Amerika hordozórakétái Cikkek: 61 - 80

NROL-101

NROL-101Atlas-5 rakétával, Floridából startolt az amerikai kémműholdas ügynökség legújabb titkos űreszköze.

Új rakéta Kodiakból, kudarccal

Új rakéta Kodiakból, kudarccalBemutatkozott az Astra vállalat legújabb rakétája, a Rocket-3.1. Az Orbital Launch Attempt nevű küldetésen megrendelő és hasznos teher nem volt – és a siker ezúttal is elmaradt...

Starship: közelebb az „ugráshoz”

Starship: közelebb az „ugráshoz”Sikeres statikus hajtóműtesztet hajtottak végre Texasban a SpaceX fejlesztés alatt levő űrjárművének próbapéldányával.

A Rocket Lab új indítóhelye

A Rocket Lab új indítóhelyeAz amerikai Rocket Lab eddig Új-Zélandról indította rakétáit, hamarosan az USA területéről is indulhatnak az Electronok.

Starship: elkészült a prototípus!

Starship: elkészült a prototípus!2008. szeptember 28-án érte el először a SpaceX az alacsony Föld körüli pályát, napra pontosan 11 évvel később pedig Elon Musk bemutatta a Starship űrhajó első prototípusát az érdeklődőknek.

Felgyorsított Hold-terv

Felgyorsított Hold-tervNagy nyilvánosságot kapott, hogy az amerikai alelnök szerint 5 éven belül újból embereket küldenek a Holdra.

Falcon-9 menetrend és minősítés

Falcon-9 menetrend és minősítésIdén még öt alkalommal tervezik indítani a SpaceX Falcon-9 rakétáját, amely nemrég megkapta a NASA-tól a legmagasabb megbízhatósági minősítést.

Egy nagyszerű sorozat vége

Egy nagyszerű sorozat végeSzeptember 15-én utoljára emelkedett magasba a Delta-2 hordozórakéta. Ezzel egy csaknem három évtizedes történet zárult le.

Falcon Heavy: majdnem tökéletes bemutatkozás!

Falcon Heavy: majdnem tökéletes bemutatkozás! Egyetlen részlet kivételével tökéletesre sikerült a Falcon Heavy hordozórakéta legelső felszállása.

A SpaceX 2018-as kilátásai

A SpaceX 2018-as kilátásaiA SpaceX tavaly 15 éves történetének legsikeresebb évét zárta. Sikerülhet-e idén fokozni a tempót?

Végfokozatból Photon

Végfokozatból PhotonA Rocket Lab Electron rakétájának végfokozata feladata teljesítése után First Light néven önálló, a Photon buszra épülő műholdként kezdett működni.

Bemutatkozott a Jumbo szárnya alól induló rakéta

Bemutatkozott a Jumbo szárnya alól induló rakétaEgy Boeing 747 repülőgép szárnya alól indult a LauncherOne kétlépcsős hordozórakéta – igaz, egyelőre még hasznos teher nélkül, és mint kiderült, sikertelenül...

SLS: az egekben

SLS: az egekbenNo még nem a rakéta, hanem az ára. A NASA főfelügyelői hivatalának friss jelentése szerint 2021-es bemutatkozásáig bő 18 milliárd dollárba kerülhet majd a nagyrakéta kifejlesztése.

Óriásrakéta munkát keres

Óriásrakéta munkát keresKihasználatlan maradhat a még el sem készült SLS hordozórakéta, ha a NASA túl nagy teret enged a holdraszállások során a magáncégeknek, vélik kongresszusi képviselők és szakértők.

Új GPS Block 3-as műhold

Új GPS Block 3-as műholdPályára állt az amerikai műholdas navigációs rendszer legmodernebb sorozatának második darabja, a Delta-4 hordozórakéta pedig most repült utoljára ebben a konfigurációban.

Stratolaunch: leállnak a rakétaprogrammal

Stratolaunch: leállnak a rakétaprogrammalAz űreszközök légi indításának továbbfejlesztését célzó elképzelés mégsem úgy valósul meg, ahogyan megálmodták.

Rocket Lab: az első kereskedelmi indítás

Rocket Lab: az első kereskedelmi indításA korábbi tesztrepülések után az Electron rakéta – április, majd június helyett most – megkezdte rendszeres üzemét. Hét apró CubeSat állt alacsony pályára Új-Zélandról.

Bevásárolt a Northrop Grumman

Bevásárolt a Northrop GrummanA tranzakció révén eltűnik az Orbital ATK, új neve Northrop Grumman Innovation Systems.

GYORSHÍR: Az első Falcon Heavy rakéta

GYORSHÍR: Az első Falcon Heavy rakétaFloridából elindították legelső próbarepülésére a SpaceX nehézrakétáját.

Még mindig egy teszt

Még mindig egy tesztStílszerűen így nevezte a Rocket Lab cég a második új-zélandi startkísérletét az Electron nevű rakétájával. Most teljes volt a siker.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Összesen 173 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Űrkörkép 2021/2022