Holdraszállás 40 Cikkek: 21 - 40

Sikeres dokkolás

Sikeres dokkolásA Hold mögül újra egy űrhajóként bukkant elő a holdkomp és a parancsnoki űrhajó, a három űrhajós újra együtt repül. Az Apollo-11 gyakorlatilag minden lényeges manővert sikerrel teljesített.

Emlékezés a holdraszállásra

Emlékezés a holdraszállásraNegyven évvel ezelőtt nagy eseményre került sor az űrkutatás történetében, az Apollo-11 leszállt a Hold felszínére.

Stars and Stripes and Mr. President

Stars and Stripes and Mr. PresidentLassan egy órája vannak kinn a felszínen az asztronauták és eddig zsúfolt volt a programjuk.

ARMSTRONG A HOLDON! EMBER A HOLDON!

ARMSTRONG A HOLDON! EMBER A HOLDON!Lépés vagy ugrás? Nézőpont kérdése... Egy ember járkál a holdfeszínen!

A holdraszállás

A holdraszállásA holdkomp alig pár perce bukkant elő a Hold mögötti rádiócsendből, de máris problémák támadtak a leszállással. De haladunk előre az igazság pillanata felé.

„A Sasnak szárnyai vannak”

„A Sasnak szárnyai vannak”A holdkomp levált a parancsnoki űrhajóról, kezdődik a holdraszállás!

Az Apollo-11 Hold körüli pályán

Az Apollo-11 Hold körüli pályánMegerősítették, hogy az Apollo-11 pályára állt a Hold körül és a jelek szerint a pályaadatok tökéletesek. Eszerint a következő lépés: a HOLDRASZÁLLÁS.

A holdraszállás bélyegeken

A holdraszállás bélyegekenVilágszerte több száz postabélyeget adtak ki az Apollo-11 útjának emlékére.

Az LRO első képei a régi holdi leszállóhelyekről

Az LRO első képei a régi holdi leszállóhelyekrőlMa nyilvánosságra hozták a NASA Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) szondájának első olyan nagyfelbontású felvételeit, amelyeket korábbi Apollo leszállóhelyekről készített.

Lépések

Lépések1980. június 8-án születtem. Országgyűlési választások voltak, Édesanyám még leadta szavazatát a lehetséges egyetlen jelöltre, majd sietni kellett, s dél körül megjelentem én.

Indulás haza!

Indulás haza!Minden szem a holdkomp startján! Armstrongék sikerrel startoltak a Holdról!

Megvolt a holdraszállás. Hát vége. Mienk a Hold!

Megvolt a holdraszállás. Hát vége. Mienk a Hold!Armstrong becsukta maga mögött az ajtót, ezzel véget ért az egész vállalkozás csúcspontja. Szomorúak vagyunk, hogy máris vége, de nagyon büszkék is egyben.

Varázslatos sivárság: Aldrin is a felszínen

Varázslatos sivárság: Aldrin is a felszínenAz előre meghatározott rend szerint Buzz Aldrin csak azután léphetett a felszínre, hogy a parancsnok felderítette a leszállóhelyet és biztonságosnak ítélte. Negyed óra múltán most Aldrinon volt a sor.

A Sas leszállt! A Sas leszállt!

A Sas leszállt! A Sas leszállt!Leszálltunk a Holdon! Armstrong és Aldrin landoltak a Hold felszínén!

Fejjel fel, vagy lefelé?

Fejjel fel, vagy lefelé?A holdkomp készen áll a leszállásra. A következő keringésben eljön az igazság pillanata is.

A holdraszállás – a televízió stúdiójából nézve

A holdraszállás – a televízió stúdiójából nézveAz Apollo-11 holdraszállásának közvetítése a Magyar Televízió stúdiójából életem nagy, felejthetetlen élménye volt, és maradt – kezdi az Űrvilág számára írt visszaemlékezését Almár Iván.

Az Apollo-11 a Holdnál!

Az Apollo-11 a Holdnál!Három napnyi út után az Apollo-11 űrhajósai elérték a Holdat és megkezdték a pályára állást körülötte.

Gondolatok a 40 éves holdraszállásról

Gondolatok a 40 éves holdraszállásrólElég nehéz dolgom van „élménybeszámolót” írni egy olyan eseményről, amin nem is vettem részt, sőt nem is éltem akkor.

Egy napja úton

Egy napja útonKicsit több mint egy napja lehettünk tanúi az űrrepülések legnagyobb jelentőségű startjának. Az események azóta lassan csordogálnak, de a lényeg: az irány és a sebesség megfelelő.

Az Apollo-11 parancsnoki űrhajó és a holdkomp összekapcsolódása

Az Apollo-11 parancsnoki űrhajó és a holdkomp összekapcsolódásaA holdutazás első kulcsfontosságú manőverére, az anyaűrhajó és a holdkomp összekapcsolódására is sor került.
Oldalak: 1 2 3
Összesen 56 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2020