Űrvilág.hu űrkutatási hírportál

Kínai műholdak Cikkek: 381 - 400

Kínai adatátjátszó műhold indult

Kínai adatátjátszó műhold indultA Tianlian-1B a kínai emberes űrprogramot, az űrhajók és a földi irányítók kommunikációját szolgálja majd.

Navigációs műhold az idei első Kínából

Navigációs műhold az idei első KínábólA Beidou-2 (Compass) rendszer legújabb tagja Hosszú Menetelés-3A rakétával indult.

A rekordévnek még nincs vége

A rekordévnek még nincs végeAz idei évben már eddig is a legtöbb műholdindítást regisztrálták Kínában, mióta több mint négy évtizede folyik űrtevékenység az ázsiai országban. Ezen a héten egy új katonai távközlési holdat állítottak pályára.

Alig ötven nap alatt öt műhold Kínából

Alig ötven nap alatt öt műhold KínábólLegutóbb ismét egy Jaokan kémműholdat állítottak Föld körüli pályára. Készül a második kínai holdszonda, jövőre pedig elindul az űrállomás-építés.

Távérzékelő műhold indult Kínából

Távérzékelő műhold indult KínábólA Tianhui-1 startja volt 2010-ben a hetedik az ázsiai országból.

Újabb kínai navigációs műhold

Újabb kínai navigációs műholdA Beidou rendszer legújabb, geoszinkron pályára szánt műholdja szombaton indult Hosszú Menetelés-3A rakétával.

Ismét bővült a kínai navigációs műholdrendszer

Ismét bővült a kínai navigációs műholdrendszerA már a Föld körül levő Beidou (Compass) műholdak egy új, geostacionárius pályára szánt társat kaptak.

Kínai navigációs műhold startolt

Kínai navigációs műhold startoltEz volt az idei év első műholdindítása. A Beidou (Compass) rendszer bővítésével párhuzamosan elindították a kínai műholdas navigációs rendszer hivatalos honlapját is.

Távérzékelő műhold Kínából

Távérzékelő műhold KínábólAz idei második új kínai műhold, egy földmegfigyelő űreszköz, nyolc nappal az előző, navigációs mesterséges hold után startolt.

Két év alatt tíz kínai navigációs műhold?

Két év alatt tíz kínai navigációs műhold?Az ázsiai ország saját, Compass (Beidou) nevű navigációs műholdrendszerének kiépítése felgyorsulhat.

Pályán a legújabb kínai távközlési műhold

Pályán a legújabb kínai távközlési műholdA Chinasat-10 egy 12 éves elődjét készül leváltani. Ez volt idén Kínából a második műholdindítás.

Tovább épül a kínai műholdas helymeghatározó rendszer

Tovább épül a kínai műholdas helymeghatározó rendszerMég mindig nincs vége az idei kínai műholdindításoknak. Most ismét egy Beidou navigációs műholdat állítottak pályára.

Rekorddöntő kínai műholdindítás

Rekorddöntő kínai műholdindításMég soha nem startolt egy évben ennyi űreszköz Kínából, mint most. Vasárnap a Beidou navigációs műholdrendszer hatodik tagját állították pályára.

Műholdkoccanás?

Műholdkoccanás?A gyanú szerint augusztusban, közeli manőverezés közben egy kínai műhold „arrébb lökött” egy másikat. Akik illetékesek volnának az ügyben, azok persze hallgatnak...

Titkos katonai műhold Kínából

Titkos katonai műhold KínábólA most indított kémműhold volt idén a hatodik űreszköz, amelyet az ázsiai országból pályára állítottak.

Kínai tudományos műhold startolt

Kínai tudományos műhold startoltEz volt az ország idei negyedik űrindítása, ezúttal Hosszú Menetelés-2D rakétával.

Kínai űrhírek, űrtervek

Kínai űrhírek, űrtervekKínából pénteken sikeresen pályára állítottak egy feltételezhetően katonai célú távérzékelési műholdat. A kínai űrállomás első modulja 2011-ben indulhat.

Új kínai kémműhold

Új kínai kémműholdValószínűleg egy (főleg) katonai célú távérzékelő műhold indult szerdán Észak-Kínából. Ez volt idén világszerte a 69. sikeres űreszközindítás.

Kínai navigációs műhold indult

Kínai navigációs műhold indultA rendszerhez a jövő év végéig akár tíz új mesterséges hold is csatlakozhat.

Kínai űrrekord

Kínai űrrekord Még soha nem volt olyan év a kínai űrkutatásban, mint az idei. Már a tizenegyedik sikeres indításon vannak túl.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Összesen 420 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

Űrvilág a Faceboookon

Partnerünk

Űrkörkép 2023/2024