Álmuk a világűr Cikkek: 481 - 500

1% az űrkutatás népszerűsítésére

1% az űrkutatás népszerűsítésére Ha Ön, egy családtagja vagy ismerőse bizonytalan abban, hogy melyik közhasznú szervezetnek juttassa személyi jövedelemadója 1%-át, akkor válasszák az űrkutatást!

Szavazás a Hubble célpontjára

Szavazás a Hubble célpontjáraA NASA a csillagászat nemzetközi éve alkalmából szavazást hirdetett. A nagyközönség választhatja ki, hogy mit figyeljenek meg a Hubble-űrtávcsővel. A magyar diákoknak pedig itt egy sokban hasonló, hazai pályázat!

Gábor Dénes-díj Apáthy Istvánnak

Gábor Dénes-díj Apáthy IstvánnakA jelenleg a Nemzetközi Űrállomáson, de korábban is számos űrhajón és űrállomáson használt magyar Pille dózismérő műszert fejlesztő csoport vezetője ma vette át a kitüntetést a Parlamentben.

DIÁKPÁLYÁZAT: Konzultáció január 5-én

DIÁKPÁLYÁZAT: Konzultáció január 5-énA Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) az új év első hétfőjén várja azokat az érdeklődő diákokat és felkészítőiket, akik többet szeretnének megtudni a 2009-es űrkutatási esszépályázatról.

Az Endeavour felbocsátása élőben

Az Endeavour felbocsátása élőbenA Polaris TV élő internetes adásában ismét magyar kommentálással követhető az űrrepülőgép indítása.

Köszönet az adófelajánlásokért

Köszönet az adófelajánlásokértA Magyar Asztronautikai Társaságnak az 1%-os adófelajánlásokból több mint 650 ezer forintot utalt át az adóhivatal.

Csillagászati diákvetélkedő

Csillagászati diákvetélkedőKözeledik a csillagászat éve! A 2009-es hazai eseménysorozat egyik állomása egy többfordulós vetélkedő, középiskolások háromfős csapatai számára. A verseny már most novemberben indul.

ŰRKÖZELBEN: Fiatalok a Nemzetközi Világűrkongresszuson

Az Űrvilágon figyelemmel követtük az idei Nemzetközi Világűrkongresszus főbb eseményeit. Aki az írásos élmények mellett szóbeli beszámolóra is nyitott, annak ajánljuk az Űrközelben tegnapi adásában elhangzott beszélgetést, amely során magyar fiatalok mesélnek arról, milyen is a világ legnagyobb űrkonferenciája.

Holdséta Magyarországon

Holdséta MagyarországonEgy nyári táborban 22, az űrtevékenység iránt érdeklődő fiatal próbálhatta ki, milyen érzés lehet a Holdon sétálni. Űrhajósokhoz hasonlóan víz alatti szereléseken vettek részt, sőt vízirakétát is építettek.

REJTVÉNY: Magyarok az Űrkorszakban

REJTVÉNY: Magyarok az ŰrkorszakbanA nemrég megjelent Űrkorszak című könyvben a hazai űrkutatás múltjáról, jelenéről és jövőjéről is szó esik. Új rejtvénysorozatunk első fordulójában egy szerencsés megfejtőnk megnyerheti az Ekren Kiadó kötetét.

Európa és a világűr

Európa és a világűrHa 11-18 éves diák vagy, és eszedbe jut valami a címben jelzett témáról, akkor elképzeléseidet most érdemes leírni és beküldeni egy pályázatra. Az alkotás öröme mellett akár nyerhetsz is.

Mit várok a világűrtől?

Mit várok a világűrtől?A Nemzetközi Asztronautikai Akadémia on-line felmérését már magyar nyelven is ki lehet tölteni.

FOLYÓIRAT-AJÁNLÓ: Földközelben a világűr

FOLYÓIRAT-AJÁNLÓ: Földközelben a világűrA napokban került az újságárusokhoz a Természet Világa legfrissebb különszáma, amely 48 színes oldalon az űrkutatás változatos alkalmazási területeit mutatja be.

Csillagvadászat - társasjáték

Csillagvadászat - társasjátékA karácsonyi ünnepek előtt került a játékboltokba egy új magyar csillagászati és űrkutatási társasjáték.

Két soproni diák juthat el egy különleges űrtáborba

Két soproni diák juthat el egy különleges űrtáborbaEgy soproni fiatal felajánlása révén két soproni középiskolás diák próbálhatja ki az Amerikai Űr- és Rakétaközpontban, milyen űrhajósnak lenni.

Újabb csillagászati diákvetélkedők

Újabb csillagászati diákvetélkedőkA novemberben induló országos csillagászati vetélkedőkön nem csak a középiskolások, de az általános iskolák alsó és felső tagozatosai is összemérhetik tudásukat!

DIÁKPÁLYÁZAT: Európa a világűrben

DIÁKPÁLYÁZAT: Európa a világűrbenA Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) 2009-ben is várja az űrkutatás iránt érdeklődő 11-18 éves diákok dolgozatait. A „nagyok” fődíja jövőre is egy amerikai űrtábori utazás lesz!

Charles másodszor is az űrben

Charles másodszor is az űrbenA Space Adventures bejelentette, hogy Charles Simonyi jövő márciusban ismét meglátogatja a Nemzetközi Űrállomást. Előtte azonban még egy fontos „kötelezettségének” tesz eleget: novemberben megnősül.

MEGFEJTÉS: Magyarok az Űrkorszakban

MEGFEJTÉS: Magyarok az ŰrkorszakbanGyulaházán emlékszobát alakítottak ki a falu híres szülötte, Farkas Bertalan űrhajós tiszteletére. Kiderül, hogy ki nyerte helyes megfejtéséért az Ekren Kiadó kötetét.

Nyitott ajtókkal leszállni?

Nyitott ajtókkal leszállni?Majdnem sikerült belépnünk a légkörbe nyitott rakodótérrel, szerencsére észrevettük a hibát, és így sikerült lehoznunk épségben a Discoveryt. No nem a Kennedy űrközpontban, hanem a U.S. Space&Rocket Center szimulátorában. Tanári beszámoló az idei nemzetközi űrtáborról.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Összesen 706 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019