Amerika hordozórakétái Cikkek: 81 - 100

NROL-47

NROL-47Titkos amerikai kémműhold indult Kaliforniából, egy Delta-4 hordozórakétával – ebben a változatában az utolsóval.

Különös start Floridából

Különös start FloridábólEgy ritkán használt rakéta, a Minotaur-4 először startolt Cape Canaveralről, a ritkán használt 46-os indítóállásból.

„Ez egy teszt”

„Ez egy teszt”Ezt a beszédes nevet kapta a Rocket Lab cég most először kipróbált, Új-Zélandról indított Electron rakétájának repülése. A világűrt elérték, a pályát nem.

A SpaceX új szerződései

A SpaceX új szerződéseiAz Amerikai Légierő szerződést kötött a SpaceX-szel, a vállalat Falcon–9 rakétájával indíthatja a GPS holdak új sorozatának harmadik tagját.

A századik EELV

A századik EELVA cikkben megmagyarázzuk a címet is, de a lényeg: pályára állt a GOES-R, a legújabb generációs amerikai geostacionárius meteorológiai műholdak első képviselője.

Startbaleset Hawaii fölött

Startbaleset Hawaii fölöttNem sikerült a Super Strypi hordozórakéta bemutatkozó indítása, 13 kis műhold veszett oda.

Narancssárga lesz az SLS

Narancssárga lesz az SLSAmi ennél fontosabb, sikeresen befejeződött a NASA új nagyteljesítményű hordozórakétájának tervezési fázisa.

Versenyfutás a katonai megrendelésekért

Versenyfutás a katonai megrendelésekértAz USA Légiereje (US Air Force) meghívásos tendert hirdetett a United Lauch Alliance (ULA) és a SpaceX részre a következő generációs GPS–3 műholdak pályára állítására.

A NASA 2016-os űrköltségvetése

A NASA 2016-os űrköltségvetéseA Fehér Ház nemrég benyújtotta a 2016. évre vonatkozó költségvetés-tervezetét a Kongresszusnak. Ez lesz az utolsó előtti Obama-költségvetés.

Negyed százada szárnyal a Pegasus

Negyed százada szárnyal a PegasusMint látni fogjuk, nem véletlenül a szárnyas lóról elnevezett Pegasus rakéta első repülésére 1990. április 5-én került sor.

SLS: 2020-ra csúszik

SLS: 2020-ra csúszikA NASA fejlesztés alatt álló nehézrakétája bemutatkozó startjával kapcsolatban idén már a második éves késést jelentették be.

Rutherford, az „e-hajtómű”

Rutherford, az „e-hajtómű”E-hajtómű? Miért ne?

SLS: 2019-re csúszik

SLS: 2019-re csúszikBejelentették, hogy a NASA újonnan fejlesztett nehézrakétájával nem tudják tartani a 2018 novemberére tervezett bemutatkozást.

New Glenn

New GlennA Blue Origin cég által a 2020-as évek elejére ígért új hordozórakéta első hasznos terhe az Eutelsat egyik távközlési műholdja lehet.

Visszatérés és újrahasznosítás

Visszatérés és újrahasznosításA SpaceX decemberben fontos lépést tett a Falcon-9 rakéta első fokozatának újrahasznosíthatósága felé, de hogy az mikor fog tényleg megvalósulni, az még kérdéses.

Miért robbant az Antares?

Miért robbant az Antares?Az Orbital ATK rakétája tavalyi kudarcának okát a részletes vizsgálatok sem tudták egyértelműen kideríteni.

Hamarosan újra Falcon-9

Hamarosan újra Falcon-9A SpaceX rakétája június végén robbant fel start közben. Még az idei év vége előtt felújíthatják az indításokat.

NASA-engedély a Falcon-9 rakétára

NASA-engedély a Falcon-9 rakétáraA SpaceX hordozórakétája az amerikai űrügynökség műholdjait is pályára állíthatja – kivéve a legdrágábbakat. A Dragon teherűrhajóknál ez nem volt gond.

A jövő évtized amerikai rakétája

A jövő évtized amerikai rakétájaAz ULA évek óta tervezi új, Vulcan nevű rakétáját. Félkész változata 2019-ben repülhet először, a végleges második fokozat viszont csak 2023-ra készül el.

A Virgin nem csak űrturistákat szállítana

A Virgin nem csak űrturistákat szállítanaA szárnyait bontogató űrturizmus várhatóan meghatározó szereplője lesz a Virgin Galactic. A cég azonban nem kizárólag a turisták szállításában látja az űrjövőt.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Összesen 173 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Űrkörkép 2021/2022