Kínai műholdak Cikkek: 381 - 392

Kínai-brazil műhold indult

Kínai-brazil műhold indultPályára állt a CBERS-2B távérzékelési mesterséges hold. Ez volt idén a nyolcadik kínai műholdindítás.

Távérzékelő műhold Kínából

Távérzékelő műhold KínábólAz idei ötödik indításával Kína egy újabb földmegfigyelő mesterséges holdat állított pályára. Egy nappal előbb Kína is csatlakozott ahhoz a nemzetközi megállapodáshoz, amely katasztrófák esetén ingyenes műholdas adatokat biztosít.

Két műhold három napon belül

Két műhold három napon belülEgy-egy óceánkutató és navigációs mesterséges hold indult Kínából a múlt héten.

Kína nigériai műholdat épít

Kína nigériai műholdat építKína afrikai gazdasági terjeszkedésének egyik érdekes eredményeként Kína a Nigériával való gazdasági (elsősorban olajipari) együttműködésért cserében vállalta, hogy Nigéria számára kommunikációs holdat épít.

Kínai űrfegyverteszt?

Kínai űrfegyverteszt?Amerikai titkosszolgálati értesülések szerint Kína sikeresen próbált ki egy olyan eszközt, amellyel műholdakat lehet megsemmisíteni.

Kínai műsorszóró hold

Kínai műsorszóró holdA múlt vasárnap pályára állított Sinosat-2 Kínában készült, kínai hordozórakétával indult.

Kínai műsorszóró műhold indult

Kínai műsorszóró műhold indultA Chinasat-6B geostacionárius pályáról televíziós műsorokat juttat el az ország legtávolabbi vidékeire is.

Nigériai műhold indult Kínából

Nigériai műhold indult KínábólA NIGCOMSAT-1 távközlési hold Kínában készült, kínai hordozórakétával állt pályára és a kínaiak működtetik majd.

Kína csillagászati műholdat tervez

Kína csillagászati műholdat tervezFelpörgő űrprogramjában az ázsiai ország 2010-ben indítaná első, a röntgentartományban működő csillagászati mesterséges holdját.

Megkezdődött Kína idei „hosszú menetelése” az űrben

Megkezdődött Kína idei „hosszú menetelése” az űrbenPénteken egy Beidou navigációs műholdat állítottak pályára.

Elveszett a Sinosat-2

Elveszett a Sinosat-2Az október végén indított kínai távközlési hold nem tudta kinyitni napelemeit és kommunikációs antennáját.

Két kínai indítás négy napon belül

Két kínai indítás négy napon belülMúlt szombaton egy visszatérő kísérleti űreszköz, kedden egy távközlési mesterséges hold startolt Kínából.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Összesen 392 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Űrkörkép 2021/2022