Amerika hordozórakétái Cikkek: 61 - 80

Startbaleset Hawaii fölött

Startbaleset Hawaii fölöttNem sikerült a Super Strypi hordozórakéta bemutatkozó indítása, 13 kis műhold veszett oda.

Narancssárga lesz az SLS

Narancssárga lesz az SLSAmi ennél fontosabb, sikeresen befejeződött a NASA új nagyteljesítményű hordozórakétájának tervezési fázisa.

Versenyfutás a katonai megrendelésekért

Versenyfutás a katonai megrendelésekértAz USA Légiereje (US Air Force) meghívásos tendert hirdetett a United Lauch Alliance (ULA) és a SpaceX részre a következő generációs GPS–3 műholdak pályára állítására.

A NASA 2016-os űrköltségvetése

A NASA 2016-os űrköltségvetéseA Fehér Ház nemrég benyújtotta a 2016. évre vonatkozó költségvetés-tervezetét a Kongresszusnak. Ez lesz az utolsó előtti Obama-költségvetés.

Negyed százada szárnyal a Pegasus

Negyed százada szárnyal a PegasusMint látni fogjuk, nem véletlenül a szárnyas lóról elnevezett Pegasus rakéta első repülésére 1990. április 5-én került sor.

SpaceX: megvan a hiba oka

SpaceX: megvan a hiba okaKiderült, mi húzta keresztül Elon Muskék számításait a Falcon-9 első fokozatának legutóbbi, legelső teljes értékű visszatérési tesztje során.

2014: két évtizede a legtöbb start

2014: két évtizede a legtöbb startTöbb sikeres űrindítás volt az elmúlt évben a világon, mint 1994 óta bármikor.

Cygnus: repülés más rakétákkal?

Cygnus: repülés más rakétákkal?Az Orbital Sciences az Antares hordozórakétája startbalesete után más megoldások után kénytelen nézni, hogy teljesíthesse a NASA-val kötött teherszállítási szerződését.

Akár még három hét kényszerszünet Floridában

Akár még három hét kényszerszünet FloridábanAddig nem startolhat semmi Cape Canaveralről, amíg meg nem javítják az elromlott radarberendezést.

Élesedik a verseny a katonai megrendelésekért

Élesedik a verseny a katonai megrendelésekértA SpaceX szeretne belépni az amerikai katonai műholdindítások piacára, amelyet most a monopolhelyzetben levő ULA ural.

Miért robbant az Antares?

Miért robbant az Antares?Az Orbital ATK rakétája tavalyi kudarcának okát a részletes vizsgálatok sem tudták egyértelműen kideríteni.

Hamarosan újra Falcon-9

Hamarosan újra Falcon-9A SpaceX rakétája június végén robbant fel start közben. Még az idei év vége előtt felújíthatják az indításokat.

NASA-engedély a Falcon-9 rakétára

NASA-engedély a Falcon-9 rakétáraA SpaceX hordozórakétája az amerikai űrügynökség műholdjait is pályára állíthatja – kivéve a legdrágábbakat. A Dragon teherűrhajóknál ez nem volt gond.

A jövő évtized amerikai rakétája

A jövő évtized amerikai rakétájaAz ULA évek óta tervezi új, Vulcan nevű rakétáját. Félkész változata 2019-ben repülhet először, a végleges második fokozat viszont csak 2023-ra készül el.

A Virgin nem csak űrturistákat szállítana

A Virgin nem csak űrturistákat szállítanaA szárnyait bontogató űrturizmus várhatóan meghatározó szereplője lesz a Virgin Galactic. A cég azonban nem kizárólag a turisták szállításában látja az űrjövőt.

SpaceX: majdnem sikerült elsőre

SpaceX: majdnem sikerült elsőreAz űrközlekedés alapos megreformálására létrejött, kaliforniai székhelyű amerikai űrhajózási magánvállalat majdnem történelmet írt a tegnapi napon.

NROL-35: amerikai kémműhold indult

NROL-35: amerikai kémműhold indultA start szombaton egy Atlas-5 rakétával történt a kaliforniai Vendenberg Légitámaszpontról.

39A: bérleti megállapodás

39A: bérleti megállapodásA NASA megegyezett a SpaceX vállalattal a floridai Kennedy Űrközpont 39A indítóállásásnak bérbeadásáról.

Start garanciával

Start garanciávalAz Atlas-5 rakéták túl drágák, így piaci alapon kevés megrendelő veszi őket igénybe. Most sikertelenség esetére pénzvisszafizetési garanciát ígérnek.

39A: alakul a jövő?

39A: alakul a jövő?A dolgok jelenlegi állása szerint lassan rendeződhet a floridai Kennedy Űrközpont történelmi indítóállásának jövője. Azt már biztosra vehetjük, hogy a magánszektoré lesz a főszerep.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8
Összesen 143 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2021/2022