Kínai műholdak Cikkek: 361 - 380

Távérzékelő műhold indult Kínából

Távérzékelő műhold indult KínábólA Tianhui-1 startja volt 2010-ben a hetedik az ázsiai országból.

Újabb kínai navigációs műhold

Újabb kínai navigációs műholdA Beidou rendszer legújabb, geoszinkron pályára szánt műholdja szombaton indult Hosszú Menetelés-3A rakétával.

Ismét bővült a kínai navigációs műholdrendszer

Ismét bővült a kínai navigációs műholdrendszerA már a Föld körül levő Beidou (Compass) műholdak egy új, geostacionárius pályára szánt társat kaptak.

Kínai navigációs műhold startolt

Kínai navigációs műhold startoltEz volt az idei év első műholdindítása. A Beidou (Compass) rendszer bővítésével párhuzamosan elindították a kínai műholdas navigációs rendszer hivatalos honlapját is.

Távérzékelő műhold Kínából

Távérzékelő műhold KínábólAz idei második új kínai műhold, egy földmegfigyelő űreszköz, nyolc nappal az előző, navigációs mesterséges hold után startolt.

Két év alatt tíz kínai navigációs műhold?

Két év alatt tíz kínai navigációs műhold?Az ázsiai ország saját, Compass (Beidou) nevű navigációs műholdrendszerének kiépítése felgyorsulhat.

Két hét után újabb kínai műhold

Két hét után újabb kínai műholdMost a Jaokan-5 távérzékelő mesterséges holdat indították az ázsiai országból.

Kínából két új távérzékerlő hold indult

Kínából két új távérzékerlő hold indult A következő nagy kínai űresemény az újabb emberes űrrepülés lehet, talán még szeptember vége előtt.

A második „olimpiai műhold” Kínából

A második „olimpiai műhold” KínábólAz idei nyári olimpiai játékokra is készülődve, Kínából újabb meteorológiai mesterséges holdat állítottak pályára.

A kínai „űrszemetelés” után egy évvel

A kínai „űrszemetelés” után egy évvelA tavaly januári kínai űrfegyverteszt nyomán szétrobbant műhold az eddig becsültnél is több törmelékdarabbal szórta tele pályája környékét.

Titkos katonai műhold Kínából

Titkos katonai műhold KínábólA most indított kémműhold volt idén a hatodik űreszköz, amelyet az ázsiai országból pályára állítottak.

Kínai tudományos műhold startolt

Kínai tudományos műhold startoltEz volt az ország idei negyedik űrindítása, ezúttal Hosszú Menetelés-2D rakétával.

Kínai űrhírek, űrtervek

Kínai űrhírek, űrtervekKínából pénteken sikeresen pályára állítottak egy feltételezhetően katonai célú távérzékelési műholdat. A kínai űrállomás első modulja 2011-ben indulhat.

Új kínai kémműhold

Új kínai kémműholdValószínűleg egy (főleg) katonai célú távérzékelő műhold indult szerdán Észak-Kínából. Ez volt idén világszerte a 69. sikeres űreszközindítás.

Kínai navigációs műhold indult

Kínai navigációs műhold indultA rendszerhez a jövő év végéig akár tíz új mesterséges hold is csatlakozhat.

Kínai űrrekord

Kínai űrrekord Még soha nem volt olyan év a kínai űrkutatásban, mint az idei. Már a tizenegyedik sikeres indításon vannak túl.

Kínai távérzékelő műhold indult

Kínai távérzékelő műhold indultHétfőn sikeresen végrehajtották az idei kilencedik űreszköz-indítást Kínában.

Pályán a Chinasat-9

Pályán a Chinasat-9 A legújabb kínai távközlési műholdnak már az olimpiai közvetítések továbbításában is szerepet szánnak.

Kínai kommunikációs műhold indult

Kínai kommunikációs műhold indultA pénteken pályára állított űreszköz első feladata az adatátvitel segítése lesz a következő kínai emberes űrutazás során.

Földmegfigyelő hold indult Kínából

Földmegfigyelő hold indult KínábólAz észak-kínai starthelyről indított távérzékelő műholdat tudományos kutatási és katasztrófavédelmi célokra használják.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Összesen 392 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Űrkörkép 2021/2022