A nemzetbiztonságért Cikkek: 181 - 200

Az első kémműhold Falcon-9-cel

Az első kémműhold Falcon-9-celA SpaceX hordozórakétája 33. indítása alkalmával pályára állította az első titkos amerikai műholdját.

IGS Radar-5: kémműhold Japánból

IGS Radar-5: kémműhold JapánbólA japán kémműholdas flotta a legújabb tagja egy H-2A rakétával indult Tanegashima szigetéről.

Japán első katonai távközlési holdja

Japán első katonai távközlési holdjaA hadseregnek a kereskedelmi és külföldi műholdas távközlési szolgáltatóktól való függőségét szeretnék csökkenteni a DSN-2 segítségével.

WGS-8: modernizált amerikai katonai távközlési hold

WGS-8: modernizált amerikai katonai távközlési holdA Földet körülvevő Wideband Global SATCOM műholdrendszer legújabb tagja egy Delta-4 rakétával indult.

MUOS-5: megmentve!

MUOS-5: megmentve!Négy hónapig tartó nem várt küzdelem árán sikerült eljuttatni a nyár elején felbocsátott amerikai katonai távközlési holdat egy használható pályára.

MUOS-5: kell egy mentő terv

MUOS-5: kell egy mentő tervAz Amerikai Haditengerészet júniusban indított legújabb távközlési holdja nem tudta elérni a geoszinkron pályamagasságot.

NROL-61

NROL-61Vicces logóval, titkos – sőt a szokásosnál is rejtélyesebb – küldetéssel állt pályára a legújabb amerikai kémműhold.

Az ötödik MUOS

Az ötödik MUOSEgy Atlas-5 rakéta állította pályára az amerikai MUOS-5 katonai távközlési műholdat.

Kínai kémműhold állt pályára

Kínai kémműhold állt pályáraA Jaokan-30 egy Hosszú Menetelés-2D rakétával startolt május 15-én.

Katonai műhold Egyiptomnak

Katonai műhold EgyiptomnakA két államfő által aláírt kereskedelmi megállapodások egyike az egyiptomi hadsereg számára szállítandó francia távközlési műholdról szól.

WGS-9

WGS-9Amerikai katonai távközlési műhold indult Floridából, Delta-4 rakétával.

NROL-79

NROL-79Egy Atlas-5 rakétával indították Kaliforniából a legújabb amerikai kémműholdat (vagy inkább kettőt).

SBIRS GEO-3

SBIRS GEO-3A címbeli rövidítés mögött egy most pályára állt, 1,2 milliárd dolláros amerikai katonai műhold van, amely az ellenséges rakétaindítások detektálására készült.

Göktürk-1

Göktürk-1Török katonai (és részben polgári célú) földmegfigyelő műhold indult Kourouból, Vega hordozórakétával.

Ofek-11: bajban az új izraeli kémműhold?

Ofek-11: bajban az új izraeli kémműhold?A szeptember 13-án pályára állított űreszközzel röviddel a start után a hírek szerint egyelőre közelebbről meg nem nevezett gondok akadtak.

Egy start, két kém

Egy start, két kémNemrég még titkolták, most a második műholdpáros is elindult az amerikai GSSAP rendszer kiépítésének folytatásaként. A geostacionárius pálya környékén kutakodnak.

Váratlan start Kínából

Váratlan start KínábólAz előre be nem jelentett műhold feltehetően a rádiós kommunikáció lehallgatására készült.

NROL-37

NROL-37A világ egyik legnagyobb műholdja indul – így harangozták be a legújabb amerikai „hallgatózó” kémműhold startját Delta-4 Heavy hordozórakétával.

Végleg lemondtak az elromlott műholdról

Végleg lemondtak az elromlott műholdrólFebruárban elromlott a legújabb amerikai katonai meteorológiai műhold. Március végéig próbálták feléleszteni, de sikertelenül.

Barsz-M-2: újabb modern orosz kémműhold

Barsz-M-2: újabb modern orosz kémműholdA csütörtökon felbocsátott űreszköz nagyfelbontású, digitális felvételekkel látja majd el az orosz hadsereget.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Összesen 428 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Űrkörkép 2021/2022