Űrturisták és magánűrhajók Cikkek: 161 - 180

NASA: orosz űrhajókkal 2017 közepéig

NASA: orosz űrhajókkal 2017 közepéigAz amerikai űrhivatal újabb hat helyet vásárolt Szojuz űrhajókon, hogy emberei 2016-ban is rendben el tudjanak jutni a Nemzetközi Űrállomásra.

Antares: sikeres első indulás

Antares: sikeres első indulásAz Orbital Sciences Corporation amerikai űrhajózási magáncég legújabb üdvöskéje sikeresen elvégezte a szűzfelszállását. Jöhet a folytatás!

Antares: sikeres hajtóműteszt

Antares: sikeres hajtóműtesztAz Orbital Sciences rakétájának első fokozatával pénteken tartottak főpróbát, az áprilisi bemutatkozó startot megelőzően.

Felfújható modul a Nemzetközi Űrállomásra?

Felfújható modul a Nemzetközi Űrállomásra?A NASA megállapodást kötött a Bigelow Aerospace céggel, hogy azok kísérletképp egy felfújható modult készítenek, amelyet majd az ISS-hez csatlakoztatnának.

Grasshopper: nincs megállás!

Grasshopper: nincs megállás!A SpaceX kísérleti teszteszköze december 17-én immáron 40 méter magasra „ugrott fel”.

Vér, vizelet, uborka

Vér, vizelet, uborkaA SpaceX Dragon teherűrhajója ma tér vissza az űrállomásról, fedélzetén számos javításra váró alkatrésszel, valamint értékes kísérleti mintákkal.

Egy évig a fedélzeten?

Egy évig a fedélzeten?2015-től akár egy évig is tartózkodhatnak majd űrhajósok a Nemzetközi Űrállomáson.

Az első szökkenés

Az első szökkenésA SpaceX megtette az első lépést a teljesen újrafelhasználható hordozórakéták kifejlesztése felé.

LauncherOne

LauncherOneA Virgin Galactic, bár még nem indultak be a rendszeres űrugrásai fizető utasok számára, már kis műholdak levegőből való pályára állítására is tervez megoldást.

Befogták a Dragont

Befogták a DragontAz első magán-teherűrhajó sikeresen eljutott a Nemzetközi Űrállomáshoz.

SpaceShipTwo: túl a hangsebességen

SpaceShipTwo: túl a hangsebességenA Virgin Galactic szuborbitális repülésekre (űrugrásokra) szánt járművén először próbálták ki a rakétahajtóműveket.

Emberi bumeráng a Marshoz?

Emberi bumeráng a Marshoz?Dennis Tito, az első űrturista, aki fizetett a Nemzetközi Űrállomás meglátogatásáért, 2018-ban egy házaspárt indítana a Mars melletti elrepülésre.

Hírek a Dream Chaserről

Hírek a Dream ChaserrőlA magánfejlesztésű űrrepülőgép programjába alvállalkozóként beszállt a Lockheed Martin cég is. Néhány héten belül tesztelik a leszállást a Dream Chaser próbadarabjával.

Ilyen volt 2012

Ilyen volt 2012A lassan végéhez érő év szubjektív összefoglalója, az Űrvilág idei híreinek tükrében.

Sárkány a Csendes-óceánon

Sárkány a Csendes-óceánonA legelső teljes értékű teherszállító Dragon űrhajó elvégezte feladatát, a tegnapi napon rendben visszatért a Földre. E küldetés sikerével visszafordíthatatlanul kezdetét vette a Nemzetközi Űrállomásra irányuló magán-teherszállítások korszaka.

Dragon CRS-1

Dragon CRS-1A SpaceX ma megkezdte a menetrendszerű teherszállításokat a Nemzetközi Űrállomásra.

SpaceX: sikeres teszt az októberi indítás elé

SpaceX: sikeres teszt az októberi indítás eléSorban a negyedik Falcon-9 hordozórakéta fog startolni október elején. A hordozóeszköz szombaton sikeresen teljesítette a felszállás előtti statikus tesztet.

Jöhetnek a menetrendszerű teher-Dragonok

Jöhetnek a menetrendszerű teher-DragonokA SpaceX minden előfeltételt teljesített ahhoz, hogy megkezdjék a Dragon teherűrhajóik a szállítási feladataikat a NASA számára.

Visszatért a Dragon

Visszatért a DragonBefejeződött a Nemzetközi Űrállomásnál járt első magánűrhajó útja. A kísérlet sikeres volt, hamarosan kezdődhet az igazi teherjáratok sorozata.

Közeledik a Dragon az űrállomáshoz

Közeledik a Dragon az űrállomáshozA mai „alárepülés” során még csak két és fél kilométernyi közelségbe jutott, a dokkolási kísérlet holnapra várható.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Összesen 281 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2020