Űrvilág.hu űrkutatási hírportál

Európai űrpolitika Cikkek: 1 - 20

Európai mozaik – 2023. november (1. rész)

Európai mozaik – 2023. november (1. rész)Havonta jelentkező sorozatunkban az ESA, illetve az európai űrtevékenység olyan híreit találják, melyek önálló cikkhez rövidek, ám talán mégsem érdektelenek.

Az ESA és a Starlab űrállomás

Az ESA és a Starlab űrállomásAz Európai Űrügynökség is bejelentkezett a legkorábban 2028-től kiépíteni tervezett magánűrállomás használói közé.

Európai mozaik – 2022. december

Európai mozaik – 2022. decemberHavonta jelentkező sorozatunkban az ESA és az európai országok űrtevékenységének olyan híreivel jelentkezünk, melyek önálló cikkhez rövidek, ám talán mégsem érdektelenek.

16,923 milliárd

16,923 milliárdEnnyi eurós tagállami befizetésekkel vág neki az Európai Űrügynökség (ESA) a következő három évnek.

Szlovákia az ESA társult tagja

Szlovákia az ESA társult tagjaAz egyezmény ratifikálásával szomszédunk október 13-án az Európai Űrügynökség (ESA) negyedik társult tagállama lett.

A Holdra sem mennek az oroszokkal

A Holdra sem mennek az oroszokkalAz ESA égi kísérőnk űrszondás kutatásában is megszakítja együttműködését az oroszokkal.

Magyarország az EU űrtanácskozásán

Magyarország az EU űrtanácskozásánAz EU Tanács francia elnökségének meghívására február 16-án, Toulouse-ban tartottak informális ülést.

Európai űrvárakozások

Európai űrvárakozásokJosef Aschbacher január 18-án tartotta az ESA szokásos évkezdő főigazgatói sajtótájékoztatóját.

Európai mozaik – 2021. november

Európai mozaik – 2021. novemberHavi sorozatunkban az ESA és az európai országok űrtevékenységével kapcsolatos olyan információkat találnak, melyek önálló cikkekhez túl rövidek, ám talán mégsem érdektelenek.

Voyage 2050: vitorlabontás

Voyage 2050: vitorlabontásAz Európai Űrügynökség (ESA) kijelölte tudományos programjainak fő irányait az évszázad közepéig.

Az ESA tudományos programjáról Budapesten, első kézből

Az ESA tudományos programjáról Budapesten, első kézbőlNovember 27-én (hétfőn) Budapestre látogat az Európai Űrügynökség tudományos ügyekért felelős igazgatója, Carole Mundell professzor és stábjának több tagja.

Mexikó és az ESA

Mexikó és az ESAAz Európai Űrügynökség (ESA) együttműködési megállapodást kötött a közép-amerikai ország űrügynökségével.

Európa űrhajósjövője

Európa űrhajósjövőjeEurópai űrügyekről ír a Space Review portál. Jeff Foust cikke a végén érdekes fordulatot vesz: valaki a surranópályán előzhet.

ESA: nagy novemberi bejelentések

ESA: nagy novemberi bejelentésekA miniszteri tanácsülés eredményei és az új űrhajós osztály névsorának közzététele is szerepel a november 23-i programban.

Európai mozaik – 2022. május-június (1. rész)

Európai mozaik – 2022. május-június (1. rész)Sorozatunkban az európai országok és az ESA űrtevékenységével kapcsolatos olyan információkat találnak, melyek önálló cikkekhez túl rövidek, ám talán mégsem érdektelenek.

Európai mozaik – 2022. március

Európai mozaik – 2022. márciusHavi sorozatunkban az európai országok és az ESA űrtevékenységével kapcsolatos olyan információkat találnak, melyek önálló cikkekhez túl rövidek, ám talán mégsem érdektelenek.

Amerikai szemmel

Amerikai szemmelMilyennek látja Európa űrpolitikáját és az európai űrambíciókat Jeff Foust, a Space Review portál főszerkesztője?

Európai mozaik – 2021. december

Európai mozaik – 2021. decemberHavi sorozatunkban az ESA és az európai országok űrtevékenységével kapcsolatos olyan információkat találnak, melyek önálló cikkekhez túl rövidek, ám talán mégsem érdektelenek.

Európai mozaik – 2021. június

Európai mozaik – 2021. júniusHavi sorozatunkban az ESA és az európai országok űrtevékenységével kapcsolatos olyan információkat találnak, melyek önálló cikkekhez túl rövidek, ám talán mégsem érdektelenek.

Galileo: szerződések aláírva

Galileo: szerződések aláírvaElhárult a jogi akadály az európai navigációs műholdrendszer második generációs űreszközeinek építésére szóló szerződések megkötése elől.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Összesen 173 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

Űrvilág a Faceboookon

Partnerünk

Űrkörkép 2023/2024