Japán és az Űrállomás Cikkek: 41 - 60

CubeSatok indítása az ISS-ről

CubeSatok indítása az ISS-rőlJapán meghirdette a KiboCUBE programot, amelynek keretében elsősorban fejlődő országok műholdjait fogják pályára állítani az ISS Kibo moduljából.

Hárman visszatértek

Hárman visszatértekA Szojuz TMA-11M-mel hazatért egy orosz, egy amerikai és egy japán űrhajós a Nemzetközi Űrállomásról.

Elindult a Szojuz TMA-11M

Elindult a Szojuz TMA-11MMától néhány napon át kilencen lesznek a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén. A jelszó: olimpia!

HTV el, készülődik a Cygnus

HTV el, készülődik a CygnusA negyedik japán teherűrhajó elhagyta a Nemzetközi űrállomást. Az új amerikai Cygnus magán-teherűrhajó hamarosan indulhat bemutatkozó repülésére.

Úton a negyedik japán teherűrhajó

Úton a negyedik japán teherűrhajóA Kounotori-4 (HTV-4) öt napig tartó repülés után érkezik a Nemzetközi Űrállomáshoz, ahonnan egy hónap múlva távozik.

Az űrállomás, mint pikoműhold-starthely

Az űrállomás, mint pikoműhold-starthelyA hónap elején önálló pályára állt az az öt apró Cubesat, amit még a legutóbb ott járt japán teherűrhajó juttatott fel a Nemzetközi Űrállomásra (ISS).

Munkában a robotkarok

Munkában a robotkarokMár kipakolták a Kounotori-3 japán teherűrhajóval a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) érkezett összes felszerelést.

Mit visz a gólya?

Mit visz a gólya?Az új japán teherűrhajó, a HTV-3 (Kounotori, jelentése fehér gólya) pénteken indult a Nemzetközi Űrállomás (ISS) felé. Mi van a fedélzetén?

Dokkolt a Szojuz TMA-05M az űrállomáshoz

Dokkolt a Szojuz TMA-05M az űrállomáshozA három új űrhajós és három már fent levő társuk előtt mozgalmas időszak áll: az elkövetkező hat hétben két űrséta vár rájuk, és több teherűrhajó „mozgására” is készülhetnek.

Fossum, Volkov, Furukava: újra a Földön

Fossum, Volkov, Furukava: újra a FöldönMa hajnalban szerencsésen visszatért a Nemzetközi Űrállomásról a Szojuz TMA-02M űrhajó és három utasa.

A japán űrhajózás 30 éve

A japán űrhajózás 30 éveHét japán űrhajós tizenkétszer repült az amerikai űrrepülőgépekkel. A nyolcadik Szojuzzal repült, hárman várnak. És a titokzatos tizenkettedik?

ISS: japán a parancsnok, hárman visszatértek

ISS: japán a parancsnok, hárman visszatértekLandolt Kazahsztánban a Szojuz TMA-10M, benne két orosz és egy amerikai űrhajóssal.

ÉLŐBEN: A Szojuz TMA-11M űrhajó indítása

ÉLŐBEN: A Szojuz TMA-11M űrhajó indításaNovember 7-én (csütörtökön) hajnali fél 5-től a NASA TV élő adása, magyar szakkommentárral, a Galileo Webcast jóvoltából.

Beszélő robot az űrállomásra

Beszélő robot az űrállomásraA Nemzetközi Űrállomásra (ISS) érkezett japán teherűrhajó rakterében utazott a Kirobo is.

Williams, Malencsenko és Hoshide újra itthon

Williams, Malencsenko és Hoshide újra itthonA Nemzetközi Űrállomásról (ISS) ma szerencsésen visszaérkezett a Földre a Szojuz TMA-05M űrhajó kabinja.

Holnap elég a légkörben a japán teherűrhajó

Holnap elég a légkörben a japán teherűrhajóA Kounotori-3 (HTV-3) 47 napot töltött a Nemzetközi Űrállomásnál. Távozását egy számítógépes probléma tette a földi irányítók számára izgalmassá.

Csatlakozott a HTV-3

Csatlakozott a HTV-3Hat és fél napos repülés után a japán Kounotori-3 (HTV-3) teherűrhajó hozzákapcsolódott a Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS).

Felszállt a „fehér gólya”

Felszállt a „fehér gólya”Elindult a harmadik japán teherűrhajó a Nemzetközi Űrállomás felé.

Rutinos trió indult az űrállomásra

Rutinos trió indult az űrállomásraHárom ország egy-egy „veterán” űrhajósa a Szojuz TMA-05M fedélzetén ma indult el a Nemzetközi Űrállomás felé.

Szojuz TMA-02M

Szojuz TMA-02MHárom ország – Oroszország, az Amerikai Egyesült Államok és Japán – egy-egy űrhajósával a fedélzetén elindult a Nemzetközi Űrállomás (ISS) felé a legújabb orosz űrhajó.
Oldalak: 1 2 3 4 5
Összesen 86 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

Űrvilág a Faceboookon

Partnerünk

Űrkörkép 2023/2024