Amerika hordozórakétái Cikkek: 41 - 60

Electron rakéta, új helyről

Electron rakéta, új helyrőlA Rocket Lab új indítóállást avatott Új-Zélandban, az eddig használttól alig több mint 100 méterre.

Rocket-3 Floridából: kudarc

Rocket-3 Floridából: kudarcAz Astra Space magánfejlesztésű, kis műholdak számára elérhető rakétáját Alaszka után most először indították Floridából.

Két BlackSky

Két BlackSkyEzúttal sikeresen állított pályára két BlackSky földmegfigyelő műholdat egy Electron rakéta, és Rocket Lab a visszahulló első fokozat helikopteres visszaszerzésével is kísérletezett.

Astra: a harmadik próba sem sikerült

Astra: a harmadik próba sem sikerültA magáncég Rocket-3 rakétája eddig két sikertelen űrindításon volt túl Alaszkából.

Virgin Orbit: start „hét törpével”

Virgin Orbit: start „hét törpével”A cég LauncherOne rakétája egy átalakított Boeing 747-400 szárnya alól hét CubeSatot állított pályára.

Electron rakéta kudarca két BlackSky holddal

Electron rakéta kudarca két BlackSky holddalA kis űreszközök gazdaságos indításához kifejlesztett rakétát most huszadik alkalmommal indították Új-Zélandból, de hasznos terhét ezúttal nem sikerült pályára állítani.

Indulásra várva

Indulásra várvaAlig akad olyan űrprogram, amelyiknél ne lépnének fel késések. Általában csak az a kérdés, mennyit csúszik a megvalósítás.

Tovább késik a New Glenn

Tovább késik a New GlennA Blue Origin 2022 végére halasztotta New Glenn rakétájának első startját.

LauncherOne: a második startkísérlet sikerült

LauncherOne: a második startkísérlet sikerültA Virgin Orbit repülőgépről indítható rakétája a tavalyi sikertelen bemutatkozás után most már hasznos terhet is vitt magával.

A Lockheed Martin bevásárol(na)

A Lockheed Martin bevásárol(na)Az Egyesült Államok legnagyobb hadi- és űripari beszállítója 4,4 milliárd dollárért megvenné az Aerojet Rocketdyne céget.

A legbiztonságosabb rakéta

A legbiztonságosabb rakétaA SpaceX Falcon-9 típusa hamarosan (vagy már most is) a valaha készített legmegbízhatóbb asztronautikai hordozórakéta lehet.

Negyedszerre sikerült!

Negyedszerre sikerült!Az Astra Space belépett azon cégek szűk körű klubjába, amelyeknek sikerült saját fejlesztésű rakétával elérni a Föld körüli pályát.

Felrobbant a Firefly Alpha

Felrobbant a Firefly AlphaAz amerikai Firefly Aerospace cég új rakétájának bemutatkozó repülése szerencsétlen véget ért.

Lélegeztetésre vagy rakétába?

Lélegeztetésre vagy rakétába?A folyékonyoxigén-ellátás koronavírus-járvány okozta problémái az űreszközök felbocsátását is érinthetik.

Öreg hajtómű nem vén hajtómű

Öreg hajtómű nem vén hajtóműAz NROL-111 küldetésben három titkos kis űreszköz indult az amerikai kémműholdas kormányügynökség megbízásából, egy Minotaur-1 rakétával.

Ismét 60 Starlink

Ismét 60 StarlinkA Falcon-9 rakéta első fokozata hetedszer repült a mai start alkalmával.

SLS: sikeres hajtóműteszt

SLS: sikeres hajtóműtesztAmi január közepén idő előtt megszakadt, az most tökéletesen működött.

Időjárási feltételek

Időjárási feltételekAz Űrhaderő időjárási hadosztályának előrejelzéseit használva sűrűbbé szeretnék tenni a Falcon rakéták startját, csökkentve a kedvezőtlen időjárás miatti kényszerű halasztások számát és időtartamát.

SLS: megszakított hajtóműteszt

SLS: megszakított hajtóműtesztA NASA készülő nagyrakétájának négy hajtóműve a tervezett nyolc perc működés helyett bő egy perc elteltével leállt.

A Rocket-3.2 elért az űrig

A Rocket-3.2 elért az űrigAz Astra cég Alaszkából indított új rakétája ez alkalommal már 390 km-es magasságig jutott, de a pályára állás most még éppen hogy nem sikerült.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Összesen 173 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Űrkörkép 2021/2022