Amerika hordozórakétái Cikkek: 41 - 60

Felgyorsított Hold-terv

Felgyorsított Hold-tervNagy nyilvánosságot kapott, hogy az amerikai alelnök szerint 5 éven belül újból embereket küldenek a Holdra.

Falcon-9 menetrend és minősítés

Falcon-9 menetrend és minősítésIdén még öt alkalommal tervezik indítani a SpaceX Falcon-9 rakétáját, amely nemrég megkapta a NASA-tól a legmagasabb megbízhatósági minősítést.

Egy nagyszerű sorozat vége

Egy nagyszerű sorozat végeSzeptember 15-én utoljára emelkedett magasba a Delta-2 hordozórakéta. Ezzel egy csaknem három évtizedes történet zárult le.

Falcon Heavy: majdnem tökéletes bemutatkozás!

Falcon Heavy: majdnem tökéletes bemutatkozás! Egyetlen részlet kivételével tökéletesre sikerült a Falcon Heavy hordozórakéta legelső felszállása.

A SpaceX 2018-as kilátásai

A SpaceX 2018-as kilátásaiA SpaceX tavaly 15 éves történetének legsikeresebb évét zárta. Sikerülhet-e idén fokozni a tempót?

NROL-47

NROL-47Titkos amerikai kémműhold indult Kaliforniából, egy Delta-4 hordozórakétával – ebben a változatában az utolsóval.

Különös start Floridából

Különös start FloridábólEgy ritkán használt rakéta, a Minotaur-4 először startolt Cape Canaveralről, a ritkán használt 46-os indítóállásból.

„Ez egy teszt”

„Ez egy teszt”Ezt a beszédes nevet kapta a Rocket Lab cég most először kipróbált, Új-Zélandról indított Electron rakétájának repülése. A világűrt elérték, a pályát nem.

A SpaceX új szerződései

A SpaceX új szerződéseiAz Amerikai Légierő szerződést kötött a SpaceX-szel, a vállalat Falcon–9 rakétájával indíthatja a GPS holdak új sorozatának harmadik tagját.

A századik EELV

A századik EELVA cikkben megmagyarázzuk a címet is, de a lényeg: pályára állt a GOES-R, a legújabb generációs amerikai geostacionárius meteorológiai műholdak első képviselője.

Stratolaunch: leállnak a rakétaprogrammal

Stratolaunch: leállnak a rakétaprogrammalAz űreszközök légi indításának továbbfejlesztését célzó elképzelés mégsem úgy valósul meg, ahogyan megálmodták.

Rocket Lab: az első kereskedelmi indítás

Rocket Lab: az első kereskedelmi indításA korábbi tesztrepülések után az Electron rakéta – április, majd június helyett most – megkezdte rendszeres üzemét. Hét apró CubeSat állt alacsony pályára Új-Zélandról.

Bevásárolt a Northrop Grumman

Bevásárolt a Northrop GrummanA tranzakció révén eltűnik az Orbital ATK, új neve Northrop Grumman Innovation Systems.

GYORSHÍR: Az első Falcon Heavy rakéta

GYORSHÍR: Az első Falcon Heavy rakétaFloridából elindították legelső próbarepülésére a SpaceX nehézrakétáját.

Még mindig egy teszt

Még mindig egy tesztStílszerűen így nevezte a Rocket Lab cég a második új-zélandi startkísérletét az Electron nevű rakétájával. Most teljes volt a siker.

SLS: 2020-ra csúszik

SLS: 2020-ra csúszikA NASA fejlesztés alatt álló nehézrakétája bemutatkozó startjával kapcsolatban idén már a második éves késést jelentették be.

Rutherford, az „e-hajtómű”

Rutherford, az „e-hajtómű”E-hajtómű? Miért ne?

SLS: 2019-re csúszik

SLS: 2019-re csúszikBejelentették, hogy a NASA újonnan fejlesztett nehézrakétájával nem tudják tartani a 2018 novemberére tervezett bemutatkozást.

New Glenn

New GlennA Blue Origin cég által a 2020-as évek elejére ígért új hordozórakéta első hasznos terhe az Eutelsat egyik távközlési műholdja lehet.

Visszatérés és újrahasznosítás

Visszatérés és újrahasznosításA SpaceX decemberben fontos lépést tett a Falcon-9 rakéta első fokozatának újrahasznosíthatósága felé, de hogy az mikor fog tényleg megvalósulni, az még kérdéses.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8
Összesen 143 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2021/2022