Űrturisták és magánűrhajók Cikkek: 101 - 120

Érkezhetnek a magánűrhajók

Érkezhetnek a magánűrhajókLegalábbis a dokkolómodulon már nem múlhat! Két amerikai űrhajós pénteken közel 6 órás űrséta során helyezte el az ISS-en az IDA-2 berendezést.

Cygnus: elégés előtt égetés

Cygnus: elégés előtt égetésA Cygnus (OA-6) teherűrhajó levált a Nemzetközi Űrállomásról, de még elvégez néhány feladatot, mielőtt útja a sűrű légkörben való tervezett megsemmisüléssel véget nem ér.

Dragon a Marsra: T mínusz 2 év?

Dragon a Marsra: T mínusz 2 év?A SpaceX nemrég (ismét) bejelentette, hogy 2018-ban ember nélküli űrhajót küldene a Marsra. Mennyire reális ez a terv?

New Shepard: harmadszor

New Shepard: harmadszorAz amerikai Blue Origin újra felhasználható, űrugrásra alkalmas járművét szombaton harmadik alkalommal próbálták ki – sikerrel.

Cygnus teherűrhajó indult

Cygnus teherűrhajó indultSzáz nappal az előző után, ismét egy Atlas-5 rakétával emelkedett a magasba az Orbital ATK újabb, a Nemzetközi Űrállomáshoz induló teherűrhajója.

Távozott, majd megsemmisült a Cygnus

Távozott, majd megsemmisült a CygnusA teherűrhajó 72 napot töltött a Nemzetközi Űrállomásnál. Feladatát a terveknek megfelelően, a hulladék elszállításával fejezte be.

Bővül a teherűrhajók köre

Bővül a teherűrhajók köre2019-től a már működő két amerikai teherűrhajó-típus mellett a Dream Chaser is bekapcsolódik a Nemzetközi Űrállomás ellátásába.

Ugrott és épségben visszatért

Ugrott és épségben visszatértSikeresen próbálták ki a Blue Origin rakétáját és szuborbitális űrkabinját, amelyek 100,5 km magasságig jutottak.

Miért robbant az Antares?

Miért robbant az Antares?Az Orbital ATK rakétája tavalyi kudarcának okát a részletes vizsgálatok sem tudták egyértelműen kideríteni.

Itt szállhat le a Starliner

Itt szállhat le a StarlinerA Boeing készülő emberes űrhajója elsősorban Új-Mexikó vagy Utah állam sivatagos területein érhet majd földet, már 2017-től.

New Shepard: siker negyedszer

New Shepard: siker negyedszerA Blue Origin szuborbitális rendszerének tesztrepülését ezúttal előre bejelentették, sőt most először az interneten élőben közvetítették is.

BEAM: felfújva!

BEAM: felfújva!A Nemzetközi Űrállomás (ISS) 2011 óta most először új modullal egészült ki, még ha csak egy kísérletivel is.

Dragon CRS-8

Dragon CRS-8A tavaly júniusi startbaleset óta először indított a SpaceX teherűrhajót a Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS). Az első rakétafokozat is épségben visszatért az úszó platformra.

Fújd fel!

Fújd fel!Áprilisban, a következő Dragon teherűrhajóval kerül fel az űrállomásra a Bigelow Aerospace kísérleti felfújható modulja.

Virgin Galactic: a Unity biztonságos

Virgin Galactic: a Unity biztonságosA SpaceShipTwo újonnan megépített példányában kiküszöbölték azokat a problémákat, amelyek miatt a 2014. októberi végzetes baleset megtörténhetett.

New Shepard: újra repült

New Shepard: újra repültA Blue Origin cég szuborbitális rakétája és űrjárműve két hónapon belül másodszor is sikeres űrugrást hajtott végre.

Az ISS várja a Cygnust

Az ISS várja a CygnustEgy Atlas-5 rakéta segítségével indult újra az amerikai teherszállítás a Nemzetközi Űrállomásra.

Űrhajósokat verbuvál a NASA

Űrhajósokat verbuvál a NASADecember közepétől lehet jelentkezni űrhajós-kiválasztásra Amerikában.

Cygnus hírek

Cygnus hírekAz Orbital ATK következő két teherűrhajója a Nemzetközi Űrállomáshoz egy-egy Atlas-5 rakétával indul majd.

Amerikai űrhajósok Szojuzzal – 2018-ban is

Amerikai űrhajósok Szojuzzal – 2018-ban isA NASA a szűkös költségvetést okolja, amiért újra meg kell hosszabbítania az oroszokkal kötött megállapodást, hogy amerikai űrhajósok utazhassanak az ISS-re.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Összesen 281 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2020