Orosz hordozórakéták Cikkek: 41 - 60

Újra munkában a Proton

Újra munkában a ProtonAz orosz nehézrakéta a Briz-M végfokozat tavalyi kudarca óta először állított pályára űreszközt, a mexikói Satmex-8 távközlési műholdat.

Megint egy adag űrszemét

Megint egy adag űrszemétOktóber 16-án Föld körüli pályáján felrobbant az augusztusban hibásan működött orosz Briz rakéta-végfokozat.

Októbertől indulhatnak újra a Protonok

Októbertől indulhatnak újra a ProtonokA nagyteljesítményű orosz hordozórakéta Briz-M végfokozatának hibája augusztus elején két távközlési műhold vesztét okozta. Mostanra lezárult a vizsgálat.

Baj Bajkonurral

Baj BajkonurralEgyelőre három orosz startot, összesen hét műhold pályára állítását kell elhalasztani amiatt, mert Kazahsztán nem járul hozzá, hogy a kiégett rakétafokozatok az eddigiekhez képest új zónákban essenek le.

Fáért ment, túlélte az űrszemetet

Fáért ment, túlélte az űrszemetetA legutóbbi orosz műholdindítási kudarc következtében Szibériában csapódtak be a világűrig el sem jutott Meridian távközlési hold darabjai.

Szojuz Kourouból, másodszor

Szojuz Kourouból, másodszorAz orosz hordozórakéta a Dél-Amerikában fekvő, európai üzemeltetésű starthelyről ezúttal hat kisebb műholdat állított pályára.

Startra kész az első „európai” Szojuz

Startra kész az első „európai” SzojuzA Szojuz VS01 rakétát, két európai Galileo IOV navigációs műholddal az orrkúpjában, október 14-én szállították indítási helyére, ahol már startra kész állapotban várja a 2011. október 20-ra tervezett történelmi jelentőségű indítását.

Orosz katonai műhold Proton rakétával

Orosz katonai műhold Proton rakétávalA legutóbbi hiba után most sikeresen működött a Proton-M hordozórakéta és a Briz-M végfokozat.

Egyszeri gyártási hiba volt a Szojuz-kudarc oka

Egyszeri gyártási hiba volt a Szojuz-kudarc okaAz orosz űrügynökség szerint a Progressz M-12M teherűrhajó elvesztését okozó probléma egy véletlen gyártási hibára vezethető vissza.

Szojuz TMA-22: elhalasztva

Szojuz TMA-22: elhalasztvaA következő emberes űrrepülés dátumát most már hivatalosan is legalább egy hónappal eltolták. November után ideiglenesen akár személyzet nélküli üzemmódban keringhet tovább a Nemzetközi Űrállomás.

Folytatódó bajkonuri feszültség

Folytatódó bajkonuri feszültségA kazah fél a kért 17 helyett legfeljebb csak 12 Proton-M indítást engedélyezett 2013-ra. Vajon mi lehet az űrrepülőtér sorsa a közeljövőben?

Intelsat-23

Intelsat-23Újra munkában az augusztusban kudarcot vallott Proton rakéta: az Intelsat-23 távközlési műholdat állította pályára, sikerrel.

Szerencsétlen műholdak

Szerencsétlen műholdakHétfőn egy Proton rakétával indított orosz és indonéz távközlési hold veszett el, a Briz-M végfokozat hibájából.

A Proton-K búcsúja

A Proton-K búcsújaAz orosz Proton hordozórakéta K jelű változata 45 év szolgálat alatt 311 indítást végzett – utoljára pénteken egy katonai műholdét, Bajkonurból.

Oroszország: megint egy sikertelen start

Oroszország: megint egy sikertelen startA ma Pleszeckből Szojuz rakétával indított távközlési műhold nem érte el a Föld körüli pályát, Szibériában zuhant le.

Sikerült a fontos Progressz-indítás

Sikerült a fontos Progressz-indításA Nemzetközi Űrállomás közeljövője szempontjából meghatározó bajkonuri start rendben lezajlott.

Nem lesz Rusz

Nem lesz RuszAz oroszok pénzügyi okokból mégsem fejlesztik ki új hordozórakétájukat. A Rusz-M az embereket szállító űrhajókat indította volna, akár 2015-től.

November 12-én indulhat a következő Szojuz

November 12-én indulhat a következő SzojuzEzek szerint nem lesz szükség a Nemzetközi Űrállomás (ISS) evakuálására, a személyzetváltást időben megoldhatják.

A Proton rakéták újból zöld utat kaptak

A Proton rakéták újból zöld utat kaptakBefejeződött a vizsgálat Oroszországban, megtalálták az augusztus 18-i sikertelen műholdindítás okát. A Proton-M rakéták és a Briz-M végfokozatok újra használhatók.

A Progressz-baleset hatása

A Progressz-baleset hatásaA tegnap indított, de a hordozórakéta hibája miatt pályára állni nem tudó orosz teherűrhajó Szibéria déli részén csapódott a földbe. A Nemzetközi Űrállomás ellátása nincs veszélyben, de a balesetet követő vizsgálódás miatt felborulhat az utánpótlás és a személyzetcsere menetrendje.
Oldalak: 1 2 3 4 5
Összesen 83 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Űrkörkép 2021/2022