Űrvilág.hu űrkutatási hírportál

A Space Shuttle program Cikkek: 261 - 280

Helyzetjelentés az űrállomásról

Helyzetjelentés az űrállomásrólŰrséták, felszerelt napelemek, kritikus számítógéphiba - ez történt a napokban a Nemzetközi Űrállomáson.

Atlantis: március helyett most

Atlantis: március helyett mostFloridából útjára indult az űrrepülőgép a Nemzetközi Űrállomás (ISS) felé.

Űrrepülőgépes személyzetcsere

Űrrepülőgépes személyzetcsereA Nemzetközi Űrállomáson dolgozó Sunita Williams már az Atlantis STS-117-es repülése során visszatér a Földre.

Szerelési munkák az űrállomásnál

Szerelési munkák az űrállomásnálRendben folyik a munka a Nemzetközi Űrállomáson, a Discovery utasai három sikeres űrsétán vannak túl. Mégsem ment minden simán, ezért egy negyedik űrsétát is be kell illeszteni a programba.

Még nem indult el a Discovery

Még nem indult el a DiscoveryAz űrrepülőgép „villanyszerelő” utasai a felhős időjárás miatt csak a hétvégén indulhatnak a Nemzetközi Űrállomás (ISS) felé.

Még mindig Atlantis...

Még mindig Atlantis...Az Atlantis űrrepülőgép legutóbbi útjával (STS-115) kapcsolatban egy érdekes kép – és egy érdekes hír.

Leszállt az Atlantis

Leszállt az AtlantisMagyar idő szerint ma 12:21:30-kor Földet ért az űrrepülőgép. A Szojuz utasai már a Nemzetközi Űrállomáson vannak.

Ismeretlen objektum késlelteti az Atlantis leszállását

Ismeretlen objektum késlelteti az Atlantis leszállásátA lassan küldetése végéhez készülődő STS-115 legénysége egy ismeretlen tárgyat fedezett fel az űrrepülőgép közelében, így az ügy megnyugtató kivizsgálása miatt késleltetni kell az Atlantis leszállását.

Elindult az Atlantis

Elindult az AtlantisViszontagságos előkészületek, többszöri halasztás után ma elindult az STS-115 jelű űrrepülőgépes küldetés.

Leveszik az Atlantist az indítóállványról

Leveszik az Atlantist az indítóállványrólSzerdán eléri Floridát az Ernesto hurrikán, ezért a NASA a start elhalasztásáról és az űrrepülőgép biztonságba helyezéséről döntött.

Az Atlantis megérkezett az űrállomáshoz

Az Atlantis megérkezett az űrállomáshozElőzőleg a külső hővédő burkolat átvizsgálása során sérülést találtak.

Árnyék a Hold felé

Árnyék a Hold feléMiért mutatott az Atlantis 2001-es indításakor a füstfelhő árnyéka pont a telihold felé?

Karácsonyra hazatért a Discovery

Karácsonyra hazatért a DiscoveryDecember 22-én, közép-európai idő szerint 23:32-kor landolt az űrrepülőgép Floridában.

Úton a Discovery

Úton a DiscoveryAz inkább kedvezőtlen időjárás-jelentések ellenére most mégsem kellett elhalasztani az űrrepülőgép startját.

Shuttle-reinkarnáció

Shuttle-reinkarnációEgy egykori NASA projekt, az X-37 most új gazda keze alatt, új feladattal látszik újjáéledni.

Decemberben repül újra a Discovery

Decemberben repül újra a DiscoveryAz űrállomás építésének folytatására december 7-én indítanák az STS-116 jelű küldetést. Ez lehet a Columbia-katasztrófa utáni első éjszakai start.

Az Atlantis sérülésmentes

Az Atlantis sérülésmentesA tegnapi vizsgálat szerint az Atlantison nincs a leszállást megakadályozó sérülés. Leszállás ma.

Minden rendben az Atlantisszal

Minden rendben az AtlantisszalAz űrrepülőgép hétfőn hozzákapcsolódott az űrállomáshoz. A hővédő pajzsról készült részletes felvételeken nem látszik lényeges sérülés nyoma.

Atlantis: hátra arc!

Atlantis: hátra arc!A kedvező időjárási fejlemények lehetővé tették, hogy az indítóállásról eltávolított űrrepülőgépet visszafordítsák. A start leghamarabb szeptember 6-ra várható.

Legalább egy napot késik az Atlantis

Legalább egy napot késik az AtlantisAz űrrepülőgép indítását a várható kedvezőtlen időjárás és egy pénteki villámcsapás következményeinek kivizsgálása miatt legalább 24 órával elhalasztották.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Összesen 292 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

Űrvilág a Faceboookon

Partnerünk

Űrkörkép 2023/2024