A nemzetbiztonságért Cikkek: 81 - 100

MUOS-5: megmentve!

MUOS-5: megmentve!Négy hónapig tartó nem várt küzdelem árán sikerült eljuttatni a nyár elején felbocsátott amerikai katonai távközlési holdat egy használható pályára.

MUOS-5: kell egy mentő terv

MUOS-5: kell egy mentő tervAz Amerikai Haditengerészet júniusban indított legújabb távközlési holdja nem tudta elérni a geoszinkron pályamagasságot.

NROL-61

NROL-61Vicces logóval, titkos – sőt a szokásosnál is rejtélyesebb – küldetéssel állt pályára a legújabb amerikai kémműhold.

Az ötödik MUOS

Az ötödik MUOSEgy Atlas-5 rakéta állította pályára az amerikai MUOS-5 katonai távközlési műholdat.

Kínai kémműhold állt pályára

Kínai kémműhold állt pályáraA Jaokan-30 egy Hosszú Menetelés-2D rakétával startolt május 15-én.

Katonai műhold Egyiptomnak

Katonai műhold EgyiptomnakA két államfő által aláírt kereskedelmi megállapodások egyike az egyiptomi hadsereg számára szállítandó francia távközlési műholdról szól.

Az idei első kémműhold Amerikából

Az idei első kémműhold AmerikábólA nyugati partról egy Delta-4 rakétával indították az NROL-45 jelzésű műholdat.

Chinasat-1C

Chinasat-1CAz új távközlési műhold szerdai pályára állítása volt idén a 17. űrstart Kínából.

Radaros kémműhold Kínából

Radaros kémműhold KínábólA Jaokan-29 Tajjüanból egy Hosszú Menetelés-4C rakétával indult és alacsony poláris pályára állt.

Startbaleset Hawaii fölött

Startbaleset Hawaii fölöttNem sikerült a Super Strypi hordozórakéta bemutatkozó indítása, 13 kis műhold veszett oda.

Ofek-11: bajban az új izraeli kémműhold?

Ofek-11: bajban az új izraeli kémműhold?A szeptember 13-án pályára állított űreszközzel röviddel a start után a hírek szerint egyelőre közelebbről meg nem nevezett gondok akadtak.

Egy start, két kém

Egy start, két kémNemrég még titkolták, most a második műholdpáros is elindult az amerikai GSSAP rendszer kiépítésének folytatásaként. A geostacionárius pálya környékén kutakodnak.

Váratlan start Kínából

Váratlan start KínábólAz előre be nem jelentett műhold feltehetően a rádiós kommunikáció lehallgatására készült.

NROL-37

NROL-37A világ egyik legnagyobb műholdja indul – így harangozták be a legújabb amerikai „hallgatózó” kémműhold startját Delta-4 Heavy hordozórakétával.

Végleg lemondtak az elromlott műholdról

Végleg lemondtak az elromlott műholdrólFebruárban elromlott a legújabb amerikai katonai meteorológiai műhold. Március végéig próbálták feléleszteni, de sikertelenül.

Barsz-M-2: újabb modern orosz kémműhold

Barsz-M-2: újabb modern orosz kémműholdA csütörtökon felbocsátott űreszköz nagyfelbontású, digitális felvételekkel látja majd el az orosz hadsereget.

Újabb Szigony az égen

Újabb Szigony az égenBajkonurból Proton rakétával pályára állt a legújabb Garpun (Szigony) orosz katonai átjátszó műhold.

Egy orosz műhold és egy próbatest

Egy orosz műhold és egy próbatestPleszeckből indult az ellenséges tengeralattjárók figyelésére szánt Kanopusz-SZT és egy fémgömb, a földi katonai radarok kalibrálására.

Orosz fegyverzet-ellenőrző műhold indult

Orosz fegyverzet-ellenőrző műhold indultA Kozmosz-2510 a ballisztikus rakéták földi indítását az űrből figyelő orosz rendszer új műholdgenerációjának első tagja.

Ideges az Intelsat

Ideges az IntelsatA távközlésiműhold-üzemeltető cég két geostacionárius űreszköze között, veszélyes közelségben hónapokig „parkolt” egy rejtélyes orosz katonai műhold.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Összesen 320 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019