Amerika hordozórakétái Cikkek: 101 - 120

Negyed százada szárnyal a Pegasus

Negyed százada szárnyal a PegasusMint látni fogjuk, nem véletlenül a szárnyas lóról elnevezett Pegasus rakéta első repülésére 1990. április 5-én került sor.

SpaceX: megvan a hiba oka

SpaceX: megvan a hiba okaKiderült, mi húzta keresztül Elon Muskék számításait a Falcon-9 első fokozatának legutóbbi, legelső teljes értékű visszatérési tesztje során.

2014: két évtizede a legtöbb start

2014: két évtizede a legtöbb startTöbb sikeres űrindítás volt az elmúlt évben a világon, mint 1994 óta bármikor.

Cygnus: repülés más rakétákkal?

Cygnus: repülés más rakétákkal?Az Orbital Sciences az Antares hordozórakétája startbalesete után más megoldások után kénytelen nézni, hogy teljesíthesse a NASA-val kötött teherszállítási szerződését.

Akár még három hét kényszerszünet Floridában

Akár még három hét kényszerszünet FloridábanAddig nem startolhat semmi Cape Canaveralről, amíg meg nem javítják az elromlott radarberendezést.

Élesedik a verseny a katonai megrendelésekért

Élesedik a verseny a katonai megrendelésekértA SpaceX szeretne belépni az amerikai katonai műholdindítások piacára, amelyet most a monopolhelyzetben levő ULA ural.

Antares: sikeres első indulás

Antares: sikeres első indulásAz Orbital Sciences Corporation amerikai űrhajózási magáncég legújabb üdvöskéje sikeresen elvégezte a szűzfelszállását. Jöhet a folytatás!

SLS: Lehetne jobban is csinálni!

SLS: Lehetne jobban is csinálni!Van néhány dolog az új amerikai szuperrakéta-programmal kapcsolatban, amely részletek miatt úgy gondolom, hogy lehetne jobban is csinálni.

SLS: védőborítás kerestetik

SLS: védőborítás kerestetikAz új amerikai szuperrakéta fejlesztési programjának vezetői ajánlatokat várnak orrkúpra a Space Launch System alapváltozatának teherszállító indításaihoz. Természetesen az amerikai űripari szektortól várják az ajánlatokat.

Indítóállvány az SLS-nek II.

Indítóállvány az SLS-nek II. Egyre konkrétabb elképzelések kerülnek napvilágra a Kennedy Űrközpont legújabb mozgatható indítóállványának soron következő továbbfejlesztésével kapcsolatban. A végleges tervek kialakulása jövő februárra várható.

A Virgin nem csak űrturistákat szállítana

A Virgin nem csak űrturistákat szállítanaA szárnyait bontogató űrturizmus várhatóan meghatározó szereplője lesz a Virgin Galactic. A cég azonban nem kizárólag a turisták szállításában látja az űrjövőt.

SpaceX: majdnem sikerült elsőre

SpaceX: majdnem sikerült elsőreAz űrközlekedés alapos megreformálására létrejött, kaliforniai székhelyű amerikai űrhajózási magánvállalat majdnem történelmet írt a tegnapi napon.

NROL-35: amerikai kémműhold indult

NROL-35: amerikai kémműhold indultA start szombaton egy Atlas-5 rakétával történt a kaliforniai Vendenberg Légitámaszpontról.

39A: bérleti megállapodás

39A: bérleti megállapodásA NASA megegyezett a SpaceX vállalattal a floridai Kennedy Űrközpont 39A indítóállásásnak bérbeadásáról.

Start garanciával

Start garanciávalAz Atlas-5 rakéták túl drágák, így piaci alapon kevés megrendelő veszi őket igénybe. Most sikertelenség esetére pénzvisszafizetési garanciát ígérnek.

39A: alakul a jövő?

39A: alakul a jövő?A dolgok jelenlegi állása szerint lassan rendeződhet a floridai Kennedy Űrközpont történelmi indítóállásának jövője. Azt már biztosra vehetjük, hogy a magánszektoré lesz a főszerep.

Grasshopper: nincs megállás!

Grasshopper: nincs megállás!A SpaceX kísérleti teszteszköze december 17-én immáron 40 méter magasra „ugrott fel”.

SpaceX: Lesz még nagyobb!

SpaceX: Lesz még nagyobb!Úgy tűnik, a várhatóan jövőre debütáló Falcon Heavy hordozóeszköz megjelenése nem fogja lezárni a SpaceX hordozórakétáinak sorát. Konkrét részletek még alig akadnak, találgatásra lehetőség viszont annál inkább.

SLS: jobb gyorsítórakétákat!

SLS: jobb gyorsítórakétákat!A Dynetics és a Rocketdyne vállalatok közös javaslata szerint a NASA új szuperrakétája kaphatna az ötszegmenses szilárd tüzelőanyagúaknál jobb gyorsítórakétákat is.

Az első szökkenés

Az első szökkenésA SpaceX megtette az első lépést a teljesen újrafelhasználható hordozórakéták kifejlesztése felé.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Összesen 175 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Űrkörkép 2021/2022