Űrvilág.hu űrkutatási hírportál

A Space Shuttle program Cikkek: 241 - 260

Három űrsétán túl

Három űrsétán túlAz Atlantis útja rendben halad, a Columbus helyre emelése óta újabb két űrsétán van túl a legénység. A küldetést pedig még egy nappal meghosszabbították.

Késik az első űrséta

Késik az első űrsétaAz Atlantis (STS-122) tegnap rendben megérkezett az űrállomáshoz. A vasárnapra tervezett első űrséta betegség miatt késik, s a programot is meghosszabbították.

A Columbus útra kész

A Columbus útra készA NASA elkezdte feltölteni az Atlantis külső üzemanyagtartályát. Az időjárás ugyan még közbeszólhat, de ha minden jól megy, az űrrepülőgép 20.45-kor indulhat a Kennedy Űrközpontból.

Már csak jövőre indulhat az Atlantis

Már csak jövőre indulhat az AtlantisA NASA illetékeseinek mostani döntése szerint leghamarabb 2008. január 2-án indulhat az űrrepülőgép az európai Columbus kutatómodullal.

Indulásra kész az Atlantis

Indulásra kész az AtlantisAz űrrepülőgép december 6-án indítani tervezett STS-122 jelű küldetésének fő célja az európai Columbus kutatólaboratórium feljuttatása az űrállomásra.

A sérülésmentes Discovery az űrállomásnál

A sérülésmentes Discovery az űrállomásnálAz űrrepülőgépek felszállását követően immár megszokott módon merül fel a két rutinkérdés: mi történt a főtank szigetelésével és mi van a sikló hővédelmével?

Az eddigi legbonyolultabb szerelés

Az eddigi legbonyolultabb szerelésHat amerikai és egy olasz űrhajóssal leghamarabb kedden indulhat a Discovery űrrepülőgép (STS-120) a Nemzetközi Űrállomás felé.

Visszatért az Endeavour

Visszatért az EndeavourAz amerikai űrrepülőgép hazai idő szerint este fél hét után három perccel sikeresen leszállt Floridában.

Progressz és Endeavour

Progressz és EndeavourA Nemzetközi Űrállomást (ISS) kiszolgáló huszonhatodik orosz teherűrhajó ma indul Bajkonurból. Közben készül a startra az Endeavour amerikai űrrepülőgép is.

Az Atlantis útja képekben

Az Atlantis útja képekbenA pénteken leszállt amerikai űrrepülőgép programjának egy-egy pontját villantjuk fel - kevés szöveggel, sok képpel.

Helyére került a Columbus

Helyére került a ColumbusEurópa első űrállomás-modulja hétfőn elfoglalta a végleges helyét az ISS Harmony modulján. Az ehhez kapcsolódó első űrséta jelentős probléma nélkül zajlott.

A Columbus útnak indult

A Columbus útnak indultAz időjárás végül kegyes volt, és az európai kutatólaboratórium elindulhatott hosszú útjára. Fuvarosa, az Atlantis hibátlanul teljesítette kötelességének első részét.

Mi várható 2008-ban? (2. rész)

Mi várható 2008-ban? (2. rész)Idén is tovább épül a Nemzetközi Űrállomás, startolhat az első európai teherszállító űrhajó. Utolsó javításon esik át a Hubble-űrtávcső, és újból repülnek kínai űrhajósok.

Atlantis: indítás elnapolva

Atlantis: indítás elnapolvaAz űrrepülőgép - fedélzetén öt amerikai és két európai űrhajóssal, rakterében a Columbus kutatómodullal - leghamarabb szombaton indulhat az űrállomás felé.

Hazatért a Discovery

Hazatért a DiscoveryA Floridában Földet ért űrrepülőgép utasai az eddigi legbonyolultabb űrállomás-szerelési munkán vannak túl, ami ráadásul távolról sem ment gond nélkül.

Elindult a Discovery

Elindult a DiscoveryA terveknek megfelelő időpontban startolt az STS-120 jelű küldetés, amely „harmóniát visz” a Nemzetközi Űrállomásra.

A teknősöket zavarják az űrrepülőgépek

A teknősöket zavarják az űrrepülőgépekA floridai Kennedy Űrközponthoz tartozó partszakaszon ilyenkor raknak tojást a teknősök. Az éjszakai fények megzavarják az óceánból partra mászó hüllőket. A segítség vasúti tehervagonok formájában érkezett.

Az Endeavour eddigi útja képekben

Az Endeavour eddigi útja képekbenA huszadik repülését végző amerikai űrrepülőgép nemrég csatlakozott a Nemzetközi Űrállomáshoz.

Houston, van egy helyesírási probléma...

Houston, van egy helyesírási probléma...A következő amerikai űrrepülőgép, az Endeavour már az indítóálláson várja augusztus eleji startját. Közben az eseményt köszöntő transzparens szövegébe egy kis hiba csúszott.

Űrművész űrruhát fest

Űrművész űrruhát festRon Woods a grafikáinak témájául szolgáló űrruhákkal közvetlen kapcsolatba is kerül.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Összesen 292 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

Űrvilág a Faceboookon

Partnerünk

Űrkörkép 2023/2024