Űrvilág.hu űrkutatási hírportál

Kínai műholdak Cikkek: 361 - 380

Ismét egy kínai navigációs műhold

Ismét egy kínai navigációs műholdA Beidou/Compass műholdrendszer 16. tagjával egyre közelebb kerül a nap, amikor a „kínai GPS” már teljes lefedettséget biztosít, legalább az ázsiai és csendes-óceáni térségben.

Műhold Venezuelának

Műhold VenezuelánakMéghozzá a második, ezúttal távérzékelési feladatokkal. Kínában készült és onnan is állították pályára.

Startok, ömlesztve

Startok, ömlesztveEddig még nem számoltunk be róla, hogy az elmúlt napokban Kínából egy távközlési műhold, Oroszországból pedig egyszerre négy kisebb űreszköz állt Föld körüli pályára.

Chinasat-2A

Chinasat-2AÜtemesen folytatódnak a műholdindítások Kínából: a legújabb távközlési hold szombati startja idén már a nyolcadik volt.

Tienhui-1B

Tienhui-1BKínából földmegfigyelő műhold indult, amelynek felvételeit térképezési célra használják majd.

Bővülő Beidou

Bővülő BeidouA kínai navigációs műholdrendszer hivatalos próbaüzeme decemberben indult. Pénteken egy újabb műholddal egészült ki a hálózat.

Műholdindítás Kínából – magyar vonatkozással

Műholdindítás Kínából – magyar vonatkozássalVilágszerte az első idei űrindítás alkalmával mindjárt két műhold, és egy magyar gyártású berendezés is Föld körüli pályára került.

Kínai csúcsjavítás

Kínai csúcsjavításA Beidou navigációs műholdrendszer legújabb tagjának felbocsátásával tavaly után idén ismét megdőlt az éves űrindítási rekord Kínában. Sőt két további start még várható decemberre.

Két kínai műhold a hétvégén

Két kínai műhold a hétvégénEgy technológiai kísérleti űreszköz és egy katasztrófa-elhárítást segítő műhold állt Föld körüli pályára.

Kínai kutatóműhold

Kínai kutatóműholdA Sicsien-11-02 startja a héten a második, július hónapban a harmadik műholdindítás volt Kínából.

Kínai műholdpáros startolt vasárnap

Kínai műholdpáros startolt vasárnapEz volt idén a tizennegyedik sikeres űrindítás az ázsiai országból.

Két kínai navigációs hold indult

Két kínai navigációs hold indultAz áprilisi dupla indítás után most ismét egyszerre két új taggal bővült a kínai Beidou navigációs műholdrendszer.

Kínából a kilencedik: Jaokan-15

Kínából a kilencedik: Jaokan-15Alig néhány nappal az előző után, május 29-én újabb, feltehetően radaros távérzékelő műhold állt pályára Kínából.

Kémműhold Kínánból: Jaokan-14

Kémműhold Kínánból: Jaokan-14Az idei hetedik kínai űrindítás során egy katonai célú, feltehetően optikai felderítő műholdat állítottak pályára.

Kettőt egy csapásra

Kettőt egy csapásraMost először bővítették dupla starttal a kínaiak a navigációs műholdrendszerüket.

Kínából idén a második

Kínából idén a másodikGyors kezdés után itt a 2012-es év második sikeres kínai műholdstartja. Ma a Fengjün-2F meteorológiai műhold állt pályára Hszicsangból.

Meglepetésműhold Kínából

Meglepetésműhold KínábólAz előre jelzett dátumnál korábban, december 22-én állították pályára a legújabb kínai távérzékelési műholdat. Még nagyobbra nőtt az idei startrekord.

Kína új távérzékelő műholdja

Kína új távérzékelő műholdjaA Jaokan-13 (Yaogan-13) hivatalosan tudományos és gazdasági, nyugati megfigyelők szerint inkább katonai célú távérzékelésre készült.

A heti mérleg: egy siker, egy kudarc

A heti mérleg: egy siker, egy kudarcKínából a hét elején egy óceán-megfigyelő műholdat állítottak pályára. Egy másik, csütörtöki start azonban sikertelennek bizonyult.

Ismét új kínai navigációs műhold

Ismét új kínai navigációs műholdSzakadó esőben, zivatarban startolt kedden Kína Beidou-2 (Compass) navigációs műholdrendszerének legújabb tagja.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Összesen 420 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

Űrvilág a Faceboookon

Partnerünk

Űrkörkép 2023/2024