A nemzetbiztonságért Cikkek: 221 - 240

Az Airbus építheti a perui műholdat

Az Airbus építheti a perui műholdatAz európai űripari cég 211 millió dolláros megbízást kapott a katonai távérzékelő műhold elkészítésére. Hamarosan még négyet is eladhatnak.

Vissza a jövőbe

Vissza a jövőbeObama elnök évekkel ezelőtti stratégiai irányváltása – a magánszektor bevonása az űrfejlesztésekbe – úgy tűnik, furcsa visszarendeződéshez vezet, a hadsereg saját potenciált fejleszt.

Ofek-10: izraeli kémműhold

Ofek-10: izraeli kémműholdA szerdán indult Ofek-10 radaros megfigyelések végzésére képes.

Akár még három hét kényszerszünet Floridában

Akár még három hét kényszerszünet FloridábanAddig nem startolhat semmi Cape Canaveralről, amíg meg nem javítják az elromlott radarberendezést.

Élesedik a verseny a katonai megrendelésekért

Élesedik a verseny a katonai megrendelésekértA SpaceX szeretne belépni az amerikai katonai műholdindítások piacára, amelyet most a monopolhelyzetben levő ULA ural.

Ariane-5: viharos indítás

Ariane-5: viharos indításAz európai nehézrakéta idei első startját majdnem elmosta az eső. Végül sikerült a két távközlési hold pályára állítása.

Egy nagy kémműhold és tizenkét másik kicsi

Egy nagy kémműhold és tizenkét másik kicsiAz Atlas-5 rakéta hátán a titkos – valószínűleg radaros módszert használó – amerikai NROL-39 kémműhold mellett 12 CubeSat is pályára állt.

A harmadik Raduga-1M

A harmadik Raduga-1MEgy új orosz katonai távközlési hold Proton-M rakétával állt pályára Bajkonurból, sikerrel.

Ariane-5: két műholddal, idén negyedszer

Ariane-5: két műholddal, idén negyedszerEgy közös katari-európai és egy indiai távközlési holdat vitt magával az európai nehézrakéta Kourouból, Francia Guyanából.

Évi 14 milliós spórolás: lebontják a régi „űrkerítést”

Évi 14 milliós spórolás: lebontják a régi „űrkerítést”Az Amerikai Légierő 2014-től évente 14 millió dollárt takarít meg az 1961 óta üzemelő radaros rendszerének októberi leállításával.

Megint Kazahsztán!

Megint Kazahsztán!Két napon belül a második kazah műhold állt pályára. Ezúttal a közép-ázsiai ország első földmegfigyelő holdja, a KazEOSat-1 indult, európai Vega rakétával.

NROL-67: új amerikai kémműhold

NROL-67: új amerikai kémműholdA részleteiben titkos indítás során egy feltehetően geoszinkron pályára szánt „hallgatózó” űreszközt bocsátottak fel.

Új amerikai katonai meteorológiai hold

Új amerikai katonai meteorológiai holdA start Atlas-5 rakétával, a kaliforniai Vandenberg Légitámaszpontról történt. A műhold 15 évet várt raktárban...

X-37B: csúcsdöntő mini-űrrepülőgép

X-37B: csúcsdöntő mini-űrrepülőgépAz amerikai légierő 2012 decembere óta pályán levő automata űreszköze még tovább marad pályán, mint az előző repülés során.

Idén indul, eddig titkolták

Idén indul, eddig titkoltákAz amerikai légierő most először ismerte be hivatalosan, hogy egy megfigyelő műholdakból álló rendszert építenek ki a geostacionárius pályamagasság környékén.

Orosz hajrá az év végén

Orosz hajrá az év végénKét start során négy műholdat állítottak pályára Oroszországból december utolsó napjaiban.

Huszonkilencet egy csapásra!

Huszonkilencet egy csapásra!A virginiai Wallops-szigetről indított Minotaur-1 rakéta nem kevesebb mint 29 kis amerikai műholdat állított pályára.

A negyvenedik Atlas-5 start

A negyvenedik Atlas-5 startAz amerikai nagyrakéta egy katonai távközlési műholdat állított pályára Floridából.

Újra munkában Amerika legnagyobb rakétája

Újra munkában Amerika legnagyobb rakétájaA Delta-4 Heavy egy kémműholdat (NROL-65) állított ma pályára Kaliforniából.

WGS-6: ismét egy amerikai katonai távközlési hold

WGS-6: ismét egy amerikai katonai távközlési holdA Wideband Global SATCOM rendszer hatodik tagja Floridából indult Delta-4 hordozórakétával.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Összesen 405 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Űrkörkép 2021/2022