Űrvilág.hu űrkutatási hírportál

Üzlet és munkahely Cikkek: 221 - 230

Sikeres IKONOS űrfelvétel szállítások

Sikeres IKONOS űrfelvétel szállításokA közelmúltban az 1 m-es felbontásra is képes IKONOS műholdat üzemeltető amerikai Space Imaging két bejelentést is tett.

250.000 INMARSAT terminál!

250.000 INMARSAT terminál!A műholdas (elsősorban mobil) távközlési szolgáltatásokat nyújtó INMARSAT szervet szeptember 20-án sajtóhírben jelentette be, hogy különféle termináljainak száma elérte a negyedmilliót.

Inmarsat részvénycsomag eladás?

Egy fontos bejelentés

Műholdcsere - azaz Satellite Exchange

Holnap Kaliforniában egy vadonatúj konferencia és kiállítás debütál. Címe International Satellite and Communication exchange (ISCe - Nemzetközi Műholdas és Távközlési csere). Célja, hogy felhívja a figyelmet a legelterjedtebb és az emberiség számára mindennapi életében legnagyobb hasznot hajtó műholdas technológiák használatára, és lehetőségek szerinti KOMBINÁLT használatára.

A közvetlen műsorszóró piac az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államok DBS (Direct Broadcast Satellites - közvetlen műsorszóró műholdas) iparága még az év vége előtt egy lélektani küszöbhöz érkezik azzal, hogy szolgáltatásait hamarosan már a húszmilliomodik háztartásban fogják igénybevenni.

Német-olasz belviszály veszélyeztetheti a Galileo jövőjét

Német-olasz belviszály veszélyeztetheti a Galileo jövőjétRomano Prodinak kellett beavatkoznia egy egyre jobban elmérgesedő vitába, mely a két jelentős európai gazdasági és űrkutatási hatalom között robbant ki arról, hogy mely ország legyen a Galileo program zászlóvivője.

Líbia mint műhold finanszírozó?

Egyiptom már régota tervezi, hogy saját katonai felderítő műholdat készít, elsősorban Izrael katonai tevékenységének megfigyelésére.

Európai vállalkozások és a világűr

Európai vállalkozások és a világűrAz Európai Űrügynökség (ESA) és az Európa Tanács (EC) által közösen létrehozott ESINET-nek (European Space Incubators Network - Európai Űr-inkubátor Hálózat) köszönhetően talán javul azoknak a kezdő vállalkozásoknak a túlélési és megerősödési esélye, melyek az űrtevékenységből kívánnak megélni.

Pályára állt az Echostar 8 műsorszóró műhold

Pályára állt az Echostar 8 műsorszóró műholdAugusztus 22.-én 05:15 UTC-kor egy orosz Proton K/DM3 rakéta startolt Bajkonurból, fedélzetén az amerikai Echostar 8 műsorszóró műholddal. A műholdat a 110 fok nyugat geostacionárius pozícióba juttatták.

Internet az égi karosszékben

Internet az égi karosszékbenA műholdas mobil kommunikációs szolgáltatásairól ismert Inmarsat a közelmultban jelentette be legújabb szolgáltatását, a Swift64-et, mellyel immár a felhők felett is élvezhetjük az Internet előnyeit.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Összesen 230 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

Űrvilág a Faceboookon

Partnerünk

Űrkörkép 2023/2024