Űrvilág.hu űrkutatási hírportál

Üzlet és munkahely Cikkek: 161 - 180

Elektronikai technológiai központ nyílt Budapesten

Elektronikai technológiai központ nyílt BudapestenAz újpesti Észak-pesti Ipari Parkban létrehozott centrumban az űripari-űrtechnológiai fejlesztések is méltó helyet kapnak.

Űrtávközlés a bányászat szolgálatában

Űrtávközlés a bányászat szolgálatábanEgy holland cég az ESA támogatásával az űrbeli távközlés céljaira kifejlesztett módszereket alkalmaz a Föld elhagyott vidékein folyó külszíni fejtések termelékenységének és biztonságának növelésére.

Dollármilliárdok földmegfigyelésre

Dollármilliárdok földmegfigyelésreAz amerikai kormány 7,35 milliárd értékben szerződött két, nagyfelbontású távérzékelő műholdakat üzemeltető magáncéggel.

Ha egy üzlet beindul...

Ha egy üzlet beindul...A Falcon-9 rakétával nemrég sikeresen bemutatkozott SpaceX indíthatja majd az Iridium műholdas mobiltelefonos rendszer új mesterséges holdjait, közel félmilliárd dollárért.

Dupla műholdindítások Proton rakétákkal is

Dupla műholdindítások Proton rakétákkal isAz orosz hordozórakéta még komolyabb versenytársává válhat az európai Ariane-5-nek.

Űrtechnológiák segítenek mérsékelni a klímaváltozást

Űrtechnológiák segítenek mérsékelni a klímaváltozástAz űrtechnológiák alkalmazása számos olyan találmányt hozott létre, amelyek előnyösek környezetünkre nézve és ugyanakkor energiát takarítanak meg.

Pályán a WorldView-2

Pályán a WorldView-2Elindult a legújabb, fél méteres felbontású színes űrfelvételek készítésére szánt amerikai kereskedelmi műhold.

Internet 320 km/h sebességnél

Internet 320 km/h sebességnélA francia TGV gyorsvasúthálózat legújabb, keleti szakaszán kísérletképpen drótnélküli internet-szolgáltatást nyújtanak az utasoknak – egyelőre még ingyen.

Nőtt az űripar bevétele

Nőtt az űripar bevételeA műholdak, hordozóeszközök gyártói, a földi kiszolgálást végző és felhasználói berendezéseket gyártó vállalkozások világszerte átlagosan 16%-kal növelték bevételeiket 2007-ben. Kinek jobban, kinek rosszabbul sikerült az elmúlt év.

Műholdgyártók konkurenciaharca

Műholdgyártók konkurenciaharcaA Loral bepanaszolta legfőbb versenytársát az amerikai kormánynál, amiért az kínai hordozórakétákkal való műholdindításokat is kínál ügyfeleinek.

Megnyílt a Világűrkongresszus

Megnyílt a VilágűrkongresszusMa Prágában megkezdődött az öt napon át tartó 61. Nemzetközi Világűrkongresszus.

Eurómilliók űralkalmazások fejlesztésére

Eurómilliók űralkalmazások fejlesztéséreAz ESA megbízásából egy kockázatitőke-alap segíti az üzletileg ígéretes európai gyakorlati alkalmazások fejlesztőit.

Műholdas navigációs verseny

Műholdas navigációs versenyImmár hetedik alkalommal hirdették meg a korábban Galileo Masters néven is ismert európai műholdas navigációs alkalmazási versenyt.

Fellendülőben a világ űrkutatása

Fellendülőben a világ űrkutatásaA világban egyre több helyen és egyre többet költenek űrprogramokra. De mi a helyzet nálunk?

Űrtechnológia segíti a szélerőművek hatékonyságának növelését

Űrtechnológia segíti a szélerőművek hatékonyságának növelésétŰreszközök által is használt távérzékelési módszerrel mérhető a szélsebesség profilja.

Az űriparban nincs válság

Az űriparban nincs válságA kereskedelmi távközlési és földmegfigyelő műholdak, valamint a hordozórakéták piaca látszólag tudomást sem vesz a gazdasági világválságról: éves fejlődése százalékban mérve két számjegyű.

Pályán az éles szem

Pályán az éles szemElindult a GeoEye-1 kereskedelmi távérzékelő műhold, amellyel 41 cm-es földfelszíni felbontású űrfelvételeket is készítenek majd.

Éles szemű műhold indul augusztusban

Éles szemű műhold indul augusztusbanAz augusztus végén indítandó GeoEye-1 kereskedelmi távérzékelő műhold akár négy deciméteres felbontású űrfelvételeket is szolgáltat majd.

Határtalan... de mi is?

Határtalan... de mi is?Ezt döntse el a kedves olvasó maga, ha a végére jutott ennek a hírnek. Bár ma április elseje van, amit most leírunk, az halálosan komoly!

Töretlenül fejlődik a műholdas navigáció piaca

Töretlenül fejlődik a műholdas navigáció piacaEgy 2007-re vonatkozó friss piaci elemzés szerint a műholdas navigációs eszközök eladásából származó éves árbevétel 6 milliárd dollárral, 33 milliárdra nőtt.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Összesen 230 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

Űrvilág a Faceboookon

Partnerünk

Űrkörkép 2023/2024