Űrturisták és magánűrhajók Cikkek: 221 - 240

Egy megvalósuló nagyszerű lehetőség

Egy megvalósuló nagyszerű lehetőségAz Ares-I és az Orion űrhajó helyett a Falcon-9 új amerikai hordozórakéta és a Dragon űrhajó még ebben az évben több kísérleti űrrepülést hajt végre.

Mi várható 2010-ben? (2. rész)

Mi várható 2010-ben? (2. rész)Milyen érdekesnek ígérkező műholdas vagy űrszondás programokért izgulhatunk majd az új évben?

ISS: az első európai parancsnok

ISS: az első európai parancsnokPénteken az ESA belga űrhajósa, Frank De Winne átvette a parancsnokságot a Nemzetközi Űrállomáson. Ma visszatért a Szojuz TMA-14.

Dupla próba: közeledik az első Falcon-9 startja

Dupla próba: közeledik az első Falcon-9 startjaA SpaceX új, nagyobb teljesítményű hordozórakétájának idénre tervezett bemutatkozása során a cég fejlesztés alatt álló saját Dragon űrhajójának egy kezdeti változatát állítanák pályára.

Mégis lesz új űrturista ősszel az ISS-en

Mégis lesz új űrturista ősszel az ISS-enA Szojuz TMA-16 fedélzetén Guy Laliberté indulhat az űrbe, szeptember legvégén.

2009 után nem mennek űrturisták Szojuzzal

2009 után nem mennek űrturisták Szojuzzal Az Orosz Űrügynökség rövidesen leállítja azt a programot, amelynek keretében fizető utasokat vittek fel a Nemzetközi Űrállomásra, Szojuz űrhajókkal.

Magán-teherűrhajókkal az űrállomáshoz

Magán-teherűrhajókkal az űrállomáshozAz amerikai űrhivatal két magáncéggel kötött szerződést, hogy 2010 után az ő űrhajóikkal láthassák el a Nemzetközi Űrállomást.

Szojuz TMA-12: sima leszállás

Szojuz TMA-12: sima leszállásAz űrhajó két orosz kozmonautával és egy amerikai űrturistával rendben visszatért a Nemzetközi Űrállomásról.

Vasárnap Szojuz űrhajó indul

Vasárnap Szojuz űrhajó indul Az egy orosz és egy amerikai űrhajóst, valamint egy amerikai űrturistát szállító Szojuz TMA-13 startját magyar nyelvű internetes közvetítés segítségével is követhetik.

Falcon-1: a negyedik próba sikerült

Falcon-1: a negyedik próba sikerültA SpaceX vállalat hordozórakétáját az előző három sikertelen kísérlet után újra elindították.

Új irány a NASA-nak

Új irány a NASA-nakHaldoklik a Constellation program. Barack Obama, az Amerikai Egyesült Államok elnöke hétfőn bejelentette, hogy elképzelése szerint milyen jövő vár a NASA-ra.

SpaceShipTwo: bemutatkozás

SpaceShipTwo: bemutatkozásA Virgin Galactic vállalat a közönség elé állt a fizető utasok szállítására készülő szuborbitális „űrugró” járművével.

Úton az űrbohóc

Úton az űrbohóc Bajkonurból ma elindult az űrállomás felé a Szojuz TMA-16, fedélzetén egy orosz és egy amerikai űrhajóssal, és egy kanadai űrturistával.

Sikeres a Falcon-1 ötödik startja

Sikeres a Falcon-1 ötödik startjaA magánrakéta a korábbi felemás tesztek után most először „élesben” bizonyított: egy malajziai távérzékelési műholdat állított pályára.

Plusz egy nap Simonyiéknak

Plusz egy nap SimonyiéknakA Szojuz TMA-13 űrhajó a kazahsztáni időjárás miatt a tervezettnél egy nappal később, április 8-án, és nem is az eredetileg kijelölt helyen ér majd földet.

A kereskedelmi űrtevékenység jövője

A kereskedelmi űrtevékenység jövőjeAz elmúlt évben számos fontos mérföldkő jelezte a magán-űrtevékenység fejlődését. A jövő biztató, de a gazdasági válság fényében egyúttal bizonytalan is.

Túl az első tesztrepülésen

Túl az első tesztrepülésenA Virgin Galactic cég repülőgépe, amellyel majd a SpaceShipTwo emelkedik magasba, egy óráig tartó sikeres tesztrepülést hajtott végre Kaliforniában.

Elindult a Szojuz TMA-13

Elindult a Szojuz TMA-13 A fedélzeten a Nemzetközi Űrállomásra tartó 18. állandó legénység két tagja és egy amerikai űrturista.

Tudományos kísérletek a Space Ship Two fedélzetén

A Virgin Galactic ma reggel helyi idő szerint fél kilenckor jelentette be a Nemzetközi Világűrkongresszuson, hogy az amerikai NOAA-val együttműködve űrrepülőgépeiken a klímaváltozás megértésére irányuló kísérleteket végeznek.

Harmadszor sem működött jól a magánrakéta

Harmadszor sem működött jól a magánrakétaA SpaceX vállalat Falcon-1 rakétájának eddigi mérlege: három indítási kísérlet, három kudarc. De nem adják fel!
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Összesen 281 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2020