Navigáció és térképészet Cikkek: 121 - 140

GLONASSZ-K: a modernizáció lassan folytatódik

GLONASSZ-K: a modernizáció lassan folytatódikAz orosz navigációs műholdrendszer új sorozatának első darabja még 2011 februárjában indult, a második most vasárnap.

GPS holdak, felgyorsult tempóban

GPS holdak, felgyorsult tempóbanIdén már a negyedik új navigációs műholdat állították pályára Floridából.

Megvan a hiba oka

Megvan a hiba okaA Fregat végfokozat tervezési hibája miatt nem érte el a megfelelő pályamagasságot augusztusban a Galileo navigációs műholdrendszer két új tagja.

Helyzetjelentés a két félrecsúszott műholdról

Helyzetjelentés a két félrecsúszott műholdrólAz európai Galileo navigációs műholdrendszer 5. és 6. tagja a tervezettől eltérő pályára került. Mit lehet most tenni?

Galileo 5-6

Galileo 5-6Az európai műholdas navigációs rendszer újabb két eleme állt pályára Kourouból.

Új orosz navigációs műhold indult

Új orosz navigációs műhold indultSzombaton Pleszeckből sikeresen startolt a legújabb GLONASSZ hold.

Már Francia Guyanában a következő kettő

Már Francia Guyanában a következő kettőMegérkezett a felbocsátás helyére a legújabb két európai Galileo navigációs műhold. Nyár végén startolhatnak.

Sikeres GLONASSZ indítás

Sikeres GLONASSZ indításVasárnap (vagy inkább már hétfőn) eggyel nőtt a pályán levő orosz navigációs műholdak száma.

A Galileo működik, méghozzá jól

A Galileo működik, méghozzá jólAz európai navigációs műholdrendszer kipróbálása az első négy működő műhold segítségével eddig kitűnően sikerült.

Még egy dolog, amire jó a GPS

Még egy dolog, amire jó a GPSA navigációs műholdakról a Földre érkező jelek erősségéből a vulkáni hamufelhők vastagságára is lehet következtetni. A módszer növelheti a repülés biztonságát.

Pályapróbálkozások

PályapróbálkozásokAz augusztusban felbocsátott két európai Galileo navigációs műhold egyikének félresikerült pályáján most alakítanak, hogy használható(bb) legyen.

Indiai navigációs műhold indult

Indiai navigációs műhold indultA harmadik, IRNSS-1C nevű műholddal bővül az ázsiai ország saját műholdas navigációs rendszere.

A GPS és a kaliforniai szárazság

A GPS és a kaliforniai szárazságAhogy a víz elillan, a felszín felemelkedik. Az apró hatás precíz műholdas helymeghatározó mérésekkel kimutatható.

GYORSHÍR: Rossz pályán a Galileo holdak

GYORSHÍR: Rossz pályán a Galileo holdakNem teljes a siker: a tegnap felbocsátott két új európai navigációs műhold nem érte el a tervezett pályamagasságot.

GPS Block 2F-7

GPS Block 2F-7Ebben az évben már a harmadik új műholddal frissítették a széles körben használt amerikai helymeghatározó rendszert.

Idén a második új GPS műhold

Idén a második új GPS műholdA jól ismert amerikai műholdas helymeghatározó rendszer frissítésére szánt, Block 2F sorozatú műhold Delta-4 rakétával indult Floridából.

India második navigációs holdja

India második navigációs holdjaAz IRNSS-1B jelű műhold pénteken indult geoszinkron pályára.

Új GPS hold Delta-4 rakétával

Új GPS hold Delta-4 rakétávalAz amerikai műholdas navigációs rendszer legújabb frissítése a floridai Cape Canaverelről indult.

A GPS és a Beidou együtt

A GPS és a Beidou együttAz amerikai és a kínai navigációs műholdrendszerek jeleinek együttes felhasználásával ausztráliai kutatók még megbízhatóbbá tennék a navigációt.

Fél perc alatt odaveszett három GLONASSZ műhold

Fél perc alatt odaveszett három GLONASSZ műholdA Proton hordozórakéta, amely az orosz navigációs műholdrendszer új tagjait vitte magával, nem messze a starthelytől felrobbant és a földbe csapódott.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Összesen 341 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019