Űrvilág.hu űrkutatási hírportál

Üzlet és munkahely Cikkek: 101 - 120

A DigitalGlobe a Közel-Kelet felé nyit

A DigitalGlobe a Közel-Kelet felé nyitAz amerikai cég műholdjainak nagyfelbontású képeit kiegészíthetik a szaúdi műholdak csak valamivel gyengébb felbontású felvételei, mert a flottában működő eszközök sokkal jobb időbeli lefedettséget biztosítanak.

Interplanetáris kapzsiság

Interplanetáris kapzsiságMostantól szabadon kitermelhetők és értékesíthetők a Hold és a kisbolygók ásványi kincsei. Legalábbis az amerikai cégek számára, amelyek már ugrásra készen várták a lehetőséget.

Autómegosztó alkalmazás

Autómegosztó alkalmazásEgyes francia városokban már működik az az okostelefonos alkalmazás, amellyel az autók üres helyeire utasokat lehet szervezni, csökkentve a forgalmat és a környezetszennyezést.

Új európai nehézrakéta és más…

Új európai nehézrakéta és más…Az Ariane-6 megvalósítása még decemberben kapott zöld utat az űrügyekért felelős miniszterektől az ESA Tanács ülésén. Miközben a mérnökök a terveken dolgoznak, a pénzügyérek újraosztják az Arianespace részvényeit.

Változó megközelítések az űrkutatásban

Változó megközelítések az űrkutatásbanAz űrtevékenység finanszírozása változik, és ehhez alkalmazkodniuk kell az űrkutatással foglalkozó szakembereknek – értettek egyet egy nemzetközi konferencia résztvevői.

A Shuttle leszállópálya új tulajdonosa

A Shuttle leszállópálya új tulajdonosa2015. június 22-én a NASA átadja Florida államnak a Kennedy Űrközpontban (KSC) lévő űrrepülőgép-leszállóhely kezelési jogát.

Elkészült a török „megfigyelő” műhold

Elkészült a török „megfigyelő” műholdMájus elején a nyugat-európai fejlesztő és gyártó konzorcium átadta a Török Védelmi Minisztériumnak a Göktürk-1, nagyfelbontású kamerával felszerelt (felderítő) műholdat.

Tovább bővülő szélessávú mobil VSAT kapacitás (2. rész)

Tovább bővülő szélessávú mobil VSAT kapacitás (2. rész)Az amerikai KVH a globális tengerészeti VSAT piac legjelentősebb szereplője. A cég ennek ellenére a közelmúltban jelentős kapacitásbővítésbe kezdett.

Bevásárol a SES

Bevásárol a SESA luxemburgi székhelyű vezető távközlésiműhold-üzemeltető vállalat három új űreszközre adott le megrendelést – három különböző gyártónak.

Pályán a SPOT-7

Pályán a SPOT-7Az indiai PSLV hordozórakétával most pályára állított összes űreszköz külföldi, a fő hasznos teher a francia SPOT-7 távérzékelő hold volt.

Lehet 20 százalékkal olcsóbban?

Lehet 20 százalékkal olcsóbban?Az Eutelsat versenyképessége növelése érdekében 20%-kal akarja csökkenteni műholdjai költségét. Első lépésként ionhajtóművekkel szerelik fel a műholdjaikat.

Négy Csilin

Négy CsilinEgy nagy projekt kezdete. A Kínából indított földmegfigyelő műholdak a megépítésüket kezdeményező tartományról kapták a nevüket.

Öt brit műhold egy indiai rakétával

Öt brit műhold egy indiai rakétávalFöldmegfigyelés, űrszemét-eltakarítás – ilyen feladatokkal készültek a kis műholdak, amelyeket egy PSLV hordozórakéta állított pályára.

Háromszázan az inkubátorban

Háromszázan az inkubátorbanNo nem a szülészeti osztályon találhatóban, hanem az ESA üzleti inkubátor programjában! Júniusban ugyanis az ötlet újabb mérföldkőhöz érkezett. Ekkor regisztrálták a program háromszázadik tagját.

Innováció és űrkutatás

Innováció és űrkutatásJúnius 23-25. között űrkutatással foglalkozó szakemberek találkoznak Münchenben, hogy a Global Space Innovation Conference keretében az űrkutatás és innováció kapcsolatáról tanácskozzanak.

Tavalyi űrköltekezés

Tavalyi űrköltekezésA világ kicsit kevesebbet, de a „kis nemzetek” többet költöttek a világűrre 2014-ben.

DigitalGlobe: tervek és gondok

DigitalGlobe: tervek és gondokA nagyfelbontású űrfelvételeket értékesítő amerikai cég megérzi az orosz válság hatását. Új műholdjuk, a WorldView-4 jövőre mégis indulhat.

Tovább bővülő szélessávú mobil VSAT kapacitás (1. rész)

Tovább bővülő szélessávú mobil VSAT kapacitás (1. rész)Az amerikai KVH a globális tengerészeti VSAT piac legjelentősebb szereplője. Piaci részesedése kétszerese a legnagyobb konkurenséének.

Szélessávú internet az égből

Szélessávú internet az égbőlAz O3b Networks négy új kommunikációs műholdját állították pályára Szojuz rakétával, Francia Guyanából.

Szabad a vásár

Szabad a vásárAz amerikai DigatalGlobe cégnek engedélyezték, hogy bárkinek eladhassa fél méter alatti felbontású űrfelvételeit.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Összesen 230 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

Űrvilág a Faceboookon

Partnerünk

Űrkörkép 2023/2024