Álmuk a világűr Cikkek: 481 - 500

Köszönet az adófelajánlásokért

Köszönet az adófelajánlásokértA Magyar Asztronautikai Társaságnak az 1%-os adófelajánlásokból több mint 650 ezer forintot utalt át az adóhivatal.

Csillagászati diákvetélkedő

Csillagászati diákvetélkedőKözeledik a csillagászat éve! A 2009-es hazai eseménysorozat egyik állomása egy többfordulós vetélkedő, középiskolások háromfős csapatai számára. A verseny már most novemberben indul.

ŰRKÖZELBEN: Fiatalok a Nemzetközi Világűrkongresszuson

Az Űrvilágon figyelemmel követtük az idei Nemzetközi Világűrkongresszus főbb eseményeit. Aki az írásos élmények mellett szóbeli beszámolóra is nyitott, annak ajánljuk az Űrközelben tegnapi adásában elhangzott beszélgetést, amely során magyar fiatalok mesélnek arról, milyen is a világ legnagyobb űrkonferenciája.

Holdséta Magyarországon

Holdséta MagyarországonEgy nyári táborban 22, az űrtevékenység iránt érdeklődő fiatal próbálhatta ki, milyen érzés lehet a Holdon sétálni. Űrhajósokhoz hasonlóan víz alatti szereléseken vettek részt, sőt vízirakétát is építettek.

REJTVÉNY: Magyarok az Űrkorszakban

REJTVÉNY: Magyarok az ŰrkorszakbanA nemrég megjelent Űrkorszak című könyvben a hazai űrkutatás múltjáról, jelenéről és jövőjéről is szó esik. Új rejtvénysorozatunk első fordulójában egy szerencsés megfejtőnk megnyerheti az Ekren Kiadó kötetét.

Lenn a mélyben is fenn a magasban

Lenn a mélyben is fenn a magasbanMagyari Dóra beszámolója a 2008-as Nemzetközi Űrtáborról: hogyan búvárkodjunk űrhajósként?

Űrközelben: Mi is történt a Nemzetközi Űrtáborban?

Az Űrvilágon figyelemmel követtük a nemzetközi űrtáborban járt fiatalokat, írásos beszámolóikat a következő napok során olvashatjuk majd. Addig is ajánljuk az Űrközelben tegnapi adásában elhangzott beszélgetést, amelyből kiderül, hogyan is kell rakétát építeni.

KÖNYVAJÁNLÓ: Űrkorszak

KÖNYVAJÁNLÓ: ŰrkorszakAz Ekren Kiadónál nemrég jelent meg Horváth András és Szabó Attila új kötete, amelynek ott a helye az űrkutatást kedvelők könyvespolcán.

Elkezdodott a nemzetkozi urtabor

A mai napon helyi ido szerint este fel hetkor (magyar ido szerint hajnali fel egykor) elhangzott a buvos mondat: a 2008-as nemzetkozi urtabort ezennel megnyitom.

Hunstville 2008: indulás előtt egy héttel

Hunstville 2008: indulás előtt egy héttelMár csak egy hét van hátra a magyar delegáció huntsvillei indulásáig, javában zajlanak az utolsó előkészületek. Beletekintünk, mit is jelent a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) által felkért kísérőnek lenni.

Újabb csillagászati diákvetélkedők

Újabb csillagászati diákvetélkedőkA novemberben induló országos csillagászati vetélkedőkön nem csak a középiskolások, de az általános iskolák alsó és felső tagozatosai is összemérhetik tudásukat!

DIÁKPÁLYÁZAT: Európa a világűrben

DIÁKPÁLYÁZAT: Európa a világűrbenA Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) 2009-ben is várja az űrkutatás iránt érdeklődő 11-18 éves diákok dolgozatait. A „nagyok” fődíja jövőre is egy amerikai űrtábori utazás lesz!

Charles másodszor is az űrben

Charles másodszor is az űrbenA Space Adventures bejelentette, hogy Charles Simonyi jövő márciusban ismét meglátogatja a Nemzetközi Űrállomást. Előtte azonban még egy fontos „kötelezettségének” tesz eleget: novemberben megnősül.

MEGFEJTÉS: Magyarok az Űrkorszakban

MEGFEJTÉS: Magyarok az ŰrkorszakbanGyulaházán emlékszobát alakítottak ki a falu híres szülötte, Farkas Bertalan űrhajós tiszteletére. Kiderül, hogy ki nyerte helyes megfejtéséért az Ekren Kiadó kötetét.

Nyitott ajtókkal leszállni?

Nyitott ajtókkal leszállni?Majdnem sikerült belépnünk a légkörbe nyitott rakodótérrel, szerencsére észrevettük a hibát, és így sikerült lehoznunk épségben a Discoveryt. No nem a Kennedy űrközpontban, hanem a U.S. Space&Rocket Center szimulátorában. Tanári beszámoló az idei nemzetközi űrtáborról.

A Saturn V mellett építettünk rakétát

A Saturn V mellett építettünk rakétátHujber Áron beszámolója a 2008-as Nemzetközi Űrtáborról: a kiállított Saturn V rakéta közelében építettek saját rakétát.

Oklevélátadás a Nemzetközi Űrtáborban

Augusztus 1-jén helyi idő szerint délben véget ért az amerikai Nemzetkozi Űrtabor. 21 ország 80 tanára és 96 tanulója vett részt a programban.

Egy nap Darmstadtban

Egy nap DarmstadtbanJúnius végén az ESA németországi irányító központjában jártak látogatóban a tavalyi „50 éves az űrkorszak” diákvetélkedő helyezettjei.

Hunstville felé tart a magyar delegáció

Hunstville felé tart a magyar delegációMa reggel 7.40-kor elindult a ferihegyi repülőtérről az amerikai Hunstville-be az a három fiatal, akik idén országunkat képviselik egy nemzetközi űrtáborban.

Az ESMO diákűrszonda fedélzeti számítógépe

Az ESMO diákűrszonda fedélzeti számítógépeCikksorozatunk befejező részében bemutatjuk a BME-n fejlesztés alatt álló diák űrszonda központi számítógépének feladatait, valamint azokat a kísérleteket, amelyek adatainak a feldolgozását ez az egység végzi.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Összesen 696 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019