Üzlet és munkahely Cikkek: 121 - 140

Pályán az éles szem

Pályán az éles szemElindult a GeoEye-1 kereskedelmi távérzékelő műhold, amellyel 41 cm-es földfelszíni felbontású űrfelvételeket is készítenek majd.

Éles szemű műhold indul augusztusban

Éles szemű műhold indul augusztusbanAz augusztus végén indítandó GeoEye-1 kereskedelmi távérzékelő műhold akár négy deciméteres felbontású űrfelvételeket is szolgáltat majd.

Határtalan... de mi is?

Határtalan... de mi is?Ezt döntse el a kedves olvasó maga, ha a végére jutott ennek a hírnek. Bár ma április elseje van, amit most leírunk, az halálosan komoly!

Töretlenül fejlődik a műholdas navigáció piaca

Töretlenül fejlődik a műholdas navigáció piacaEgy 2007-re vonatkozó friss piaci elemzés szerint a műholdas navigációs eszközök eladásából származó éves árbevétel 6 milliárd dollárral, 33 milliárdra nőtt.

Algavirágzás és haltenyésztés

Algavirágzás és haltenyésztésChile partjainál a káros tengeri fitoplankton megjelenésére műholdas távérzékelési módszerrel is figyelnek.

Űrkutatás és marketing

Űrkutatás és marketingHogyan lehet űrfelvételekből nyert adatokat felhasználni a célzott reklámkampányok megtervezéséhez?

Megkezdte a jelsugárzást az első Galileo műhold

Megkezdte a jelsugárzást az első Galileo műholdAz Európai Űrügynökség a mai napon gyorshírben jelentette be, hogy az európai műholdas navigációs rendszer első (egyelőre kísérleti) tagja 12-én megkezdte a tesztadatok sugárzását. A GIOVE-A műhold remek állapotban van.

A NASA is ösztönzi a „maszek” űrhajózást

A NASA is ösztönzi a „maszek” űrhajózástA NASA bejelentette, hogy végső formájába önötték azt az együttműködési megállapodást, amely alapján az űrhivatal támogat egy magánalapítványt, az X Prize-t – azt, amelynek 10 millió dolláros díját nemrégiben nyerte meg a SpaceShipOne-t kifejlesztő csapat.

Az Alcatel és a Boeing is GNSS résztvevő

Az Alcatel és a Boeing is GNSS résztvevőA Boeing Integrated Defense Systems a GPS III rendszer előzetes definíciós fázisának egyik elemeként egy tanulmányt rendelt meg a francia Alcateltől. A tanulmány célja, hogy megalapozza a Boeing és az Alcatel közötti esetleges jövőbeni GNSS együttműködést.

25 éves az Arianespace

25 éves az Arianespace1980-ban alapították a világ első, kereskedelmi rakétaindításokkal foglakozó vállalatát.

Internet 320 km/h sebességnél

Internet 320 km/h sebességnélA francia TGV gyorsvasúthálózat legújabb, keleti szakaszán kísérletképpen drótnélküli internet-szolgáltatást nyújtanak az utasoknak – egyelőre még ingyen.

Nőtt az űripar bevétele

Nőtt az űripar bevételeA műholdak, hordozóeszközök gyártói, a földi kiszolgálást végző és felhasználói berendezéseket gyártó vállalkozások világszerte átlagosan 16%-kal növelték bevételeiket 2007-ben. Kinek jobban, kinek rosszabbul sikerült az elmúlt év.

Műholdgyártók konkurenciaharca

Műholdgyártók konkurenciaharcaA Loral bepanaszolta legfőbb versenytársát az amerikai kormánynál, amiért az kínai hordozórakétákkal való műholdindításokat is kínál ügyfeleinek.

Éles szemek a Föld körül

Éles szemek a Föld körülDelta-2 rakétával elindult az amerikai WorldView-1 kereskedelmi távérzékelő műhold, amely az év végétől nagyfelbontású űrfelvételeket készít majd megrendelői számára.

A Sea Launchról indítják majd az EchoStar-11-et

A Sea Launchról indítják majd az EchoStar-11-etA Sea Launch bejelentette, hogy megállapodott, s már alá is írta a szerződést az EchoStar Communications vállalattal az EchoStar-11 műhold indításáról.

A WAAS elterjesztése az amerikai légiközlekedésben

A WAAS elterjesztése az amerikai légiközlekedésbenAz amerikai Tetra Tech (www.tetratech.com) biztosíthatja azt a műszaki és konzultációs hátteret az amerikai légügyi hatoságnak, melynek köszönhetően a WAAS mielőbb bevezethető és elterjeszthető lesz Észak-Amerika légiközlekedésében.

Orvhalászat ellen Envisat

Orvhalászat ellen EnvisatA szigorúan védett patagóniai foghal illegális halászatának visszaszorítására műholdas távérzékelési adatokat is bevetnek.

A napsugárzás mérése „felülről”

A napsugárzás mérése „felülről”Milyen napos az idő odakint? A kérdésre mesterséges holdakkal adható globális válasz - segítve akár az energia- és építőipart, a turizmust és az egészségvédelmet is.

Szélessávú adatátvitel a világ végén (is)

Szélessávú adatátvitel a világ végén (is)A France Telecom és az INMARSAT közösen fejleszti a jövő mobil-műholdas, szélessávú adatátviteli rendszerét. A szolgáltatás ez év végén indulhat.

A legújabb amerikai TV-műhold

A legújabb amerikai TV-műholdA kazahsztáni Bajkonur melletti űrközpontból, egy orosz Proton óriásrakétával került Föld körüli pályára az amerikai DirecTV társaság legújabb műholdja, mely hamarosan már 14 millió család számára biztosíthat szolgáltatást.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Összesen 177 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Magyar űrkatalógus