A nemzetbiztonságért Cikkek: 321 - 340

Amerikai katonai műhold indult

Amerikai katonai műhold indultAz ellenséges rakéták megfigyelésére szolgáló új technológiákat próbálnak ki a tegnap felbocsátott űreszközzel.

Olasz katonai távközlési műhold indult

Olasz katonai távközlési műhold indultA Sea Launch tengeri Odyssey indítóplatformjáról egy Zenyit hordozórakéta állította pályára a SICRAL-1B mesterséges holdat.

Szenzációs műholdkép az észak-koreai rakétáról

Szenzációs műholdkép az észak-koreai rakétárólA DigitalGlobe WorldView-1 műholdja emelkedés közben kapta lencsevégre az észak-koreai rakétát. Az indítóállást borító füstfelhő is jól látható.

Észak-Korea műholdat indított?

Észak-Korea műholdat indított?A nemzetközi közösség már egy ideje aggodalommal figyelte az észak-koreai rakétatechnika kipróbálására tett előkészületeket.

Négy műhold indult Ariane-5 rakétával

Négy műhold indult Ariane-5 rakétávalAz európai nehézrakéta idei első startjával egyszerre két civil távközlési és két katonai mesterséges holdat állított pályára.

Amerikai kémműhold indult

Amerikai kémműhold indultAz NROL-26 jelzésű űreszköz az ellenséges hírközlés lehallgatására készült.

Teljes a német radaros kémműholdak flottája

Teljes a német radaros kémműholdak flottájaOrosz Kozmosz-3M rakétával pályára állt a SAR-Lupe sorozat ötödik műholdja is.

Ionoszféra-figyelő katonai műhold

Ionoszféra-figyelő katonai műholdAz amerikai légierő most indult új kísérleti mesterséges holdja a rádiós kommunikációban és a műholdas navigációban bekövetkező zavarokat igyekszik majd előre jelezni.

Új amerikai kémműhold indult

Új amerikai kémműhold indultA start érdekessége, hogy az Atlas-5 hordozórakéta most először emelkedett fel Kaliforniából.

Adatokat is sugárzott az iráni kutatórakéta

Adatokat is sugárzott az iráni kutatórakétaA február elején felbocsátott eszköz 200-250 km felszín feletti magasságot ért el.

Új orosz kémműhold indult

Új orosz kémműhold indultA Szojuz rakétával Föld körüli pályára állított űreszközön állítólag nagyfelbontású felvételek készítésére alkalmas kamerát és filmkazettákat helyeztek el.

Radaros kémműhold indult Indiából

Radaros kémműhold indult IndiábólAz űreszközt Izraeltől vásárolták, és elsősorban a gyanús pakisztáni tevékenység megfigyelésére szánják.

Nem érte el pályáját az észak-koreai műhold

Nem érte el pályáját az észak-koreai műholdAmerikai megfigyelések szerint a tegnap felbocsátott rakéta harmadik fokozata felmondta a szolgálatot.

Új amerikai katonai távközlési műhold

Új amerikai katonai távközlési műhold A WGS-2 startjával az Irakban és Afganisztánban szolgáló erők rég várt szélessávú hírközlési kapacitáshoz juthatnak.

Áttörés a katonai űrműveletekben?

Áttörés a katonai űrműveletekben?Az amerikaiak állítólag képesek észrevétlenül megközelíteni egy geostacionárius műholdat. A sajátjukat így szerencsés esetben megjavíthatják, az ellenségét viszont akár tönkre is tehetik...

A harmadik COSMO-SkyMed hold

A harmadik COSMO-SkyMed holdAmerikai Delta-2 rakétával startolt az olasz radarműhold-sorozat legújabb tagja.

Ariane alkonyatkor

Ariane alkonyatkorEgy brit katonai távközlési és egy török műsorszóró holdat állítottak pályára Kourouból Ariane-5 rakétával.

Ismét bővült a német kémműholdak hálózata

Ismét bővült a német kémműholdak hálózataNegyedik alkalommal indítottak radaros felderítő műholdat a SAR-Lupe sorozatban.

Elmúlt a „műholdveszély”

Elmúlt a „műholdveszély”Magyar idő szerint ma hajnalban az amerikai haditengerészet megsemmisítette a Föld sűrű légkörébe irányítatlanul belépni készülő felderítő műholdat.

Műholdlelövés - nemzetközi reakciók

Műholdlelövés - nemzetközi reakciókA kínaiak és az oroszok sem szalasztották el az alkalmat, hogy aggodalmukat fejezzék ki, amiért az amerikaiak megsemmisítenék hibás kémműholdjukat.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Összesen 405 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Űrkörkép 2021/2022