Űrvilág.hu űrkutatási hírportál

Az űrállomás és kontinensünk Cikkek: 1 - 20

Ők repülhetnek először a legújabb ESA osztályból

Ők repülhetnek először a legújabb ESA osztálybólBejelentették, hogy az alapképzésüket befejező európai űrhajósok közül ki lehet az első kettő, aki eljut a világűrbe.

Európai mozaik – 2024. február (1. rész)

Európai mozaik – 2024. február (1. rész)Sorozatunkban az ESA és az európai országok űrtevékenységének olyan híreivel jelentkezünk, melyek önálló cikkhez rövidek, ám talán mégsem érdektelenek.

Európai mozaik – 2023. augusztus (2. rész)

Európai mozaik – 2023. augusztus (2. rész)Sorozatunkban az ESA és az európai országok űrtevékenységének olyan híreivel jelentkezünk, melyek önálló cikkhez rövidek, ám talán mégsem érdektelenek.

Huginn bélyegen

Huginn bélyegenMég el sem indult a Crew-7 repülés a Nemzetközi Űrállomásra (ISS), a dán Andreas Mogensen küldetésére máris postabélyeg emlékeztet.

Európai mozaik – 2023. július (1. rész)

Európai mozaik – 2023. július (1. rész)Sorozatunkban az ESA és az európai országok űrtevékenységének olyan híreivel jelentkezünk, melyek önálló cikkhez rövidek, ám talán mégsem érdektelenek. Most néhány űrhajóssal ismerkedhetnek meg.

Európai mozaik – 2023. március–április

Európai mozaik – 2023. március–áprilisSorozatunkban az ESA és az európai országok űrtevékenységének olyan híreivel jelentkezünk, melyek önálló cikkhez rövidek, ám talán mégsem érdektelenek.

Európai mozaik – 2022. szeptember (1. rész)

Európai mozaik – 2022. szeptember (1. rész)Sorozatunkban az európai űrtevékenységgel kapcsolatos olyan információkat találnak, melyek önálló cikkekhez túl rövidek, ám talán mégsem érdektelenek.

3D nyomtató az ISS-re

3D nyomtató az ISS-reAz eszközt az Airbus jövőre küldheti fel az űrállomásra, az űrbeli gyártás előkészítése érdekében.

A Starliner az ISS-nél

A Starliner az ISS-nélA Boeing űrhajója most először dokkolt a Nemzetközi Űrállomásnál (ISS). A próbarepülésen eddig is kiütközött már néhány kisebb probléma.

Úton a Crew-4

Úton a Crew-4Floridából startolt az a Falcon-9, amely a három amerikai és egy európai űrhajóst szállító Crew Dragon „Freedom” űrhajót repíti az űrállomás felé.

Crew-7: négyen visszatértek

Crew-7: négyen visszatértekA többnemzetiségű űrhajóscsapat több mint fél évet töltött a Nemzetközi Űrállomáson (ISS), tegnap szálltak le Florida közelében.

Az ESA és a Starlab űrállomás

Az ESA és a Starlab űrállomásAz Európai Űrügynökség is bejelentkezett a legkorábban 2028-től kiépíteni tervezett magánűrállomás használói közé.

Úton a Crew-7

Úton a Crew-7Négy főből álló nemzetközi csapat tart a Nemzetközi Űrállomás (ISS) felé a SpaceX űrhajójával.

Hivatalos: lengyel űrhajós az Axiommal

Hivatalos: lengyel űrhajós az AxiommalAz Axiom Space, Lengyelország és az ESA megállapodott arról, hogy a texasi cég szervezésében hamarosan egy lengyel űrhajós dolgozhat a Nemzetközi Űrállomáson (ISS).

Európai mozaik – 2023. május

Európai mozaik – 2023. májusSorozatunkban az ESA és az európai országok űrtevékenységének olyan híreivel jelentkezünk, melyek önálló cikkhez rövidek, ám talán mégsem érdektelenek.

Crew-4: négyen újra a Földön

Crew-4: négyen újra a FöldönVisszatért 170 napos űrküldetéséről a Crew Dragon személyzete, köztük három amerikai és egy európai űrhajós.

Ritka páros

Ritka párosElőször az ISS történetében: orosz és ESA-űrhajós együtt hajtott végre űrsétát.

Csak sürgős esetben!

Csak sürgős esetben!A NASA leállította az ISS fedélzetén található szkafanderek használatát, kivételt csak a sürgős esetek jelenthetnek.

Crew-3: visszatérés

Crew-3: visszatérésHárom amerikai és egy európai űrhajós érkezett vissza hosszú távú küldetéséről, a Nemzetközi Űrállomásról (ISS).

Európai mozaik – 2022. március

Európai mozaik – 2022. márciusHavi sorozatunkban az európai országok és az ESA űrtevékenységével kapcsolatos olyan információkat találnak, melyek önálló cikkekhez túl rövidek, ám talán mégsem érdektelenek.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Összesen 342 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

Űrvilág a Faceboookon

Partnerünk

Űrkörkép 2023/2024