Japán és az Űrállomás Cikkek: 21 - 40

Szojuz MSZ-07

Szojuz MSZ-07A megszokottnál hamarabb egészül ki a Nemzetközi Űrállomás (ISS) személyzete plusz három fővel. Orosz, amerikai és japán utassal elindult Bajkonurból a Szojuz MSZ-07 űrhajó.

Hamarosan vége a HTV-6 útjának

Hamarosan vége a HTV-6 útjánakA japán teherűrhajó január 27-én elhagyta az űrállomást, de még nem végzett minden feladatával.

Négy hónap után hárman visszatértek

Négy hónap után hárman visszatértekA Szojuz MSZ-01 orosz, amerikai és japán utasa a Nemzetközi Űrállomáson töltött idejük lejártával ma Kazahsztánban landoltak.

A Szojuz MSZ-01 űrhajó indítása – élőben

A Szojuz MSZ-01 űrhajó indítása – élőbenBajkonurból július 7-én hajnalban indul a Nemzetközi Űrállomás felé a legújabb orosz űrhajó. Élő közvetítés, magyar kommentárral, a Galileo Webcast jóvoltából.

Mi várható 2016-ban? (1. rész)

Mi várható 2016-ban? (1. rész)Az Űrvilág megszokott évindítójának első részében az emberes űrrepülési programok 2016-ra vonatkozó terveit vesszük számba.

Űrhajós halak

Űrhajós halakA medaka halak 56 napig úszkáltak a Nemzetközi Űrállomás (ISS) akváriumában. Egy japán vizsgálat szerint a súlytalanság hatására jelentős változások történtek csontjaikban.

Úton az ötödik japán teherűrhajó

Úton az ötödik japán teherűrhajóAz ellátmány és kísérleti eszközök mellett egy sor apró műholdat is szállít a Nemzetközi Űrállomásra.

Szojuz TMA-17M

Szojuz TMA-17MEgy orosz, egy amerikai és egy japán űrhajóssal indult, és meg is érkezett a Nemzetközi Űrállomásra a legújabb személyszállító űrhajó.

CubeSatok indítása az ISS-ről

CubeSatok indítása az ISS-rőlJapán meghirdette a KiboCUBE programot, amelynek keretében elsősorban fejlődő országok műholdjait fogják pályára állítani az ISS Kibo moduljából.

Hárman visszatértek

Hárman visszatértekA Szojuz TMA-11M-mel hazatért egy orosz, egy amerikai és egy japán űrhajós a Nemzetközi Űrállomásról.

A japán teherűrhajó vége

A japán teherűrhajó végeEgy héttel az űrállomás elhagyása után a HTV-6 tervezett módon megsemmisült a Föld légkörében. Előtte a kábeles kísérlet nem sikerült.

HTV-6: úton a japán teherűrhajó

HTV-6: úton a japán teherűrhajóTanegashima szigetéről egy H-2B rakétával elindult a Nemzetközi Űrállomás felé a következő teherszállítmány.

Úton a Szojuz MSZ-01

Úton a Szojuz MSZ-01Az orosz űrhajó legújabb, modernizált változatának első példánya egy-egy orosz, amerikai és japán űrhajóssal két nap múlva ér a Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS).

Késik a személyzetcsere az ISS-en

Késik a személyzetcsere az ISS-enAz orosz, amerikai és japán űrhajósokból álló személyzetet szállító, megújított Szojuz űrhajón a start előtt még további szoftveres teszteket szeretnének végezni.

Szojuz TMA-17M: visszatérés

Szojuz TMA-17M: visszatérésAz ISS decemberi gyors személyzetcseréjének első felvonásaként, három visszatérő űrhajós sikeresen landolt Kazahsztán területén.

HTV-5: megsemmisült

HTV-5: megsemmisültHétfőn levált a Nemzetközi Űrállomásról, kedden elégett a légkörben a HTV-5 japán teherűrhajó.

Űrben érlelt whisky

Űrben érlelt whiskyEgy japán gyártó hamarosan a Nemzetközi Űrállomásra küld néhány palackkal az italaiból. De nyilván nem szeretnék, ha az űrhajósok megdézsmálnák a whiskyt...

A Szojuz TMA-17M űrhajó indítása – élőben

A Szojuz TMA-17M űrhajó indítása – élőbenA ma esti startot közvetíti az interneten a Galileo Webcast, magyar kommentárral.

A japán űrhajózás 30 éve

A japán űrhajózás 30 éveHét japán űrhajós tizenkétszer repült az amerikai űrrepülőgépekkel. A nyolcadik Szojuzzal repült, hárman várnak. És a titokzatos tizenkettedik?

ISS: japán a parancsnok, hárman visszatértek

ISS: japán a parancsnok, hárman visszatértekLandolt Kazahsztánban a Szojuz TMA-10M, benne két orosz és egy amerikai űrhajóssal.
Oldalak: 1 2 3 4 5
Összesen 82 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Űrkörkép 2021/2022