Mezőgazdaság Cikkek: 61 - 80

Rizsradar

RizsradarAz európai Sentinel-1A műhold mérései alapján Vietnamban, a Mekong folyó deltájában az elmúlt egy év alatt aggasztó mértékben csökkent a rizstermelés.

A piros (nagyjából) ötven árnyalata

A piros (nagyjából) ötven árnyalataA Sentinel-2A földmegfigyelő műhold hamis színezésű képével Olaszország középső részére, egy mezőgazdasági művelésű területre látogatunk.

Szárazon és vízen

Szárazon és vízenA június 23-án indított Sentinel–2A műhold megfigyelései a mezőgazdaságtól a vízgazdálkodásig a legkülönbözőbb területeken hasznosíthatók.

Új koreai távérzékelő hold

Új koreai távérzékelő holdA KOMPSAT sorozat 3A jelű tagja egy Dnyepr rakétával indult. Optikai és infravörös tartományban figyeli majd a Földet.

Lake County, Oregon

Lake County, OregonA Sentinel-1A műhold radarképén az USA egyik északnyugati államának viszonylag száraz, magasan fekvő területe látható.

Pályán a WorldView-3

Pályán a WorldView-3Az eddigi legfeljettebb kereskedelmi földmegfigyelő műhold az amerikai DigitalGlobe cég megrendelőit szolgálja majd.

Orosz és kazah távközlési hold indult

Orosz és kazah távközlési hold indultA geostacionárius pályára szánt két űreszköz egy Proton-M rakétával startolt Bajkonurból.

Egyiptomi műhold orosz rakétával

Egyiptomi műhold orosz rakétávalAz EgyptSat-2 földmegfigyelő hold Bajkonurból állt pályára, Szojuz-U hordozórakétával.

Magyar siker a Copernicus Masters versenyen

Magyar siker a Copernicus Masters versenyenA műholdas földmegfigyelés legjobb új, innovatív alkalmazásait felvonultató európai verseny egyik fődíját idén Fülöp Györk nyerte el.

Minek Nigériának űrprogram?

Minek Nigériának űrprogram?A címben szereplő kérdést brit ellenzéki politikusok tették fel, mivel a nyugat-afrikai ország egyre nagyobb nemzetközi segélyeket fogad el az éhező lakosság segítésére.

Bolygónk az űrből (9) – A talaj nedvességtartalma

Bolygónk az űrből (9) – A talaj nedvességtartalmaKözel hét éve kezdett sorozatunkat hosszú idő után új résszel folytatva, most bemutatjuk a Föld globális talajnedvesség-térképét.

Hínárfarmok

HínárfarmokA távol-keleti konyhában előszeretettel használt ehető tengeri hínárokat az űrből is feltűnő módon termesztik Dél-Koreában.

Pályán a Sentinel-2A

Pályán a Sentinel-2AA most indított legújabb európai földmegfigyelő műhold 13 színben „lát”, 290 km széles felszíni sávokat térképez majd fel poláris pályáról.

Egy kihasznált tó az űrből

Egy kihasznált tó az űrbőlKína nyolcadik legnagyobb tava kétszer akkora, mint a Balaton. A Landsat–8 felvétele arról árulkodik, hogy a tó jelentős részét gazdasági célokra hasznosítják.

Egy országhatár az űrből

Egy országhatár az űrbőlKína és Kazahsztán határára látogatunk egy űrfelvétel segítségével. A két oldal szembetűnően különböző.

Éhínség ellen műholddal

Éhínség ellen műholddalAvagy hogyan alkalmazzák egy elsősorban tudományos célra készült európai műhold méréseit gyakorlati feladatokra?

Hiperspektrális távérzékelés miniben?

Hiperspektrális távérzékelés miniben?Hamarosan megnyílhat a lehetőség, hogy akár a CubeSat szabvány szerint épített apró műholdakra „komoly” távérzékelő műszerek kerüljenek.

Színes mezőgazdaság

Színes mezőgazdaságEgy hamis színezésű kompozit radarkép segítségével Irán délnyugati részére látogatunk.

A talajvíz tíz éve Amerikában

A talajvíz tíz éve AmerikábanA klímaváltozás hatásaihoz való alkalmazkodás nem csak a melegebb hőmérsékletre és a megemelkedő tengervízszintre való felkészülést jelenti az Egyesült Államokban.

Amerika éléskamrája űrfelvételen

Amerika éléskamrája űrfelvételenA középnyugati Kansas az Egyesült Államok egyik legjelentősebb mezőgazdasági termelő állama.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7
Összesen 134 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

Űrvilág a Faceboookon

Partnerünk

Űrkörkép 2023/2024