Űrvilág.hu űrkutatási hírportál

A nemzetbiztonságért Cikkek: 361 - 380

Katonai távközlési műhold indult Floridából

Katonai távközlési műhold indult FloridábólA WGS-3 az amerikai hadsereg rendelkezésére álló hang-, kép- és adatátviteli kapacitást bővíti.

Amerikai katonai meteorológiai hold indult

Amerikai katonai meteorológiai hold indultA DMSP-F18 jelű műhold az amerikai légierő időjárás-előrejelző flottájához csatlakozik.

Műholdas adatok a repülőgép-eltűnés vizsgálatára

Műholdas adatok a repülőgép-eltűnés vizsgálatáraAmerikai katonai mesterséges holdak adatait is átvizsgálják, hogy valamit megtudjanak az Air France hétfőn szerencsétlenül járt Rio de Janeiro-Párizs járatának sorsáról.

Amerikai katonai műhold indult

Amerikai katonai műhold indultAz ellenséges rakéták megfigyelésére szolgáló új technológiákat próbálnak ki a tegnap felbocsátott űreszközzel.

Olasz katonai távközlési műhold indult

Olasz katonai távközlési műhold indultA Sea Launch tengeri Odyssey indítóplatformjáról egy Zenyit hordozórakéta állította pályára a SICRAL-1B mesterséges holdat.

Szenzációs műholdkép az észak-koreai rakétáról

Szenzációs műholdkép az észak-koreai rakétárólA DigitalGlobe WorldView-1 műholdja emelkedés közben kapta lencsevégre az észak-koreai rakétát. Az indítóállást borító füstfelhő is jól látható.

Észak-Korea műholdat indított?

Észak-Korea műholdat indított?A nemzetközi közösség már egy ideje aggodalommal figyelte az észak-koreai rakétatechnika kipróbálására tett előkészületeket.

Négy műhold indult Ariane-5 rakétával

Négy műhold indult Ariane-5 rakétávalAz európai nehézrakéta idei első startjával egyszerre két civil távközlési és két katonai mesterséges holdat állított pályára.

Amerikai kémműhold indult

Amerikai kémműhold indultAz NROL-26 jelzésű űreszköz az ellenséges hírközlés lehallgatására készült.

Teljes a német radaros kémműholdak flottája

Teljes a német radaros kémműholdak flottájaOrosz Kozmosz-3M rakétával pályára állt a SAR-Lupe sorozat ötödik műholdja is.

Titkos japán kémműhold indult

Titkos japán kémműhold indultA szigetország eddigi legfejlettebb információgyűjtő űreszköze szombaton állt pályára.

Katonai műholdindítás Floridából

Katonai műholdindítás FloridábólKét amerikai kísérleti rakétafegyverzet-ellenőrző műhold indult ma Delta-2 hordozórakétával.

Katonai kísérlet és gyógyszerteszt

Katonai kísérlet és gyógyszertesztAmerikából egyszerre indult a légierő kísérleti távérzékelő műholdja és a NASA kutatóholdja.

Új orosz kémműhold indult

Új orosz kémműhold indultA Szojuz rakétával Föld körüli pályára állított űreszközön állítólag nagyfelbontású felvételek készítésére alkalmas kamerát és filmkazettákat helyeztek el.

Radaros kémműhold indult Indiából

Radaros kémműhold indult IndiábólAz űreszközt Izraeltől vásárolták, és elsősorban a gyanús pakisztáni tevékenység megfigyelésére szánják.

Nem érte el pályáját az észak-koreai műhold

Nem érte el pályáját az észak-koreai műholdAmerikai megfigyelések szerint a tegnap felbocsátott rakéta harmadik fokozata felmondta a szolgálatot.

Új amerikai katonai távközlési műhold

Új amerikai katonai távközlési műhold A WGS-2 startjával az Irakban és Afganisztánban szolgáló erők rég várt szélessávú hírközlési kapacitáshoz juthatnak.

Áttörés a katonai űrműveletekben?

Áttörés a katonai űrműveletekben?Az amerikaiak állítólag képesek észrevétlenül megközelíteni egy geostacionárius műholdat. A sajátjukat így szerencsés esetben megjavíthatják, az ellenségét viszont akár tönkre is tehetik...

A harmadik COSMO-SkyMed hold

A harmadik COSMO-SkyMed holdAmerikai Delta-2 rakétával startolt az olasz radarműhold-sorozat legújabb tagja.

Ariane alkonyatkor

Ariane alkonyatkorEgy brit katonai távközlési és egy török műsorszóró holdat állítottak pályára Kourouból Ariane-5 rakétával.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
Összesen 451 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

Űrvilág a Faceboookon

Partnerünk

Űrkörkép 2023/2024