Űrvilág.hu űrkutatási hírportál

A Space Shuttle program Cikkek: 281 - 292

Tíz nap múlva indulhat az Atlantis

Tíz nap múlva indulhat az AtlantisA NASA illetékesei véglegesítették az űrrepülőgép következő, augusztus 27-i startdátumát.

A Discovery újra a Földön

A Discovery újra a FöldönAz űrrepülőgép hat űrhajóssal a fedélzetén rendben leszállt a floridai Kennedy űrrepülőtér 15-ös kifutóján.

Dokkolt a Discovery - a jövő küldetései

Dokkolt a Discovery - a jövő küldetéseiMiután Jeffrey Williams, az ISS űrhajósa 300 képet készített a Discovery űrrepülőgépről, tegnap délután, magyar idő szerint 16:52-kor a Nemeztközi Űrállomás összekapcsolódott a Discoveryvel. Ennek kapcsán a jövő űrrepülőgépes küldetéseit is áttekintjük.

Július elsején indulhat a Discovery

Július elsején indulhat a DiscoveryA NASA hivatalosan kijelölte a Columbia-katasztrófa utáni második űrrepülőgép-indítás időpontját.

Az űrrepülőgép-program jelenlegi helyzete

Az űrrepülőgép-program jelenlegi helyzeteA NASA tervei alapján még 16 küldetésen vesz részt a megmaradt három űrrepülőgép, a flotta 2010-ben várható nyugdíjazásáig. Elsőként az Atlantist vonják ki a forgalomból öt repülés után 2008-ban. A további küldetéseket az Endeuvour és a Discovery hajtja végre.

Már 20 éve...

Már 20 éve...1986. január 28-án, pontosan húsz éve indult útnak a Challenger űrrepülőgép, hét fős személyzettel a fedélzetén. Az eseményeket talán mindannyian ismerjük: ez lett a Challenger utolsó útja...

Képek a Discovery útjáról

Képek a Discovery útjárólA Discovery űrrepülőgép legutóbbi, STS-121 jelű küldetése során is készültek szép felvételek. Ezekből mutatunk be most hármat.

Hétfőn délután hazatérhet a Discovery

Hétfőn délután hazatérhet a DiscoveryMa (közép-európai idő szerint) 15.14-re várják a Discovery űrrepülőgép landolását. A Discovery eddig tökéletes program során bizonyította, hogy az űrrepülőgép fejlesztései biztonságosak, és a rendszer az űrállomást is ki tudja szolgálni.

Elindult a Discovery!

Elindult a Discovery!Az amerikai Függetlenség Napján (az időjárás okozta pár napos halasztás után) végre sikeresen pályára állt a Discovery amerikai űrrepülőgép, fedélzetén többek között Thomas Reiter német űrhajóssal, tiszteletbeli magyar űrkutatóval.

A Discovery készen áll a júliusi startra

A Discovery készen áll a júliusi startraA Columbia-katasztrófa utáni második shuttle-repülésre hamarosan sor kerülhet.

Három éve járt szerencsétlenül a Columbia

Három éve járt szerencsétlenül a ColumbiaA szomorú évfordulóra a Cseh Posta által tavaly kiadott bélyegblokk bemutatásával emlékezünk.

Mintha meglovagolnának egy rakétát...

Mintha meglovagolnának egy rakétát.......úgy érezhették magukat azok, akik nyomonkövették a NASA mostani űrrepülőgép indítását.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Összesen 292 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

Űrvilág a Faceboookon

Partnerünk

Űrkörkép 2023/2024