Amerika hordozórakétái Cikkek: 141 - 150

Baktériumok a csillagközi térbe?

Baktériumok a csillagközi térbe?A Naprendszert elhagyó űrszondákat annak idején gondosan sterilizálták, nem úgy a hordozórakétáik utolsó fokazatát.

Űrrepülés amerikai módra: 45 éve repült a Friendship-7 (1. rész)

Űrrepülés amerikai módra: 45 éve repült a Friendship-7 (1. rész)Az Egyesült Államok - bár szeretett volna először embert juttatni az űrbe - csak majdnem 1 éves késéssel volt képes megismételni Gagarin repülését. 1962. február 20-án John Glenn készülődhetett a világűrbe.

Az olcsó magánrakéta első startja nem sikerült

Az olcsó magánrakéta első startja nem sikerültA SpaceX vállalat Falcon-1 hordozórakétája röviddel a felemelkedés után a Csendes-óceánba zuhant.

Miféle felhő ez?

Miféle felhő ez?Egy rakétaindítás után, napnyugtakor készült érdekes fényképet mutatunk be.

A NASA is ösztönzi a „maszek” űrhajózást

A NASA is ösztönzi a „maszek” űrhajózástA NASA bejelentette, hogy végső formájába önötték azt az együttműködési megállapodást, amely alapján az űrhivatal támogat egy magánalapítványt, az X Prize-t – azt, amelynek 10 millió dolláros díját nemrégiben nyerte meg a SpaceShipOne-t kifejlesztő csapat.

A Falcon-1 elindult, de ...

A Falcon-1 elindult, de ...A műholdindítások olcsóbbá tételét célul kitűző SpaceX vállalat hordozóeszköze második alkalommal sem működött tökéletesen.

„Történelmi” kémműhold-indítás

„Történelmi” kémműhold-indításSikeresen mutatkozott be egy új, rakétaindításokat szervező amerikai vállalat, a United Launch Alliance.

A Mars-utazás nehézségei

A Mars-utazás nehézségeiMár 1972-ben, az utolsó holdraszállás után készen állt a technika az első emberes Mars-utazás megvalósítására – állítják sokan. Ám ezzel szemben még napjainkban is sok leküzdendő akadály magasodik a bolygó emberes meghódítása előtt.

Búcsú a Titan hordozórakétáktól

Búcsú a Titan hordozórakétáktólKözel fél évszázados szolgálat után végleg kivonták a használatból az amerikai Titan hordozórakéta-családot.

GYORSHÍR: Az új amerikai űrhajó leírása

GYORSHÍR: Az új amerikai űrhajó leírásaNyilvánosságra hozta a NASA a röviden Bush-tervnek is nevezett új amerikai űrstratégia új űrhajójának, a holdűrhajóként is funkcionáló CEV-nek a dokumentumait.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8
Összesen 150 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Űrkörkép 2021/2022