Űrvilág.hu űrkutatási hírportál

New Horizons Cikkek: 61 - 68

A Plútó felé száguld az első
atomhajtású űrszonda!

A Plútó felé száguld az első <br>atomhajtású űrszonda!...röpítette világgá pénteken az egyik hírtelevízió az információt (melyet valószínűleg a jereváni rádiótól vett át). Nos (a Kádár-korszakban divatos viccek második mondatát idézve) a HÍR IGAZ, DE... Ugyanis NEM ATOMHAJTÁSÚ, és ha már atom, akkor NEM AZ ELSŐ...

Távoli világok űrszondája:
A REPÜLÉS PILLANATAI

Távoli világok űrszondája:<br>A REPÜLÉS PILLANATAIAz ŰRVILÁG az elmúlt három napban folyamatosan nyomonkövette az utolsó bolygóhoz indítandó űrszonda – végül sikerrel záródó – starterőfeszítéseit.

Tiltakozás a Plútó-szonda ellen

Tiltakozás a Plútó-szonda ellenEgy amerikai atomenergia-ellenes szervezet demonstrációt szervez a floridai Cape Canaveral mellett, mivel a NASA rövidesen felbocsátandó New Horizons űrszondájának fedélzetén radioaktív plutónium is lesz.

Születőfélben a Plútó-szonda

Születőfélben a Plútó-szondaÉvtizedek óta tervezték, de nem volt rá pénz. Hol elfogadták, hol törölték a programját. Mára azonban már szinte biztos, hogy elindul. A New Horizons – Pluto-Kuiper Express űrszonda építése befejeződött, jelenleg a tesztelések folynak.

Ismerje meg a New Horizons
űrszondát és célpontját!

Ismerje meg a New Horizons <br>űrszondát és célpontját!Az emberiség előszőr indított űreszközt a Plútóhoz és a Kuiper-övbe. A New Horizons űrszonda (többszöri halasztások után) végül csütörtökön sikeresen pályára állt. Az immár szabadon "szárnyaló" New Horizons 2015. július 14-én érkezik a Plútóhoz.

Kedden indulhat a Plútó-szonda

Kedden indulhat a Plútó-szondaJanuár 17-én (közép-európai idő szerint az esti órákban) indulhat el Floridából az első űrszonda az utolsó, helyszíni eszközökkel még nem kutatott bolygó, a Plútó felé. Az út a fagyott világig kilenc és fél évig tart.

Két új Plútó-hold

Két új Plútó-holdA Hubble-űrtávcső segítségével a Naprendszer 9. nagybolygója (?) mellett két újabb, a Charonnál kisebb, és távolabbi pályán keringő kísérőt fedeztek fel.

Veszélyben a Plútó-szonda terve?

Veszélyben a Plútó-szonda terve?Július közepén - titkos adatok eltűnése miatt - leállították Los Alamosban az USA vezető nukleáris laboratóriumát. Itt gyártják a NASA 2006-ra tervezett űrszondájába szánt plutóniumcellákat.
Oldalak: 1 2 3 4
Összesen 68 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

Űrvilág a Faceboookon

Partnerünk

Űrkörkép 2023/2024