Űrvilág.hu űrkutatási hírportál

A nemzetbiztonságért Cikkek: 381 - 400

Ionoszféra-figyelő katonai műhold

Ionoszféra-figyelő katonai műholdAz amerikai légierő most indult új kísérleti mesterséges holdja a rádiós kommunikációban és a műholdas navigációban bekövetkező zavarokat igyekszik majd előre jelezni.

Új amerikai kémműhold indult

Új amerikai kémműhold indultA start érdekessége, hogy az Atlas-5 hordozórakéta most először emelkedett fel Kaliforniából.

Adatokat is sugárzott az iráni kutatórakéta

Adatokat is sugárzott az iráni kutatórakétaA február elején felbocsátott eszköz 200-250 km felszín feletti magasságot ért el.

Lelövik, ugye?

Lelövik, ugye?Lehet, hogy ugyanaz lesz a sorsa az irányíthatatlanná vált amerikai kémholdnak, mint annak a kiszolgált kínai űreszköznek, amellyel tavaly kísérleteztek...

Izraeli kémműhold indiai rakétával

Izraeli kémműhold indiai rakétávalAz ellenséges katonai tevékenység figyelésére szolgáló titkos műhold ma PSLV rakétával sikeresen Föld körüli pályára állt.

Egy start képei

Egy start képeiTitkos amerikai távközlési műholdat indítottak Atlas-5 rakétával.

Amerikai katonai műhold Delta-4 nehézrakétával

Amerikai katonai műhold Delta-4 nehézrakétávalA nagyteljesítményű Delta-4 Heavy rakétának ez volt az első „éles” indítása. A DSP-23 műhold az ellenséges fegyverkísérleteket és -indításokat fürkészi majd.

Újabb német radaros kémműhold

Újabb német radaros kémműholdA tavaly decemberi első után sikeresen elindult a SAR-Lupe sorozat második darabja is.

Izraeli kémműhold

Izraeli kémműholdA hét elején startolt Ofek-7 feladata elsősorban az ellenségesnek számító államok katonai tevékenységének szemmel tartása.

Olasz földmegfigyelő hold indult

Olasz földmegfigyelő hold indultAmerikai Delta-2 rakétával startolt a COSMO-1, amely Olaszország új, radaros földmegfigyelő műholdrendszerének első darabja.

Ismét bővült a német kémműholdak hálózata

Ismét bővült a német kémműholdak hálózataNegyedik alkalommal indítottak radaros felderítő műholdat a SAR-Lupe sorozatban.

Elmúlt a „műholdveszély”

Elmúlt a „műholdveszély”Magyar idő szerint ma hajnalban az amerikai haditengerészet megsemmisítette a Föld sűrű légkörébe irányítatlanul belépni készülő felderítő műholdat.

Műholdlelövés - nemzetközi reakciók

Műholdlelövés - nemzetközi reakciókA kínaiak és az oroszok sem szalasztották el az alkalmat, hogy aggodalmukat fejezzék ki, amiért az amerikaiak megsemmisítenék hibás kémműholdjukat.

Amerikai kémműhold zuhanhat le

Amerikai kémműhold zuhanhat leFebruár-március környékén érhet Földet az a nagyméretű amerikai mesterséges hold, amely fölött elvesztették az irányítást. Hogy hol, az nem tudható előre...

Kanadai radarműhold indult

Kanadai radarműhold indultA nagy sikerű Radarsat-1 utóda szolgáltatja majd a legjobb felbontású kereskedelmi radarképeket a Föld felszínéről.

A második olasz radaros földmegfigyelő hold

A második olasz radaros földmegfigyelő holdFél évvel az első után pályára állt az olasz COSMO-SkyMed műholdrendszer második tagja is.

A harmadik német radaros kémműhold

A harmadik német radaros kémműholdA SAR-Lupe sorozat legújabb tagja az oroszországi Pleszeckből indult.

Egy nap - két műholdindítás

Egy nap - két műholdindításTegnap Bajkonurból egy német radaros távérzékelési hold, Cape Canaveralről egy titkos amerikai katonai műholdpáros indult.

Kémműhold-vita

Kémműhold-vitaA franciáknak elegük van abból, hogy az amerikaiak nyilvános adatbázisában szerepelnek a titkosnak szánt katonai műholdjaik pályaadatai.

Sikeres az idei első Ariane indítás

Sikeres az idei első Ariane indításKourouból vasárnap egy brit és egy indiai távközlési műhold startolt.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
Összesen 451 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

Űrvilág a Faceboookon

Partnerünk

Űrkörkép 2023/2024