Üzlet és munkahely Cikkek: 161 - 177

KÍNA ŰRPROGRAMJA (4. rész): Bérfuvarozás

Kina már a nyolcvans évek közepe óta ajánlja saját hordozórakétáit kereskedelmi célokra, azaz vállalja műholdak bér-inditását. Az időzités akkor igen szerencsésnek volt mondható, hisz 1986-ban következett be a Challenger katasztrófája.

IKONOS műholdfelvételek újabb forrásból

IKONOS műholdfelvételek újabb forrásbólA European Space Imaging május elejétől, 6 hónapos próbaüzem után elkezdte az IKONOS felvételek gyűjtését és forgalmazását.

Irán két éven belül távközlési holdat indít

Az iráni kormány a közelmúltban az olasz Carlo Gavazzi Space céggel írta alá azt a szerződést, amely szerint Irán első távközlési holdját az itáliai űripari vállalat készíti.

Az óceánban végezte az eddigi legnagyobb európai távközlési hold

Az óceánban végezte az eddigi legnagyobb európai távközlési holdNem sikerült magasabb pályára állítani a hordozórakéta hibájából immár egy hete alacsony pályán ragadt ASTRA 1K-t. Ennek eredményeként a nagyméretű műhold annyira lefékeződött, hogy hajnalban a Csendes-óceánba zuhant.

Német-olasz belviszály veszélyeztetheti a Galileo jövőjét

Német-olasz belviszály veszélyeztetheti a Galileo jövőjétRomano Prodinak kellett beavatkoznia egy egyre jobban elmérgesedő vitába, mely a két jelentős európai gazdasági és űrkutatási hatalom között robbant ki arról, hogy mely ország legyen a Galileo program zászlóvivője.

Líbia mint műhold finanszírozó?

Egyiptom már régota tervezi, hogy saját katonai felderítő műholdat készít, elsősorban Izrael katonai tevékenységének megfigyelésére.

Európai vállalkozások és a világűr

Európai vállalkozások és a világűrAz Európai Űrügynökség (ESA) és az Európa Tanács (EC) által közösen létrehozott ESINET-nek (European Space Incubators Network - Európai Űr-inkubátor Hálózat) köszönhetően talán javul azoknak a kezdő vállalkozásoknak a túlélési és megerősödési esélye, melyek az űrtevékenységből kívánnak megélni.

Pályára állt az Echostar 8 műsorszóró műhold

Pályára állt az Echostar 8 műsorszóró műholdAugusztus 22.-én 05:15 UTC-kor egy orosz Proton K/DM3 rakéta startolt Bajkonurból, fedélzetén az amerikai Echostar 8 műsorszóró műholddal. A műholdat a 110 fok nyugat geostacionárius pozícióba juttatták.

Internet az égi karosszékben

Internet az égi karosszékbenA műholdas mobil kommunikációs szolgáltatásairól ismert Inmarsat a közelmultban jelentette be legújabb szolgáltatását, a Swift64-et, mellyel immár a felhők felett is élvezhetjük az Internet előnyeit.

Az ESA megrendelte az első két Galilieo holdat

Az ESA megrendelte az első két Galilieo holdatÚjabb fontos mérföldkövéhez érkezett az ESA és az EU közös Galileo űrnavigációs programja. Az ESA július 11-én aláírta az első két kísérleti mesterséges hold megépítéséről szóló szerződést.

Kozmikus rózsaillat

Kozmikus rózsaillatA gyártók mindig új íz- és illatanyagokat keresnek, hogy az erre kényes vevők újabb és újabb igényeit kielégíthessék. Ki gondolná, hogy az egyik új illat „földön kívüli” forrásból származik?

Készülődés az utolsó Ariane 4 startra

Készülődés az utolsó Ariane 4 startraAz utolsó európai Ariane 4 hordozórakéta fődarabjai megérkeztek Francia-Guyanába. Ezzel megkezdődött a visszaszámlálás az európai rakéták legsikeresebbikének nyugdíjazásához.

Sikeres IKONOS űrfelvétel szállítások

Sikeres IKONOS űrfelvétel szállításokA közelmúltban az 1 m-es felbontásra is képes IKONOS műholdat üzemeltető amerikai Space Imaging két bejelentést is tett.

250.000 INMARSAT terminál!

250.000 INMARSAT terminál!A műholdas (elsősorban mobil) távközlési szolgáltatásokat nyújtó INMARSAT szervet szeptember 20-án sajtóhírben jelentette be, hogy különféle termináljainak száma elérte a negyedmilliót.

Inmarsat részvénycsomag eladás?

Egy fontos bejelentés

Műholdcsere - azaz Satellite Exchange

Holnap Kaliforniában egy vadonatúj konferencia és kiállítás debütál. Címe International Satellite and Communication exchange (ISCe - Nemzetközi Műholdas és Távközlési csere). Célja, hogy felhívja a figyelmet a legelterjedtebb és az emberiség számára mindennapi életében legnagyobb hasznot hajtó műholdas technológiák használatára, és lehetőségek szerinti KOMBINÁLT használatára.

A közvetlen műsorszóró piac az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államok DBS (Direct Broadcast Satellites - közvetlen műsorszóró műholdas) iparága még az év vége előtt egy lélektani küszöbhöz érkezik azzal, hogy szolgáltatásait hamarosan már a húszmilliomodik háztartásban fogják igénybevenni.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Összesen 177 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Magyar űrkatalógus