Az Űrállomás és az USA Cikkek: 261 - 280

Cygnus: randevú elnapolva

Cygnus: randevú elnapolvaLegkorábban kedden kísérlik meg újra a Cygnus amerikai magán-teherűrhajó csatlakoztatását a Nemzetközi Űrállomáshoz.

36-ról 37-re...

36-ról 37-re......emelkedett a Nemzetközi Űrállomás állandó legénységének sorszáma. Visszatért a Földre két orosz és egy amerikai űrhajós.

ISS: mi lesz vele a végén?

ISS: mi lesz vele a végén?A Nemzetközi Űrállomás köszöni, jól van, és még bőven van hátra a működési idejéből. De azért szükség van olyan forgatókönyvre – sőt vészforgatókönyvre –, ami azt írja le, hogy mi történik, ha már nincs tovább...

Kísérletek űrhajósikrekkel

Kísérletek űrhajósikrekkel2015-ben, amikortól Scott Kelly egy évig az űrállomáson tartózkodik, testvérével a Földön végeznek majd összehasonlító vizsgálatokat.

A NASA új űrhajósjelöltjei

A NASA új űrhajósjelöltjeiA most kiválasztott négy férfi és négy nő jelenti majd a legújabb generációt. Ők talán már a Nemzetközi Űrállomáson túlra is eljutnak.

Itthon a 35-ös személyzet

Itthon a 35-ös személyzetVisszatért a Földre a Nemzetközi Űrállomásról a Szojuz TMA-07M három űrhajósa.

NASA: orosz űrhajókkal 2017 közepéig

NASA: orosz űrhajókkal 2017 közepéigAz amerikai űrhivatal újabb hat helyet vásárolt Szojuz űrhajókon, hogy emberei 2016-ban is rendben el tudjanak jutni a Nemzetközi Űrállomásra.

Szojuz TMA-08M: elindult és meg is érkezett

Szojuz TMA-08M: elindult és meg is érkezettA legújabb orosz űrhajó, fedélzetén két orosz és egy amerikai utassal a tegnap esti start után alig hat órával már el is érte a Nemzetközi Űrállomást (ISS).

GYORSHÍR: Visszatért a Dragon

GYORSHÍR: Visszatért a DragonAhogy a SpaceX legújabb Dragon teherűrhajójának az érkezése, úgy a landolása is késett egy napot.

Az ISS új „szeme”

Az ISS új „szeme”A Nemzetközi Űrállomásra (ISS) januárban telepített új földmegfigyelő kamerarendszer bemutatkozó felvétele.

GYORSHÍR: Repül a Hattyú

GYORSHÍR: Repül a HattyúMagyarul ezt jelenti az Orbital Sciences amerikai magán-teherűrhajónak a neve. A Cygnus ma elindult próbarepülésére a Nemzetközi Űrállomáshoz.

HTV el, készülődik a Cygnus

HTV el, készülődik a CygnusA negyedik japán teherűrhajó elhagyta a Nemzetközi űrállomást. Az új amerikai Cygnus magán-teherűrhajó hamarosan indulhat bemutatkozó repülésére.

OPALS: lézeres űrtávközlési kísérlet

OPALS: lézeres űrtávközlési kísérletAz amerikai berendezés, amellyel optikai adatátviteli eljárást tesztelnek, még az idén feljuthat a Nemzetközi Űrállomásra (ISS).

Űrséta – megszakítva

Űrséta – megszakítvaLuca Parmitano olasz ESA-űrhajós 6 és fél órásra tervezett második űrsétája az űrruha meghibásodása miatt idő előtt, 1 óra 32 perc után véget ért.

Szojuz TMA-09M

Szojuz TMA-09MSikeresen elindult, és hat órán belül meg is érkezett a Nemzetközi Űrállomáshoz a legújabb orosz űrhajó, benne egy-egy orosz, amerikai és olasz utassal.

Sürgős űrséta

Sürgős űrsétaA Nemzetközi Űrállomás (ISS) lakóinak a hűtőrendszerből szivárgó ammónia miatt kell az űrállomás külső részén dolgozni.

Antares: sikeres első indulás

Antares: sikeres első indulásAz Orbital Sciences Corporation amerikai űrhajózási magáncég legújabb üdvöskéje sikeresen elvégezte a szűzfelszállását. Jöhet a folytatás!

A Szojuz TMA-08M űrhajó indítása – élő kommentálással

A Szojuz TMA-08M űrhajó indítása – élő kommentálássalCsütörtök este a NASA TV élő adásának átvételével, magyar szakkommentálással közvetít a Galileo Webcast.

Hárman tértek vissza az űrállomásról

Hárman tértek vissza az űrállomásrólAz időjárás miatt egy napos késéssel, magyar idő szerint ma hajnalban földet ért Kazahsztánban a Szojuz TMA-06M legénysége.

CRS-2: Dragon az Űrállomásnál

CRS-2: Dragon az ŰrállomásnálAz eredeti tervhez képest több mint egy nap késéssel, viszont rendben megérkezett a Dragon űrhajó a nemzetközi űrbázishoz.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
Összesen 574 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019