Japán és az Űrállomás Cikkek: 61 - 80

Mi várható 2011-ben? (1. rész)

Mi várható 2011-ben? (1. rész)Az elkövetkező évi űrtevékenység egy részével, az emberes űrrepülésekkel, a Nemzetközi Űrállomás ellátásával kapcsolatosan tervezett eseményeket foglaljuk össze.

Visszatért a Szojuz TMA-17

Visszatért a Szojuz TMA-17A Nemzetközi Űrállomás 23. személyzetének egy-egy orosz, amerikai és japán tagja ért földet Kazahsztánban.

Hárman tartanak az űrállomásra

Hárman tartanak az űrállomásraA Bajkonurból indult orosz Szojuz TMA-17 űrhajó három utasa a Nemzetközi Űrállomás (ISS) két jelenlegi lakójához csatlakozik.

Befogták a HTV-1-et

Befogták a HTV-1-etJapán első teherűrhajója tökéletes repülés után megérkezett a Nemzetközi Űrállomásra.

Hamarosan indulhat az első japán teherűrhajó

Hamarosan indulhat az első japán teherűrhajóA HTV-t a múlt héten feltöltötték üzemanyaggal. A kijelölt startdátum szeptember 10.

STS-127: végre elindult

STS-127: végre elindultMagyar idő szerint ma hajnalban startolt az Endeavour űrrepülőgép, hogy űrhajósai folytassák a Nemzetközi Űrállomás építését.

Mi várható 2009-ben? (2. rész)

Mi várható 2009-ben? (2. rész)Folytatódik a Nemzetközi Űrállomás építése, bemutatkozhat a japán teherűrhajó, és végre felújíthatják a Hubble-űrtávcsövet.

Újra a Földön a Discovery

Újra a Földön a DiscoveryAz űrrepülőgép hat amerikai és egy japán űrhajóssal rendben leszállt Floridában.

Kibo kinyitva, vécé megjavítva

Kibo kinyitva, vécé megjavítvaA Nemzetközi Űrállomáson tartózkodó tíz űrhajós birtokba vette a nagyméretű japán kutatólaboratóriumot.

Feltöltve „Reménnyel”

Feltöltve „Reménnyel”A Nemzetközi Űrállomás japán Kibo (magyarul: Remény) kutatómoduljának fő eleme már a Discovery űrrepülőgép rakterében várja a felbocsátást.

Az európai és japán emberes űrhajók felé

Az európai és japán emberes űrhajók feléAz európai és a japán űrügynökségek automata teherűrhajóik továbbfejlesztésén gondolkodnak. Egyelőre a Földre való visszatérés a cél, de a következő logikus lépés az űrhajósok szállítása volna.

Új űrrekord: egyszerre négy női űrhajós a Föld körül

Új űrrekord: egyszerre négy női űrhajós a Föld körülÁprilis 5-én újabb négy bátor nő került be a rekordok könyvébe azzal, hogy soha eddig még ennyi női űrhajós nem tartózkodott egyszerre, egy időben a világűrben.

A japán teherűrhajó elvégezte feladatát

A japán teherűrhajó elvégezte feladatátA Nemzetközi Űrállomáson feleslegessé vált dolgokkal megpakolva a HTV-1 elégett a Föld légkörében.

Úton a japán teherűrhajó

Úton a japán teherűrhajóA Japán Űrügynökség (JAXA) első teherszállító űrhajója (HTV-1) sikeresen startolt és Föld körüli pályára állt.

Visszatért az Endeavour

Visszatért az EndeavourAz űrrepülőgép hét utasa 16 napos utazást fejezett be. A Nemzetközi Űrállomás (ISS) készültsége immár 83%-os.

Discovery (STS-119): ismét elhalasztva

Discovery (STS-119): ismét elhalasztvaAz űrrepülőgép, fedélzetén hét utassal, az utolsó nagy amerikai gyártású szerkezeti elemeket viszi a Nemzetközi Űrállomásra - nem előbb, mint március 15-én.

Japán is új űrhajósokat keres

Japán is új űrhajósokat keresA rövidesen kiválasztandó három jelölt az űrállomáshoz nemrég csatlakoztatott Kibo modulban fog dolgozni, 2013-tól.

Hamarosan landol a Discovery

Hamarosan landol a DiscoveryMagyar idő szerint szombaton délutánra tervezik az amerikai űrrepülőgép visszatérését a Földre.

Úton a „japán” Discovery

Úton a „japán” DiscoveryAz amerikai űrrepülőgép a japán Kibo kutatómodul fő egységét szállítja a Nemzetközi Űrállomásra.

Megérkezett Floridába a Kibo darabja

Megérkezett Floridába a Kibo darabjaA Nemzetközi Űrállomásra szánt japán modul új szegmense talán még az idén, az Endeavour (STS-123) fedélzetén juthat az űrállomásra.
Oldalak: 1 2 3 4 5
Összesen 82 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Űrkörkép 2021/2022