Űrturisták és magánűrhajók Cikkek: 61 - 80

A Virgin Galactic legújabb részvényese

A Virgin Galactic legújabb részvényeseA Boeing 20 millió dollárt fektet be az űrturizmus beindításával kacérkodó cégbe.

Dragon az óceánban

Dragon az óceánbanMéghozzá ezúttal az Atlanti-óceánban. Sikeresen befejeződött az új Crew Dragon első demonstrációs repülése, még emberek nélkül.

Hárman a SpaceShipTwo fedélzetén

Hárman a SpaceShipTwo fedélzeténA Virgin Galactic szuporbitális repülőgépe kilenc héten belül másodszor közelítette meg a világűr határát.

Tovább késnek, de már nem sokat

Tovább késnek, de már nem sokatA NASA tegnapi bejelentése szerint mind a SpaceX, mind a Boeing új emberes űrhajójának első tesztrepülései megint csúsznak egy kicsit.

Boe helyett Fincke

Boe helyett FinckeEric Boe, a Boeing idén kipróbálandó új CST-100 Starliner űrhajójának egyik kijelölt berepülője egészségügyi okokból nem tud részt venni a tesztrepülésen.

Mi várható 2019-ben? (1. rész)

Mi várható 2019-ben? (1. rész)Szokásos évkezdő cikksorozatunk első részében az emberes űrrepülés 2019-ben várható fontos eseményeit vesszük sorra.

SpaceShipTwo: 80 km fölött

SpaceShipTwo: 80 km fölöttKét pilótával a fedélzetén újabb magassági rekordot állított fel a Virgin Galactic űrugrásokra tervezett gépe.

Késnek az amerikai űrhajók

Késnek az amerikai űrhajókA NASA is megerősítette az elmúlt napok híreit, hogy a Boeing és a SpaceX által fejlesztett emberes űrhajók első tesztrepüléseinek időpontja tovább csúszik. De már kijelölték, hogy kik repülnek!

Kérdések az ISS jövőjéről

Kérdések az ISS jövőjérőlAz USA törvényhozásának mindkét háza meghallgatást tartott májusban, mert a törvényhozóknak kételyeik merültek fel a kormányzatnak az ISS kereskedelmi hasznosítását célzó terveit illetően.

Új teherűrhajó: Cygnus OA-9E

Új teherűrhajó: Cygnus OA-9EAz Orbital ATK teherűrhajója a NASA megrendelésére szállít ellátmányt a Nemzetközi Űrállomásra (ISS).

Egy lépéssel még közelebb

Egy lépéssel még közelebbNo nem a világűrhöz – azt most is elérte a Blue Origin kapszulája –, hanem a rendszeres emberes űrturista-ugrások beindításához.

Repül az új Sárkány

Repül az új SárkányEgyelőre még emberek nélkül, de már a Nemzetközi Űrállomás (ISS) felé tart a SpaceX Dragon-2 űrhajójának első tesztpéldánya.

Nincs űrverseny

Nincs űrversenyLegalábbis a Space Review szerzője szerint. Vagy csak a provokatív címmel akarja ráébreszteni az Egyesült Államok illetékeseit az amerikai haladás csigalassú tempójára.

Most NASA kísérletek, az év végén talán emberek

Most NASA kísérletek, az év végén talán emberekÚjabb sikeres űrugrást (szuborbitális repülést) hajtottak végre a Blue Origin New Shepard rakétájával.

SpaceX: tíz százalékos létszámleépítés

SpaceX: tíz százalékos létszámleépítésA cég az erőforrásainak átcsoportosítása érdekében mintegy 600 munkavállalójától válik meg.

Mi volt a legérdekesebb 2018-ban?

Mi volt a legérdekesebb 2018-ban?Idén nem az űrügynökségek összefoglalóira voltunk kíváncsiak, hanem megnéztük, hogy önöket, az Űrvilág olvasóit mi érdekelte a legjobban 2018-as híreink közül.

Mit viselnek majd a magánűrhajók utasai?

Mit viselnek majd a magánűrhajók utasai?Már megnevezték a Boeing és a SpaceX készülő űrhajóinak első utasait. De milyen ruha lesz rajtuk?

New Shepard: újabb tesztrepülés

New Shepard: újabb tesztrepülésA Blue Origin szuborbitális „űrugrásokra” készülő járműve személyzet nélküli próbarepülést végzett és nagy magasságban tesztelte a mentőrendszert szerdán Texasban.

SpaceShipTwo: magassági rekord

SpaceShipTwo: magassági rekordKét hónapon belül második hajtóműves próbarepülését teljesítette a Virgin Galactic űrugrásokra készült gépe.

Még egy lépéssel közelebb az emberes űrugráshoz

Még egy lépéssel közelebb az emberes űrugráshozA Blue Origin tegnap Texasban újabb sikeres kísérletet hajtott végre a New Shepard rakétával.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Összesen 281 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2020