Űrvilág.hu űrkutatási hírportál

Kínai műholdak Cikkek: 401 - 420

Kínai navigációs műhold indult

Kínai navigációs műhold indultA rendszerhez a jövő év végéig akár tíz új mesterséges hold is csatlakozhat.

Kínai űrrekord

Kínai űrrekord Még soha nem volt olyan év a kínai űrkutatásban, mint az idei. Már a tizenegyedik sikeres indításon vannak túl.

Kínai távérzékelő műhold indult

Kínai távérzékelő műhold indultHétfőn sikeresen végrehajtották az idei kilencedik űreszköz-indítást Kínában.

Pályán a Chinasat-9

Pályán a Chinasat-9 A legújabb kínai távközlési műholdnak már az olimpiai közvetítések továbbításában is szerepet szánnak.

Kínai kommunikációs műhold indult

Kínai kommunikációs műhold indultA pénteken pályára állított űreszköz első feladata az adatátvitel segítése lesz a következő kínai emberes űrutazás során.

Földmegfigyelő hold indult Kínából

Földmegfigyelő hold indult KínábólAz észak-kínai starthelyről indított távérzékelő műholdat tudományos kutatási és katasztrófavédelmi célokra használják.

Kínai műsorszóró műhold indult

Kínai műsorszóró műhold indultA Chinasat-6B geostacionárius pályáról televíziós műsorokat juttat el az ország legtávolabbi vidékeire is.

Nigériai műhold indult Kínából

Nigériai műhold indult KínábólA NIGCOMSAT-1 távközlési hold Kínában készült, kínai hordozórakétával állt pályára és a kínaiak működtetik majd.

Kína csillagászati műholdat tervez

Kína csillagászati műholdat tervezFelpörgő űrprogramjában az ázsiai ország 2010-ben indítaná első, a röntgentartományban működő csillagászati mesterséges holdját.

Megkezdődött Kína idei „hosszú menetelése” az űrben

Megkezdődött Kína idei „hosszú menetelése” az űrbenPénteken egy Beidou navigációs műholdat állítottak pályára.

Két év alatt tíz kínai navigációs műhold?

Két év alatt tíz kínai navigációs műhold?Az ázsiai ország saját, Compass (Beidou) nevű navigációs műholdrendszerének kiépítése felgyorsulhat.

Két hét után újabb kínai műhold

Két hét után újabb kínai műholdMost a Jaokan-5 távérzékelő mesterséges holdat indították az ázsiai országból.

Kínából két új távérzékerlő hold indult

Kínából két új távérzékerlő hold indult A következő nagy kínai űresemény az újabb emberes űrrepülés lehet, talán még szeptember vége előtt.

A második „olimpiai műhold” Kínából

A második „olimpiai műhold” KínábólAz idei nyári olimpiai játékokra is készülődve, Kínából újabb meteorológiai mesterséges holdat állítottak pályára.

A kínai „űrszemetelés” után egy évvel

A kínai „űrszemetelés” után egy évvelA tavaly januári kínai űrfegyverteszt nyomán szétrobbant műhold az eddig becsültnél is több törmelékdarabbal szórta tele pályája környékét.

Kínai-brazil műhold indult

Kínai-brazil műhold indultPályára állt a CBERS-2B távérzékelési mesterséges hold. Ez volt idén a nyolcadik kínai műholdindítás.

Távérzékelő műhold Kínából

Távérzékelő műhold KínábólAz idei ötödik indításával Kína egy újabb földmegfigyelő mesterséges holdat állított pályára. Egy nappal előbb Kína is csatlakozott ahhoz a nemzetközi megállapodáshoz, amely katasztrófák esetén ingyenes műholdas adatokat biztosít.

Két műhold három napon belül

Két műhold három napon belülEgy-egy óceánkutató és navigációs mesterséges hold indult Kínából a múlt héten.

Kína nigériai műholdat épít

Kína nigériai műholdat építKína afrikai gazdasági terjeszkedésének egyik érdekes eredményeként Kína a Nigériával való gazdasági (elsősorban olajipari) együttműködésért cserében vállalta, hogy Nigéria számára kommunikációs holdat épít.

Kínai űrfegyverteszt?

Kínai űrfegyverteszt?Amerikai titkosszolgálati értesülések szerint Kína sikeresen próbált ki egy olyan eszközt, amellyel műholdakat lehet megsemmisíteni.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Összesen 423 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

Űrvilág a Faceboookon

Partnerünk

Űrkörkép 2023/2024