Az Apollo holdprogram

MEGFEJTÉS: Try SCE to AUX

MEGFEJTÉS: Try SCE to AUXAz Apollo-programhoz kapcsolódó rejtvénysorozatunk e héten folytatódott. Ma megtudhatják a helyes választ a harmadik kérdésre, és az is kiderül, ki nyerte az Akkord Kiadó ajándékát.

MEGFEJTÉS: Tenger a trapézban

MEGFEJTÉS: Tenger a trapézbanAz Apollo-programhoz kapcsolódó rejtvénysorozatunk e héten folytatódott. Ma megtudhatják a helyes választ a második kérdésre, és az is kiderül, ki nyerte az Akkord Kiadó ajándékát.

MEGFEJTÉS: Leszállás nélkül

MEGFEJTÉS: Leszállás nélkülEzen a héten indult az Apollo-programhoz kapcsolódó rejtvénysorozatunk. Ma megtudhatják a helyes választ az első kérdésre, és az is kiderül, ki nyerte az Akkord Kiadó ajándékát.

Az Apollo-11 hagyatéka (4. rész)

Az Apollo-11 hagyatéka (4. rész)Holdséta, műszerek és a visszatérés. A küldetés hátrahagyott technológiáiról ír Magyari Levéd, aki a MANT idei diákpályázatán az Űrvilág különdíját kapta.

Az Apollo-11 hagyatéka (2. rész)

Az Apollo-11 hagyatéka (2. rész)A Saturn-V rakéta. A küldetés hátrahagyott technológiáiról ír Magyari Levéd, aki a MANT idei diákpályázatán az Űrvilág különdíját kapta.

Apollo-évfordulós amerikai bélyegek

Apollo-évfordulós amerikai bélyegekAz Egyesült Államok Postaszolgálata természetesen megemlékezik majd az Apollo-11 holdraszállásának közelgő 50. évfordulójáról.

Apollo-8, alulnézetből

Apollo-8, alulnézetbőlMa 50 éve, hogy elindult az Apollo program első küldetése a Hold felé, akkor még csak az égitest megkerülésére.

John Young (1930–2018)

John Young (1930–2018)Kevesebb mint a felére apadt a „Holdat jártak klubja”, meghalt John Young, a „vidéki srác”.

A Saturn–V fél évszázada

A Saturn–V fél évszázadaÉpp ma 50 évvel ezelőtt emelkedett először a világűrbe minden idők eddigi legnagyobb rakétája. Cikkünk első részében bemutatjuk a Saturn–V történetét és teljesítményét.

Eugene Cernan emlékére

Eugene Cernan emlékéreTegnapelőtt hosszú betegség végén elhunyt Gene Cernan, a nagy űrhajós-generáció egyik jeles képviselője, az „utolsó ember, aki a Holdon hagyta a lábnyomát”.

REJTVÉNY: Try SCE to AUX

REJTVÉNY: Try SCE to AUXAz Akkord Kiadó egyik, az Apollo-programhoz kapcsolódó könyvét nyerheti meg egy szerencsés olvasónk, aki rejtvényünket helyesen megfejti.

REJTVÉNY: Tenger a trapézban

REJTVÉNY: Tenger a trapézbanAz Akkord Kiadó egyik, az Apollo-programhoz kapcsolódó könyvét nyerheti meg egy szerencsés olvasónk, aki rejtvényünket helyesen megfejti.

REJTVÉNY: Leszállás nélkül

REJTVÉNY: Leszállás nélkülAz Akkord Kiadó egyik, az Apollo-programhoz kapcsolódó könyvét nyerheti meg egy szerencsés olvasónk, aki rejtvényünket helyesen megfejti.

Az Apollo-11 hagyatéka (3. rész)

Az Apollo-11 hagyatéka (3. rész)Columbia és Sas. A küldetés hátrahagyott technológiáiról ír Magyari Levéd, aki a MANT idei diákpályázatán az Űrvilág különdíját kapta.

Az Apollo-11 hagyatéka (1. rész)

Az Apollo-11 hagyatéka (1. rész)A küldetés hátrahagyott technológiáiról ír Magyari Levéd, aki a MANT idei diákpályázatán az Űrvilág különdíját kapta.

Holdraszállás 50 – pályázat diákoknak

Holdraszállás 50 – pályázat diákoknakMilyen volt az Apollo holdprogram? Milyen lesz szerinted a következő holdraszállás? Mutasd meg ötleteidet a MANT diákpályázatán, február 15-éig!

DIÁKPÁLYÁZAT: Az Apollo–11 holdraszállásának 50. évfordulója

DIÁKPÁLYÁZAT: Az Apollo–11 holdraszállásának 50. évfordulójaMilyen volt, mit ért el az 50 évvel ezelőtti Apollo holdprogram? Milyen lesz szerinted a következő holdraszállás? Mutasd meg ötleteidet a MANT diákpályázatán!

A verhetetlen óriás

A verhetetlen óriásA fél évszázados történetre visszatekintő Saturn–V óriásrakéta eredményeit azóta sem sikerült túlszárnyalni. Talán majd a jövő évtizedben.

MEGFEJTÉS: Két űreszköz egy tengerben

MEGFEJTÉS: Két űreszköz egy tengerbenA negyedik kérdéssel véget ért űrkutatási bélyegekhez kapcsolódó rejtvénysorozatunk. Ma megtudhatják a helyes választ az utolsó kérdésre, és az is kiderül, ki nyerte a Bélyegmúzeum ajándékát.

Fél évszázada először a Holdon a NASA

Fél évszázada először a Holdon a NASA50 évvel ezelőtt, 1966 júniusában szállt le a Surveyor-1 amerikai holdszonda. Hamarosan jön a digitalizált képgyűjtemény.
Még több cikk a rovat archívumában

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Magyar űrkatalógus