Kínai műholdak Cikkek: 321 - 340

Kínából idén az első

Kínából idén az elsőMa egy hivatalosan csak „kísérletinek” nevezett műholdat állítottak pályára Csiucsüanból. Pontos feladata nem nyilvános.

Elveszett az új brazil-kínai műhold

Elveszett az új brazil-kínai műholdA CBERS-3 földmegfigyelő műholdat indító Hosszú Menetelés-4B hordozórakéta ezúttal hibázott.

Kínai-francia űrmegbeszélés

Kínai-francia űrmegbeszélésA múlt héten Pekingben találkoztak a francia és a kínai űrügynökség újonnan kinevezett vezetői.

Egy kínai, egy orosz – egy óra különbséggel

Egy kínai, egy orosz – egy óra különbséggelPénteken egy kínai földmegfigyelő holdat (és vele még három másik aprót), valamint az orosz műholdas navigációs rendszer egy új tagját állították pályára.

Versenyre kész a kínai Beidou

Versenyre kész a kínai BeidouKína december végén megnyitotta műholdas navigációs rendszerét általános polgári (kereskedelmi) hasznosításra. Egyelőre az ázsiai és csendes-óceáni térséget tudják kiszolgálni.

Kínából idén a tizenhetedik

Kínából idén a tizenhetedikVasárnap állt pályára a Jaokan-16 műhold. Hivatalosan polgári, nyugati szakértők szerint emellett katonai távérzékelési célra használják majd.

Ismét egy kínai navigációs műhold

Ismét egy kínai navigációs műholdA Beidou/Compass műholdrendszer 16. tagjával egyre közelebb kerül a nap, amikor a „kínai GPS” már teljes lefedettséget biztosít, legalább az ázsiai és csendes-óceáni térségben.

Műhold Venezuelának

Műhold VenezuelánakMéghozzá a második, ezúttal távérzékelési feladatokkal. Kínában készült és onnan is állították pályára.

Startok, ömlesztve

Startok, ömlesztveEddig még nem számoltunk be róla, hogy az elmúlt napokban Kínából egy távközlési műhold, Oroszországból pedig egyszerre négy kisebb űreszköz állt Föld körüli pályára.

Chinasat-2A

Chinasat-2AÜtemesen folytatódnak a műholdindítások Kínából: a legújabb távközlési hold szombati startja idén már a nyolcadik volt.

Bolíviai műhold indult Kínából

Bolíviai műhold indult KínábólA dél-amerikai ország első távközlési holdja a spanyol gyarmatosítók elleni függetlenségi harc egyik 18. századi hőséről kapta a nevét.

A GPS és a Beidou együtt

A GPS és a Beidou együttAz amerikai és a kínai navigációs műholdrendszerek jeleinek együttes felhasználásával ausztráliai kutatók még megbízhatóbbá tennék a navigációt.

Chinasat-11

Chinasat-11Szerdán egy hazai készítésű, rekordméretű kínai távközlési műhold állt pályára.

Jönnek a „túlméretes” kínai űreszközök

Jönnek a „túlméretes” kínai űreszközökA következő kínai űrállomás moduljai mellett nagyméretű távérzékelő kémműholdak gyártására is igénybe vehetik a Tiencsinben most épülő új üzemcsarnokot.

Chinasat-12

Chinasat-12Európában készült, kínaiak bocsátották fel és üzemeltetik a legújabb távközlési holdat.

Radaros földmegfigyelő hold Kínából

Radaros földmegfigyelő hold KínábólA vasárnap indult Huancsing-1C műhold feldata környezeti monitorozás, katasztrófa-elhárítás lesz.

Kínai műholdpáros startolt vasárnap

Kínai műholdpáros startolt vasárnapEz volt idén a tizennegyedik sikeres űrindítás az ázsiai országból.

Két kínai navigációs hold indult

Két kínai navigációs hold indultAz áprilisi dupla indítás után most ismét egyszerre két új taggal bővült a kínai Beidou navigációs műholdrendszer.

Kínából a kilencedik: Jaokan-15

Kínából a kilencedik: Jaokan-15Alig néhány nappal az előző után, május 29-én újabb, feltehetően radaros távérzékelő műhold állt pályára Kínából.

Kémműhold Kínánból: Jaokan-14

Kémműhold Kínánból: Jaokan-14Az idei hetedik kínai űrindítás során egy katonai célú, feltehetően optikai felderítő műholdat állítottak pályára.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Összesen 392 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Űrkörkép 2021/2022