Japán és az Űrállomás Cikkek: 61 - 69

Japán is új űrhajósokat keres

Japán is új űrhajósokat keresA rövidesen kiválasztandó három jelölt az űrállomáshoz nemrég csatlakoztatott Kibo modulban fog dolgozni, 2013-tól.

Hamarosan landol a Discovery

Hamarosan landol a DiscoveryMagyar idő szerint szombaton délutánra tervezik az amerikai űrrepülőgép visszatérését a Földre.

Úton a „japán” Discovery

Úton a „japán” DiscoveryAz amerikai űrrepülőgép a japán Kibo kutatómodul fő egységét szállítja a Nemzetközi Űrállomásra.

Megérkezett Floridába a Kibo darabja

Megérkezett Floridába a Kibo darabjaA Nemzetközi Űrállomásra szánt japán modul új szegmense talán még az idén, az Endeavour (STS-123) fedélzetén juthat az űrállomásra.

Világűrkongresszus - Houston: Nemzetközi Űrállomás: élhető, de nem komfortos...

Világűrkongresszus - Houston: Nemzetközi Űrállomás: élhető, de nem komfortos...A Világűrkongresszuson tegnap "űr-építészek" találkoztak és vitatkoztak arról, hogy mennyire lakható a Nemzetközi Űrállomás (ISS).

Újra a Földön a Discovery

Újra a Földön a DiscoveryAz űrrepülőgép hat amerikai és egy japán űrhajóssal rendben leszállt Floridában.

Kibo kinyitva, vécé megjavítva

Kibo kinyitva, vécé megjavítvaA Nemzetközi Űrállomáson tartózkodó tíz űrhajós birtokba vette a nagyméretű japán kutatólaboratóriumot.

Feltöltve „Reménnyel”

Feltöltve „Reménnyel”A Nemzetközi Űrállomás japán Kibo (magyarul: Remény) kutatómoduljának fő eleme már a Discovery űrrepülőgép rakterében várja a felbocsátást.

Tizennégy új űrhajóst avattak

Tizennégy új űrhajóst avattakFebruár első felében tizenegy amerikai és három japán űrhajós vehette át az űrhajósjelvényt. A három ázsiai asztronauta Mission Specialist (MS) képzést kapott.
Oldalak: 1 2 3 4
Összesen 69 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019