Űrturisták és magánűrhajók Cikkek: 261 - 280

Felfújható űrmodul Föld körüli pályán

Felfújható űrmodul Föld körüli pályánAz amerikai Bigelow Aerospace cég fejlesztette Genesis-1 modul orosz-ukrán Dnyepr hordozórakétával indult július 12-én.

Iráni-amerikai hölgy lehet az első női űrturista

Iráni-amerikai hölgy lehet az első női űrturistaA Roszkozmosz orosz űrügynökség bejelentése szerint Anoushe Ansari legkorábban 2007-ben indulhat a Nemzetközi Űrállomásra.

Megnevezték a következő űrturistát

Megnevezték a következő űrturistátA Space Adventures cég közölte, hogy a Nemzetközi Űrállomást „civilként” legközelebb a japán Daisuke Enomoto látogatja meg.

Földet ért a Szojuz TMA-6 űrhajó

Földet ért a Szojuz TMA-6 űrhajóHazai idő szerint ma hajnalban sikeresen visszaérkezett Kazahsztánba a Nemzetközi Űrállomás 11. legénysége és a harmadik űrturista.

Úton a harmadik űrturista!

Úton a harmadik űrturista!Helyi idő szerint kora reggel, a Szojuz TMA-7 fedélzetén útnak indult a Nemzetközi Űrállomás új alaplegénysége és Gregory Olsen, az emberiség harmadik, az Egyesült Államok második űrturistája.

Furcsa házasság

Furcsa házasságÚgy tűnik a SpaceShip One útja óta a „maszek űrrepülés” háza tája megélénkül. Legutóbb egy elvetélt NASA program újjáéledéséről jött hír a Burt Rutan-féle White Knight szárnyai alatt.

PROGRAMAJÁNLÓ: Űrturizmus a Kossuth Rádióban

PROGRAMAJÁNLÓ: Űrturizmus a Kossuth RádióbanHétfőn (október 25-én) 15.05. és 15.55. között, a Kossuth Rádió "Tudós Fórum" c. műsorában a meghívott vendégek és a telefonálók a magánűrhajókról és az űrturizmusról cserélhetnek eszmét.

Teljes siker az első magánűrhajó repülése!

Teljes siker az első magánűrhajó repülése!Burt Rutan sok kiváló, futurisztikus repülőgép tervezője és Paul Allen Microsoft Guru könnyes szemmel figyelték, ahogy közösen megálmodott járművüket, - a SpaceShipOne-t – Mike Melvill finoman letette a kaliforniai sivatagban a történelmi út után.

Ismerje meg a Space Ship One-t!

Ismerje meg a Space Ship One-t!Nemrég már röviden ismertettük az egyik - jelenleg legígéretesebbnek tűnő - magán űrjármű terveit. Most további részletekkel szolgálunk.

Műholdas program a kalapács alatt

Műholdas program a kalapács alattAz eBay internetes aukciós ház eladásra kínálta a kaliforniai SpaceDev cég “portékéját”, egy komplett mini-műholdat. A kikiáltási ár 9,5 millió dollár.

Új űrrepülőtér

Új űrrepülőtérAz USA a napokban új űrrepülőteret avatott. Ezzel a legnagyobb űrhatalom területén immár hat hivatalos űrrepülőtér lesz.

Mégsem Anettka…

Mégsem Anettka…Az MTI híre szerint egy újabb magyar név kerülhet rá az űrt megjárt emberek exkluzív tablójára. 2007 tavaszán Charles Simonyi lesz a világ ötödik űrturistája.

A NASA is ösztönzi a „maszek” űrhajózást

A NASA is ösztönzi a „maszek” űrhajózástA NASA bejelentette, hogy végső formájába önötték azt az együttműködési megállapodást, amely alapján az űrhivatal támogat egy magánalapítványt, az X Prize-t – azt, amelynek 10 millió dolláros díját nemrégiben nyerte meg a SpaceShipOne-t kifejlesztő csapat.

Dokkolt a Szojuz

Dokkolt a SzojuzMa hajnalban (05.27 GMT) sikeresen összekapcsolódott a Szojuz TMA-7 űrhajó a Nemzetközi Űrállomással. Ezzel az ISS-re érkezett a 12. hosszútávú legénység, valamint a 3. űrturista.

A világűrbe készül a harmadik űrturista

A világűrbe készül a harmadik űrturistaEz év októberében, egy Szojuz-TMA űrhajó fedélzetén, a kilencedik ISS-látógatólegénység tagjaként indulhat a világűrbe a harmadik űrturista.

Elkelt egy különleges szobor

Elkelt egy különleges szoborA SpaceShipOne fedélzetén repült egy bronz alkotás, amelynek készítője és vevője is figyelemre méltó.

Folytatódhat az orosz magánűrhajó fejlesztése

Folytatódhat az orosz magánűrhajó fejlesztéseEgy Moszkvában épülő űrsikló lehet az első orosz magánűrhajó. A Kozmopolisz XXI-en folyó munkálatok korábban pénzhiány miatt már megszakadtak.

Csak pár percre az első magán űrrepüléstől?

Csak pár percre az első magán űrrepüléstől?Amennyiben minden a tervek szerint halad, akkor ma, június 21-én, közép-európai idő szerint 15:35-kor asztronautika-történeti pillanatra kerülhet sor. Ekkor kéne ugyanis felszállnia az első olyan embert szállító űrjárműnek, mely magánvállalkozásban épülve próbál eljutni a világűr "határáig".

Magánűrhajó-fejlesztés

Magánűrhajó-fejlesztésEheti képünkön a Space Ship One (SS1) űrhajó látható, amint az első, magántársaság által készített rakétarepülőként szuperszonikus sebességgel száguld. A Burt Rutan fejlesztő által tervezett „magánűrhajó” 64 km magasságba jutott, s elérte az 1490 km-es óránként sebességet.

Újabb lépés az első magán űrhajó felé

Újabb lépés az első magán űrhajó feléA brit Starchaser Industries egy független rakétatervező- és építő vállalkozás. Április 3-án a sajtó és a támogatók képviselői előtt bemutatta az új „NOVA” rakéta kabint a Cheshire-beli Hyde-ban.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Összesen 281 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2020