Űrvilág.hu űrkutatási hírportál

A Space Shuttle program Cikkek: 101 - 120

Space Shuttle: Az utolsó szalmaszálak

Space Shuttle: Az utolsó szalmaszálak A várakozásoknak megfelelően a NASA mindent megtesz azért, hogy az űrrepülőgép-flotta nyugdíjba menetele minél jobban elhúzódjon.

Nappali indítás

Nappali indításNem csak az éjszakai, hanem a nappali Shuttle-indítások is nagyszerű látványt nyújtanak.

STS-132: Hazatért az Atlantis

STS-132: Hazatért az Atlantis Az űrrepülőgép hat fővel a fedélzetén rendben földet ért Floridában.

STS-132: Két űrsétán túl

STS-132: Két űrsétán túl Az Atlantis legénysége két járművön kívüli tevékenységet már sikeresen teljesített. A harmadik betervezett űrséta lebonyolítása ma, péntek délután történik meg.

STS-132: Felszállt az Atlantis

STS-132: Felszállt az AtlantisAz űrsikló a mai napon, magyar idő szerint 20 óra 20 perckor sikeresen elstartolt a Kennedy Űrközpont 39A indítóállásról.

STS-132: Indulhat május közepén

STS-132: Indulhat május közepén Az Atlantis űrrepülőgép május 14-én indulhat az utolsó repülésére.

Késni fog a shuttle-flotta végleges nyugdíjazása

Késni fog a shuttle-flotta végleges nyugdíjazásaAz űrállomásra szállítandó Alfa Mágneses Spektrométer átépítése késlelteti a shuttle-flotta nyugdíjazásának időpontját.

Az X-37B titkos első küldetése

Az X-37B titkos első küldetéseFelszállt az Amerikai Légierő pilóta nélküli, többször felhasználható űrrepülőgépe, hogy megkezdje első próbarepülését.

Közeleg a toronybontás

Közeleg a toronybontásA Kennedy Űrközpont 39B indítóállásának átépítése a közeljövőben folytatódni fog, a Constellation program törlése ellenére is. A Shuttle-éra szervizállványainak elbontása ez év nyarán kezdődhet meg.

STS-131: Két űrséta teljesítve

STS-131: Két űrséta teljesítve A Discovery űrrepülőgép legénysége szépen halad előre a repülési tervben foglaltak végrehajtásával.

Menekülés a pályára

Menekülés a pályáraAz amerikai űrrepülőgép-program történetében egyetlen egyszer fordult elő, hogy a három főhajtómű egyike csütörtököt mondjon a felszállás során.

Bill Nelson: Legyen még egy küldetés!

Bill Nelson: Legyen még egy küldetés!Florida állam demokrata szenátora levélben fordult Barack Obamához, az STS-135 Shuttle-misszió lerepülése érdekében.

STS-132: Hazafelé tart az Atlantis

STS-132: Hazafelé tart az AtlantisAz űrrepülőgép és hatfős személyzete elindult haza a nemzetközi űrbázisról.

STS-132: Kikötött az Atlantis

STS-132: Kikötött az Atlantis Az űrrepülőgép tegnap, azaz vasárnap délután magyar idő szerint 16 óra 28 perckor kapcsolódott hozzá az égi támaszponthoz.

STS-132: Az Atlantis indítása élőben

STS-132: Az Atlantis indítása élőbenAz STS-132 jelű Space Shuttle-küldetés holnap indulhat, amennyiben semmi nem szól közbe.

Éjszakai indítás

Éjszakai indítás Általánosan elfogadott álláspont, miszerint az éjszakai rakétaindítások a legszebbek. Halmozottan igaz ez a Space Shuttle esetében.

STS-132: Tervezett indulás május közepén

STS-132: Tervezett indulás május közepén Az Atlantis űrrepülőgép 2010. május 14-én indulhat el legkorábban, minden bizonnyal utolsó űrrepülésére. A sikló múlt hét csütörtökön érkezett meg a 39A indítóállásra, hogy megkezdődjön a felszállás előkészítésének végső szakasza.

Újra itthon a Discovery

Újra itthon a DiscoveryA legidősebb, még szolgálatban álló űrsikló rendben hazahozta legénységét a harmincnyolcadik űrrepüléséről.

STS-131: Hazaúton a Discovery

STS-131: Hazaúton a Discovery A derék űrrepülőgép és héttagú személyzete elindult haza a Nemzetközi Űrállomásról.

STS-131: Sikeres dokkolás az űrállomáshoz

STS-131: Sikeres dokkolás az űrállomáshozA Discovery űrrepülőgép magyar idő szerint ma délelőtt rendben hozzákapcsolódott a Nemzetközi Űrállomáshoz.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Összesen 292 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

Űrvilág a Faceboookon

Partnerünk

Űrkörkép 2023/2024