Űrturisták és magánűrhajók Cikkek: 141 - 160

Az új hétüléses

Az új hétülésesA SpaceX fellebbentette a fátylat a Dragon űrhajó készülő emberes változatáról.

A NASA 2015-ös költségvetése

A NASA 2015-ös költségvetéseAz Egyesült Államok a világ űrkutatásának vezető szereplője marad – mondta Charles Bolden. De azért nem mindenki örülhet maradéktalanul.

Dragon ernyőteszt

Dragon ernyőtesztA SpaceX a NASA megbízásából emberek szállítására alkalmassá fejlesztendő Dragon űrhajójával sikeres ejtőernyős próbát hajtott végre decemberben.

A Dream Chaser és Európa

A Dream Chaser és EurópaAz új amerikai űrrepülőgépet fejlesztő Sierra Nevada Corporation együttműködne az Európai Űrügynökséggel (ESA) és a németekkel is.

Civilek a világűrben – diákpályázat februári határidővel

Civilek a világűrben – diákpályázat februári határidővelJön a téli szünet, még épp ideje nekifogni a pályamunkák elkészítésének! A MANT felhívására idén az űrturizmus témájához kapcsolódó írásokat, rajzokat, terveket, videókat vagy feladatmegoldásokat várnak, általános és középiskolás diákoktól.

A Cygnus távozóban

A Cygnus távozóbanLekapcsolódott a Nemzetközi Űrállomásról az Orbital Sciences magán-teherűrhajójának első, kísérleti példánya.

Cygnus: randevú elnapolva

Cygnus: randevú elnapolvaLegkorábban kedden kísérlik meg újra a Cygnus amerikai magán-teherűrhajó csatlakoztatását a Nemzetközi Űrállomáshoz.

HTV el, készülődik a Cygnus

HTV el, készülődik a CygnusA negyedik japán teherűrhajó elhagyta a Nemzetközi űrállomást. Az új amerikai Cygnus magán-teherűrhajó hamarosan indulhat bemutatkozó repülésére.

Ki lesz a következő magyar a világűrben? (2. rész)

Ki lesz a következő magyar a világűrben? (2. rész)Az Űrvilágnak Juhos Norbert, az AXE nemrég lezárult magyarországi válogatóján győztes „űrugrójelölt” beszélt magáról, a versenyről, várakozásairól.

Magánűrugrások még az idén?

Magánűrugrások még az idén?Mindkét magáncég, amely szuborbitális repülésekre készül, 2013-ra fontos tesztrepüléseket tervez.

PROGRAMAJÁNLÓ: Civilek a világűrben

PROGRAMAJÁNLÓ: Civilek a világűrbenA Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) ismeretterjesztő rendezvényt szervez Balatonfüreden, május 23-án (pénteken) délután.

Újabb hat amerikai utas Szojuzzal

Újabb hat amerikai utas SzojuzzalA NASA eldöntötte, hogy 2017-ben is orosz űrhajókon vásárol majd helyeket, hogy hat űrhajósát eljuttassa a Nemzetközi Űrállomásra.

SpaceShipTwo: újabb próbarepülés

SpaceShipTwo: újabb próbarepülésA Virgin Galactic rakétameghajtású szuborbitális repülőgépe harmadik szuperszonikus tesztje során 21 km-es magasságot ért el.

Úton a következő Cygnus

Úton a következő CygnusAz Orbital Sciences teherűrhajójának startját december közepén a Nemzetközi Űrállomás sürgős hűtőrendszer-javítási munkái miatt napolták el.

39A: alakul a jövő?

39A: alakul a jövő?A dolgok jelenlegi állása szerint lassan rendeződhet a floridai Kennedy Űrközpont történelmi indítóállásának jövője. Azt már biztosra vehetjük, hogy a magánszektoré lesz a főszerep.

Valóságshow űrugrásért?

Valóságshow űrugrásért?Bár még mindig nem indultak el a Virgin Galactic űrturista-repülései – jelenleg 2014-re ígérik őket –, az amerikai NBC tévéhálózattal együttműködve újabb reklámot csapnak a lehetőségnek.

GYORSHÍR: Repül a Hattyú

GYORSHÍR: Repül a HattyúMagyarul ezt jelenti az Orbital Sciences amerikai magán-teherűrhajónak a neve. A Cygnus ma elindult próbarepülésére a Nemzetközi Űrállomáshoz.

Ki lesz a következő magyar a világűrben? (3. rész)

Ki lesz a következő magyar a világűrben? (3. rész) Juhos Norbert, az AXE versenyének magyarországi győztese a beszélgetés befejező részében elmondja, hogy mindenképpen repülni szeretne. Azt is megtudjuk, mi az a Holló.

Ki lesz a következő magyar a világűrben? (1. rész)

Ki lesz a következő magyar a világűrben? (1. rész) 2013. augusztus 11-én Magyarországon is véget ért az AXE márka januárban meghirdetett űrutazó-válogatása, ahol eldőlt, hogy ki lehet esélyes arra, hogy a nem túl távoli jövőben eljusson a világűrbe.

NASA: Hold nem, Mars igen

NASA: Hold nem, Mars igenRöviden így lehetne összefoglalni az amerikai állami űrhajózás jelenlegi közép- és hosszú távú stratégiáját: megyünk a Marsra, azonban a Holdat kihagyjuk.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Összesen 281 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2020