold

Raktárba tett katonai műholdAz Amerikai Légierő a még csak készülő, rakétaindításokat megfigyelő műholdat hamarabb állítja pályára, mint már elkészült párját.

Orosz kémműhold Pleszeckből

Orosz kémműhold PleszeckbőlA nagyfelbontású, digitális felvételeket szolgáltató űreszköz poláris pályára került.

Elkészült a török „megfigyelő” műhold

Elkészült a török „megfigyelő” műholdMájus elején a nyugat-európai fejlesztő és gyártó konzorcium átadta a Török Védelmi Minisztériumnak a Göktürk-1, nagyfelbontású kamerával felszerelt (felderítő) műholdat.

X-37B: újra repül

X-37B: újra repülAz Amerikai Légierő mini-űrrepülőgépe Atlas-5 rakétával indult Floridából – ahogy az előző három alkalommal is.

CubeSat segíti a Légierőt

CubeSat segíti a LégierőtA klasszikus CubeSat az USA Légierejének Föld körüli térséget figyelő óriástávcsöve adaptív optikájának kalibrációját segíti.

Három Hírnök és egy másik

Három Hírnök és egy másikNégy orosz műholdat állítottak pályára március utolsó napján. Közülük három Gonyec-M típusú adatátjátszó űreszköz, a negyedik feladata titkos.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Összesen 405 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Űrkörkép 2021/2022