Űrturisták és magánűrhajók Cikkek: 21 - 40

GYORSHÍR: Jeff Bezos és három társa űrugráson

GYORSHÍR: Jeff Bezos és három társa űrugrásonA világ leggazdagabb emberét öccse, valamint az eddigi legidősebb és legfiatalabb űrbe jutó ember kísérte el 100 km magasság fölé.

Szoros lett a verseny a célszalagnál

Szoros lett a verseny a célszalagnálBezos vagy Branson? Melyikük „ugrik” először a világűr határáig?

A Kihívás főszereplője

A Kihívás főszereplőjeElőbb egy orosz filmszínésznő és a film rendezője, később egy japán milliárdos látogathat év végén a Nemzetközi Űrállomásra.

Szoba, Földre néző ablakkal

Szoba, Földre néző ablakkalÚjabb űrhotel terve röppent fel a közelmúltban az amerikai sajtóban. De vajon a realitások talaján állnak-e a tervek szövögetői?

Az első magán űrküldetés

Az első magán űrküldetésGyermekkorában csontrákból kigyógyult fiatal nő lehet a SpaceX év végi, teljesen magán űrrepülésének egyik utasa.

Már nagyon közel...

Már nagyon közel......van a Blue Origin a fizetős ügyfelek számára szervezett űrugrások beindításához.

Négy év múlva a Marsra a SpaceX-szel?

Négy év múlva a Marsra a SpaceX-szel?Elon Musk meg van győződve róla, hogy 2026-ban a Starship már embereket indít a vörös bolygóra, de „egy kis szerencsével” már akár 2024-ben is megtörténhet ez.

Három főigazgató

Három főigazgatóA NASA három korábbi főigazgatója fejtette ki véleményét aktuális űrpolitikai kérdésekről, hogy ezzel segítsék jelenleg hivatalban lévő utódjuk munkáját.

A szárnyait bontogató Virgin Galactic

A szárnyait bontogató Virgin GalacticTalán a hiperszonikus repülőgép és az orbitális repülés távlati tervei mellett előbb-utóbb elindulhatnak a régóta ígért, szuborbitális turistarepülések.

Újjáéledő űrturizmus (1. rész)

Újjáéledő űrturizmus (1. rész)Az új amerikai űrhajó rendszerbe állásának köszönhetően megélénkülni látszik az orbitális űrturizmus. Cikkünk első részében a technikai lehetőségeket foglaljuk össze.

Branson űrugrása

Branson űrugrásaA Virgin Galactic demonstrálta, hogy (majdnem) készen áll a fizetős űrugrások beindítására.

Űrturistajegy, közvetlenül a „termelőtől”

Űrturistajegy, közvetlenül a „termelőtől”Az orosz Roszkoszmosz leányvállalata, a Glavkoszmosz közvetlenül értékesítene férőhelyeket a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) tartó Szojuz űrhajókra.

New Shepard: sikeres próba

New Shepard: sikeres próbaA Blue Origin űrugrásokra készülő járművének tesztje már közvetlenül az utasokkal történő repülések előkészítését szolgálta. De azokra még mindig nincs pontos kezdési időpont.

Indulásra várva

Indulásra várvaAlig akad olyan űrprogram, amelyiknél ne lépnének fel késések. Általában csak az a kérdés, mennyit csúszik a megvalósítás.

Az Axiom űrturistái

Az Axiom űrturistáiAz Axiom Space bejelentette, kik lesznek a cég első űrturistái, akik a SpaceX Crew Dragon űrhajójával az ISS-re utaznak.

Sikertelen űrugrási kísérlet

Sikertelen űrugrási kísérletA Virgin Galactic VSS Unity rakétahajtású repülőgépe szuborbitális kísérletét hajtóműprobléma (?) miatt megszakították.

Ázsiai mozaik – 2020. november (1. rész)

Ázsiai mozaik – 2020. november (1. rész)Havonta visszatérő sorozatunkban az ázsiai országok űrtevékenységével kapcsolatos olyan információkat találnak, melyek önálló cikkekhez túl rövidek, ám talán mégsem érdektelenek.

Blue Origin: újabb sikeres ugrás

Blue Origin: újabb sikeres ugrásA New Shepard rakéta legújabb szuborbitális repülése alkalmával tesztelték a precíziós holdi leszálláshoz szükséges technológiákat is.

Újjáéledő űrturizmus (2. rész)

Újjáéledő űrturizmus (2. rész)Az új amerikai űrhajó rendszerbe állásának köszönhetően megélénkülni látszik az orbitális űrturizmus. Cikkünk második részében a szóba jöhető utasok személyét tekintjük át.

Visszatérés augusztus 2-án

Visszatérés augusztus 2-ánHa az időjárás engedi, ekkor landol a SpaceX Crew Dragon űrhajójának kabinjával Doug Hurley és Bob Behnken.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Összesen 281 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2020