Álmuk a világűr Cikkek: 401 - 420

PROGRAMAJÁNLÓ: Célpontban a Föld?

PROGRAMAJÁNLÓ: Célpontban a Föld?Március 12-én, pénteken 18 órakor Székesfehérváron hallgathatnak előadást a Földet veszélyeztető égitestek kutatásáról.

MŰSORAJÁNLÓ: Pannóniától a csillagokig

MŰSORAJÁNLÓ: Pannóniától a csillagokigEgyes űralkalmazásokat, a magyar űrkutatás néhány eredményét mutatja be az a filmsorozat, amelyet február 18-án kezd vetíteni a Duna Televízió.

MŰSORAJÁNLÓ: Klubdélelőtt

MŰSORAJÁNLÓ: KlubdélelőttSzombaton délelőtt 10-től Pacher Tibort látja vendégül a Klubrádió.

Új logo: pályázatot hirdet a MANT

Új logo: pályázatot hirdet a MANTEmblémájának megújítására készül az űrkutatással foglalkozó civil szervezet, a Magyar Asztronautikai Társaság.

Képben mondták el

Képben mondták elDecember közepén megtartottuk A műholdas helymeghatározás szerepe mindennapjainkban képregénypályázatunk eredményhirdetését, nyerteseink a napokban vehették át nyereményüket.

Átadták az MSW versenypályázat díjait

Átadták az MSW versenypályázat díjaitA MiniSpaceWorld versenypályázaton indult négy magyar és két külföldi csapat december 5-én Budapesten, ünnepélyes keretek között vehette át a díjakat.

MSW díjkiosztó gála

MSW díjkiosztó gálaLezárult az internetes szavazás, a zsűri is meghozta döntését. Közeledik a MiniSpaceWorld versenypályázat december 5-én (szombaton) tartandó díjkiosztó gálája.

PROGRAMAJÁNLÓ: Őrjárat a kozmoszban

PROGRAMAJÁNLÓ: Őrjárat a kozmoszbanZene szárnyán a csillagokba! – 2009. december 4-én 18 órakor a Fonó Budai Zeneházban, az első földönkívülieknek adott teremin koncert tiszteletére.

PÁLYÁZAT: Képregényben a műholdas helymeghatározás

PÁLYÁZAT: Képregényben a műholdas helymeghatározásHogyan működik a műholdas helymeghatározás? Hogyan hat a mindennapi életünkre? Hogyan tudjuk használni a hétköznapokban? Hogyan változtathatja meg a jövőben az életünket? A fenti kérdésekre keressük a választ az Űrvilág képregénypályázatában.

MiniSpaceWorld pályázat: lehet szavazni!

MiniSpaceWorld pályázat: lehet szavazni!Lezárult a PI Club által meghirdetett „Távoli világok - A sci-fi mestermunkái” pályázat. A beérkezett művekről a közönség is véleményt mondhat.

Zene a világűr hangjaira

Zene a világűr hangjairaA Fonogram - Magyar Zenei Díj idei nyertese Az év hazai kortárs komolyzenei albuma kategóriában a Sc.Art együttes lett A jól temperált univerzum című lemezével.

Adóforintok az űrkutatás népszerűsítésére

Adóforintok az űrkutatás népszerűsítésére Ha Ön, egy családtagja vagy ismerőse bizonytalan abban, hogy melyik közhasznú szervezetnek juttassa személyi jövedelemadója 1%-át, akkor válasszák az űrkutatást!

Űrkutatási diákpályázat: még két hét

Űrkutatási diákpályázat: még két hétA Magyar Asztronautikai Társaság által a 11-18 éves diákok számára meghirdetett „Ugródeszka: a Hold” című pályázat internetes beadási határideje február 10.

A MiniSpaceWorld a rádióban

A MiniSpaceWorld a rádióbanAz új év első napján este az Info Rádióban is bemutatkozik a MiniSpaceWorld.

Célegyenesben az űrkutatási diákpályázat

Célegyenesben az űrkutatási diákpályázatElindult a Magyar Asztronautikai Társaság által a 11-18 éves diákok számára meghirdetett „Ugródeszka: a Hold” című pályázat internetes beadási felülete. Közeledik a téli szünet, lesz idő a pályázatokon is dolgozni!

Őrjárat a kozmoszban

Emlékeztető a december 4-én 18 órakor a Fonó Budai Zeneházban tartandó előadásról és teremin koncertről.

Egy novemberi kattintás - egy könnyebb űrvilágos év

Egy röpke kattintás erejéig kérjük olvasóink segítségét. A tárhelyünket biztosító szolgáltató egy versenyt hirdetett meg, és a nyertes egy évnyi ingyenes tárhelyet nyer. Nagyon szoros a verseny az első helyért. Amit kérünk, csak egy szimpla kattintás...

PROGRAMAJÁNLÓ: Zene és hangok szárnyán a csillagokba

PROGRAMAJÁNLÓ: Zene és hangok szárnyán a csillagokbaLezárult az internetes szavazás, a zsűri is dolgozik. Közeledik a MiniSpaceWorld versenypályázat díjkiosztó gálája.

Tanári részvétel a 2010-es Nemzetközi Űrtáborban

Tanári részvétel a 2010-es Nemzetközi ŰrtáborbanEgy általános vagy középiskolai tanár kísérheti jövő nyáron Huntsville-be a MANT diákpályázatának két nyertesét. Az érdeklődő tanárok számára még egy hét van hátra a jelentkezési határidőig.

PROGRAMAJÁNLÓ: Csillagközi űrutazás

Egy mosonmagyaróvári és egy soproni előadásra hívjuk fel olvasóink figyelmét.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Összesen 692 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Magyar űrkatalógus