Űrturisták és magánűrhajók Cikkek: 241 - 260

Kigördült a hangárból a WhiteKnightTwo

Kigördült a hangárból a WhiteKnightTwoA Virgin Galactic bemutatta az érdeklődőknek a készülőben levő SpaceShipTwo űrugró járművét hordozó repülőgépének az első példányát.

Mozgalmas félév jön az űrturizmusban

Mozgalmas félév jön az űrturizmusbanKét cég életében is jelentős eseményeket hoz az elkövetkezendő néhány hónap.

A SpaceShipTwo tervei

A SpaceShipTwo terveiA Virgin Galactic cég a nyilvánosság számára bemutatta az utasokkal végrehajtandó, 100 km fölötti magasságú űrugrásokra szánt új gépet.

Baleset a magánűrhajóval

Baleset a magánűrhajóvalCsütörtökön sajnálatos baleset történt a Scaled Compositesnél. Három ember halt meg egy robbanásban, amely a SpaceShipTwo hajtóművének tesztjekor történt.

Emelkedik az űrtúrák ára

Emelkedik az űrtúrák áraA Space Adventures cég két helyet foglalt a 2008-ban és 2009-ben az űrállamásra induló Szojuz űrhajókon. Az utakat a korábbiakénál magasabb áron kínálják.

A verseny elindult!

A verseny elindult!Nemrég még Burt Rutan SpaceShipOne-jának járt csodájára a világ. Mostanáig úgy tűnt, hogy a SpaceShipTwo lesz majd az alapja az űrturizmus kezdeti szárnypróbálgatásainak. Most viszont színre lépett egy újabb versenyző, az EADS, mégpedig az eddig csendes Európából.

...a Föld óriási, csendes, gyönyörű kék színű...

Charles Simonyi már jól hozzászokott az Űrállomás körülményeihez, hasznos műszernek tartja a Pillét és a Földben gyönyörködik. A diákok kérdéseire adott válaszaiból megtudhatjuk, mi a véleménye a különböző operációs rendszerekről, valamint, mely személy és mely könyv adott motivációt szakmai pályafutásához.

Késnek a Dnyepr-indítások

Késnek a Dnyepr-indításokBürokratikus akadályok is késleltetik az orosz ballisztikus rakétából átalakított hordozóeszköz soron következő startjait, köztük a Genesis-2 felfújható űrmodulét is.

Sikeresen visszatért a Szojuz

Sikeresen visszatért a SzojuzAz űrállomás két űrhajósa 6 hónapos munka, a női űrturista 10 napos kaland után landolt Kazahsztánban.

Csúcsforgalom az űrállomásnál

Csúcsforgalom az űrállomásnálAz Atlantis űrhajósai sikeresen felszerelték a Nemzetközi Űrállomás (ISS) új napelemeit, s készülnek a visszaútra. Eközben az orosz Szojuz űrhajósai Bajkonurban a startot várják.

Űresküvő

ŰresküvőAhogy közeledik a tömeges űrturizmus – legalábbis a szuborbitális repülések – korszaka, úgy születnek az újabb ötletek az üzlet felfuttatására. Most házasságkötési szolgáltatást kínálnak.

Drága lesz az első űrturisták biztosítása

Drága lesz az első űrturisták biztosításaA kereskedelmi űrugrások szervezői számára az első években igencsak drágán kínálják majd a biztosításokat.

Tartalékos űrturizmus

Tartalékos űrturizmus A Space Adventures cég mostantól az orosz Szojuz űrhajókon értékesített űrturista-helyei mellett a tartalék pozícióját is áruba bocsátja.

Elkelt a Scaled Composites

Elkelt a Scaled CompositesRitkaság, amikor egy gazdasági hír egyben űrhír is. A Northrop Grumman felvásárolta a Scaled Compositest.

Pályán a Genesis-2

Pályán a Genesis-2A Bigelow Aerospace megtette a következő lépést a Föld körüli pálya „magán-benépesítése” felé.

További szerencsés repülést!

Bemutatásra került a nagyközönség előtt is a Charles Simonyival létesített rádiókapcsolat felvétele. Ezzel lezárult az amatőrrádiós rekordkísérlet és a diákkapcsolat programja.

Charles Simonyi Magyarországon

Charles Simonyi Magyarországon2007. február 15-én jeles látogató járt a KFKI Atomenergia Kutatóintézetében. Charles Simonyi, a világ ötödik (egyben az első magyar nemzetiségű) űrturistája a magyar kísérletekkel ismerkedett.

Charles Simonyi űrutazás-honlapja

Charles Simonyi űrutazás-honlapjaA következő útra kijelölt űrturista, a magyar származású amerikai üzletember meg szeretné osztani élményeit a nagyközönséggel.

Startolt a Szojuz TMA-9

Startolt a Szojuz TMA-9Bajkonurból elindult az első női űrturista és a Nemzetközi Űrállomás új legénysége. Közben az űrállomáson füstriadó okozott izgalmat.

A japán űrturista egyelőre nem repülhet

A japán űrturista egyelőre nem repülhetAz ok közelebbről meg nem nevezett orvosi probléma.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Összesen 281 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2020