Álmuk a világűr Cikkek: 481 - 500

FOLYÓIRAT-AJÁNLÓ: Földközelben a világűr

FOLYÓIRAT-AJÁNLÓ: Földközelben a világűrA napokban került az újságárusokhoz a Természet Világa legfrissebb különszáma, amely 48 színes oldalon az űrkutatás változatos alkalmazási területeit mutatja be.

Csillagvadászat - társasjáték

Csillagvadászat - társasjátékA karácsonyi ünnepek előtt került a játékboltokba egy új magyar csillagászati és űrkutatási társasjáték.

Két soproni diák juthat el egy különleges űrtáborba

Két soproni diák juthat el egy különleges űrtáborbaEgy soproni fiatal felajánlása révén két soproni középiskolás diák próbálhatja ki az Amerikai Űr- és Rakétaközpontban, milyen űrhajósnak lenni.

Újabb csillagászati diákvetélkedők

Újabb csillagászati diákvetélkedőkA novemberben induló országos csillagászati vetélkedőkön nem csak a középiskolások, de az általános iskolák alsó és felső tagozatosai is összemérhetik tudásukat!

DIÁKPÁLYÁZAT: Európa a világűrben

DIÁKPÁLYÁZAT: Európa a világűrbenA Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) 2009-ben is várja az űrkutatás iránt érdeklődő 11-18 éves diákok dolgozatait. A „nagyok” fődíja jövőre is egy amerikai űrtábori utazás lesz!

Charles másodszor is az űrben

Charles másodszor is az űrbenA Space Adventures bejelentette, hogy Charles Simonyi jövő márciusban ismét meglátogatja a Nemzetközi Űrállomást. Előtte azonban még egy fontos „kötelezettségének” tesz eleget: novemberben megnősül.

MEGFEJTÉS: Magyarok az Űrkorszakban

MEGFEJTÉS: Magyarok az ŰrkorszakbanGyulaházán emlékszobát alakítottak ki a falu híres szülötte, Farkas Bertalan űrhajós tiszteletére. Kiderül, hogy ki nyerte helyes megfejtéséért az Ekren Kiadó kötetét.

Nyitott ajtókkal leszállni?

Nyitott ajtókkal leszállni?Majdnem sikerült belépnünk a légkörbe nyitott rakodótérrel, szerencsére észrevettük a hibát, és így sikerült lehoznunk épségben a Discoveryt. No nem a Kennedy űrközpontban, hanem a U.S. Space&Rocket Center szimulátorában. Tanári beszámoló az idei nemzetközi űrtáborról.

A Saturn V mellett építettünk rakétát

A Saturn V mellett építettünk rakétátHujber Áron beszámolója a 2008-as Nemzetközi Űrtáborról: a kiállított Saturn V rakéta közelében építettek saját rakétát.

Oklevélátadás a Nemzetközi Űrtáborban

Augusztus 1-jén helyi idő szerint délben véget ért az amerikai Nemzetkozi Űrtabor. 21 ország 80 tanára és 96 tanulója vett részt a programban.

DIÁKPÁLYÁZAT: Konzultáció január 5-én

DIÁKPÁLYÁZAT: Konzultáció január 5-énA Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) az új év első hétfőjén várja azokat az érdeklődő diákokat és felkészítőiket, akik többet szeretnének megtudni a 2009-es űrkutatási esszépályázatról.

Az Endeavour felbocsátása élőben

Az Endeavour felbocsátása élőbenA Polaris TV élő internetes adásában ismét magyar kommentálással követhető az űrrepülőgép indítása.

Köszönet az adófelajánlásokért

Köszönet az adófelajánlásokértA Magyar Asztronautikai Társaságnak az 1%-os adófelajánlásokból több mint 650 ezer forintot utalt át az adóhivatal.

Csillagászati diákvetélkedő

Csillagászati diákvetélkedőKözeledik a csillagászat éve! A 2009-es hazai eseménysorozat egyik állomása egy többfordulós vetélkedő, középiskolások háromfős csapatai számára. A verseny már most novemberben indul.

ŰRKÖZELBEN: Fiatalok a Nemzetközi Világűrkongresszuson

Az Űrvilágon figyelemmel követtük az idei Nemzetközi Világűrkongresszus főbb eseményeit. Aki az írásos élmények mellett szóbeli beszámolóra is nyitott, annak ajánljuk az Űrközelben tegnapi adásában elhangzott beszélgetést, amely során magyar fiatalok mesélnek arról, milyen is a világ legnagyobb űrkonferenciája.

Holdséta Magyarországon

Holdséta MagyarországonEgy nyári táborban 22, az űrtevékenység iránt érdeklődő fiatal próbálhatta ki, milyen érzés lehet a Holdon sétálni. Űrhajósokhoz hasonlóan víz alatti szereléseken vettek részt, sőt vízirakétát is építettek.

REJTVÉNY: Magyarok az Űrkorszakban

REJTVÉNY: Magyarok az ŰrkorszakbanA nemrég megjelent Űrkorszak című könyvben a hazai űrkutatás múltjáról, jelenéről és jövőjéről is szó esik. Új rejtvénysorozatunk első fordulójában egy szerencsés megfejtőnk megnyerheti az Ekren Kiadó kötetét.

Lenn a mélyben is fenn a magasban

Lenn a mélyben is fenn a magasbanMagyari Dóra beszámolója a 2008-as Nemzetközi Űrtáborról: hogyan búvárkodjunk űrhajósként?

Űrközelben: Mi is történt a Nemzetközi Űrtáborban?

Az Űrvilágon figyelemmel követtük a nemzetközi űrtáborban járt fiatalokat, írásos beszámolóikat a következő napok során olvashatjuk majd. Addig is ajánljuk az Űrközelben tegnapi adásában elhangzott beszélgetést, amelyből kiderül, hogyan is kell rakétát építeni.

KÖNYVAJÁNLÓ: Űrkorszak

KÖNYVAJÁNLÓ: ŰrkorszakAz Ekren Kiadónál nemrég jelent meg Horváth András és Szabó Attila új kötete, amelynek ott a helye az űrkutatást kedvelők könyvespolcán.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Összesen 701 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019